6. Fejezet

107 5 16
                                    

- Póker. – dobta le a kis fehér asztalra kártyáit Nick. Önelégült vigyora mindegyik bátyjából más reakciót váltott ki. Kevin csalódottan méregette, míg Joe vádlón felemelte ujját egyenesen a fiatal énekesre mutatva.

- Csaló. – jelentette ki élesen, de nem sértőn. Csak játszottak és ez nem élet-halál kérdése volt. Olyanok voltak, mint mikor a kis oroszlánok birkóztak. Néha egymásba harapnak, de sosem bántják egymást eltúlozva.

- Én szerencsésnek mondanám. – indult megmentésére Auróra elfordulva az ablaktól. Akkor repült életében először és egyszerűen nem tudott betelni a felhők és a szín tiszta, kék ég látványával. Olyan szívesen megérintette volna azokat a fehér gombolyagokat.

- Összejátszotok mi? – nézett összeszűkült szemekkel most a lányra, aki csak flegmán meghúzta vállát. Nem igazán volt oda mások cukkolásáért, hiszen az Nick feladata volt, de abban a pillanatban jól esett neki egy kicsit húzni Joe agyát.

- Szerintem halkabban gyanúsítgasd a barátnőm, mert még a végén felébreszted a kis hercegnődet itt mögöttem. – utalt Nick az egyel hátrébb horkoló szőke Bellára. Annyira fáradt volt, hogy felszállás utáni tíz percben elaludt. Eleinte Auróra még aranyosnak találta, ahogyan halkan pihegett Joe ölében, de miután neki állt horkolni inkább idegőrlőnek jellemezte volna. Amikor neki álltak kártyázni a fiúk, hátra száműzték. Felért egy cirkuszi mutatvánnyal, ahogyan Joe áttette az ülésre öléből. Csodának számított volna, ha Kevin nem videózza le, de persze ezt is be kell tenni a családi felvételek közé.

- Akkor is csaltok. Hogyan lehet Nicknek háromszor egymás után pókere? Méghozzá ugyanabból a lapból. – akadt ki a középső fivér ismét miközben átadta kártyáit bátyjának, hogy meg tudja keverni. Elégedetlenül belekortyolt fantájába, majd hátradőlt ülésében.

- Mi van, ha az osztó hibája és nem az enyém? – állt fel Nick, mire bátyja azonnal a helyére vettette magát. Auróra majdnem hangosan felnevetett, ahogy végig nézte Joe attrakcióját. Áthajolt az asztalon és kezével végig simított öccse ülésén, míg végül a lány lábánál kötött ki. Auróra kérdőn felhúzta szemöldökét, mikor megpróbált alatta is kutakodni a csaló kártyák után.

- Vedd le a kezed róla! – fordult meg hirtelen Nick, mintha tudta volna mit csinál bátyja. Eltűnt hangjából a játékosság. Sokkal inkább hangzott támadásnak, mint sem viccnek. Joe felemelte kezeit, hogy megmutassa nem csinált semmit. Henry váratlan nevetése zökkentette ki a fiúkat és a lányt. Mindannyian felé fordultak. Nevetés közben egy pillanatra sem hagyta abba laptopja püfölését, ellenben szemével fel-fel sandított énekeseire.

- Ez komoly? Nick ennél átlátszóbb trükköt nem is alkalmazhatnál. Ott van a farzsebében. Vagyis már Auróráéban, mert kilátszana mikor felállsz. – engedte el végre a billentyűzetet, hogy bebizonyíthassa. Mire felállt volna Auróra valóban kivette nadrágja zsebéből a három királyt. – Látod Joe? Ez a tipikus tapi trükk. Nick és Auróra közt már egyikőtöknek sem tűnik fel, ha... - nem tudta befejezni, mert a szóban forgó férfi felemelte kezét.

- Oké elég. Szerintem felfogta. Ha nem akkor legalább folytathatjuk, ahogy eddig.

Auróra mosolyogva engedte vissza helyére barátját. Az idősebb fivérek meglepetten egymásra néztek, majd újra öccsükre, aki csak megadón meghúzta vállát.

A riporter sosem gondolta volna, hogy három fivér ennyire nehezen bírja ki azt a rendkívül rövid 17 órás repülő utat Los Angelesből a célállomásig. Abban biztos volt, hogy ő sosem bírta volna ki, hogy ennyit repüljön, majd végig vigyen egy több órás koncertet. Még az is megerőltető lett volna számára, hogy egy ilyen koncerten kommentátort játszon. Igaz még sosem csinálta, mert egyetlen koncerten sem volt ott, mióta újra összeállt a banda csak az elsőn, de azt is barátaival nézte valahonnan a hátsó sorokból, mert elkéstek és már nem tudtak előre menni. Ez után Nick egy ideig neheztelt rá, de viszonylag gyorsan kiheverte. Utána is felajánlotta többször, hogy jöjjön el velük, de Auróra tartott a sok embertől, akik esetleg felismerhetik, és ezt Nick el is fogadta. Sosem értette a logikáját a lánynak. Hiszen több ezrek előtt beszélt, mikor kiállt a kamera elé, de a valóságos kapcsolatoktól félt. Egy idő után hozzá szokott, de nem volt valami kellemes érzés nézni, ahogyan Kevin felesége és Joe átmeneti fájdalomcsillapítói ott nevetgéltek az első sorokban. Most, hogy végre sikerült elhoznia magával Aurórát egy koncert sorozatra esélyt látott rá, hogy elvihesse legalább egy előadásra. Még indulás előtt megígérte neki, hogy ha akarja akkor figyelheti őket a backstageből, de közben remélte, hogy nem csak onnan fogja nézni.

Vakáció Jonas MódraWhere stories live. Discover now