25. Fejezet

41 2 3
                                    

Joe fel-alá sétált a rádió szerkesztőségének várójában. Ujjait tördelte, és minden második lépésnél beletúrt fekete hajába. Agya öccse megfojtásának módszerén kattogott. Ahogy egyre közeledett az egy kilométer megtételéhez rápillantott telefonján az időre.

- Basszus! - dobta az egyik zöld babzsákba a készüléket ingerülten. Kevin felkapta fejét és mikor végig mérte testvérét, az égnek emelte tekintetét.

- Ide fog érni csak nyugodj már meg kérlek! - állt fel végül a legidősebb testvér babzsákjából. A kis asztalra rakta Joe telefonját, majd rámosolygott Bellára és távozott a szobából.

- Ha egyszer a kezeim közé kerül esküszöm nem állok jót magamért. Nem értem mi lehet fontosabb egy előre megbeszélt interjúnál Nicknek. Ha most Auróra miatt fog késni... - folytatta volna tovább a férfi mérgelődését, de Bella odalépett hozzá és kezét végig húzta arcán. Joe felsóhajtott, majd közelebb hajolt a szőke lányhoz. Bella behunyta szemét és várta barátja forró ajkait, de csalódnia kellett. A férfi egyszer csak elengedte a lányt és kirohant a szobából. A folyosó ablakai szélsebesen tűntek el mellette, ahogy átszelte az épületet.

- Szia Joe - emelte fel jobb öklét pacsira várva Nick.

- Utállak - jelentette ki Joe, majd beleütött öccse fáslis kezébe. A fiatal énekes arca összerándult, de egy hang sem hagyta el száját, csak visszaengedte sajgó kézfejét maga mellé.

- Én is szeretlek.

Mikor elhaladtak a sértődött Joe mellett, Auróra megpillantotta Bellát, ahogy a kis szobában ücsörög egyedül és telefonját nézi. Hirtelen eszébe jutott mit akart mondani barátjának előző este. Kissé meghúzta jobbra Nick kezét, mivel sikerült elterelnie az egyik oldalsó folyosóra.

- Valami baj van? - kérdezte az énekes, szemével folyamatosan a nő változó vonásait tanulmányozta.

- Tegnap elfelejtettem elmondani valamit, ami nagyon fontos - mondta halkan Auróra, miközben átpillantott a férfi válla felett. Azt várta, hogy Joe elmenjen mögöttük és biztonságos távolságba érjen.

Nick felhúzta szemöldökét és eldöntve fejét várta a folytatást. Hirtelen semmi fontos dolog nem jutott eszébe, amit barátnője mondhatott volna neki, de az elmúlt napokban bebizonyította, hogy bármivel meg tudja lepni.

- Egy ismerősömről van szó. Még a reptéren tegnap délután jutott eszembe, de elfelejtettem - kezdett bele szemével még mindig Joe alakját keresve. Nick homloka ráncba futott, majd megfordult követve Auróra tekintetét, de senkit nem látott.

- Valaki üldöz téged? - nevetett fel végül az énekes visszanézve barátnőjére. A válasz csak egy grimasz volt.

- Ő terhes - mondta a nő. Egyetlen név sem jutott eszébe, amihez az énekes ne tudott volna kötni valakit, de Bellát semmiképpen sem akarta beárulni csak ha nagyon muszáj.

- Ki az az ő? És mi köze van most ennek bármihez is? - faggatta tovább értetlenül a férfi. Auróra felsóhajtott és rájött, hogy ez így nem fog működni.

- Jó, a nevét nem mondhatom el, de egy igen közeli ismerősünk és segítségre lenne szüksége.

- Auróra? - kérdezte kétkedve a férfi, mire barátnője elnézett jobbra, hogy összeszedje gondolatatit.

- A lényeg az, hogy ez a valaki terhes. Talán három-négy napos lehet nem több. Azért kell a segítséged, mert az elmúlt napokban alkoholt fogyasztott ez a személy és nem tudja mit kéne tennie. Ez otthon sokkal egyszerűbb lenne, de itt nem sok ötletem van.

Vakáció Jonas MódraWhere stories live. Discover now