İHANETİN ATEŞİ

277 25 3
                                    

                            İTALYA- BOLOGNA
                                   - 8 yıl önce -

Yabani gözleri avını arayan bir avcı gibi etrafı kolaçan etti. Onun her zaman ki görevi buydu. Yeni ve taze avları keşfetmek. İşini severek yapıyordu ve gurur da duyuyordu. Yeni birini keşfememiş olacak ki sakin ve sinsi adımlarla kalabalık sokağı geçip daha sakin olan bir sokağa giriş yaptı.

"Ülkemizden defolup gidin!"

Eğlenir bir tonla söylenen sözleri duyduğunda adımları aniden durdu. Avını bulmuştu. Gözlerinde ki parıltıyı yok edip arkasına döndü. Genç bir adam karşısında yabancı olan gence hakaretlerini sıralıyordu.

Sakin adımları bir köşeye çekildi ve olacakları izlemeye başladı.

Yabancı bir mülteci olduğunu düşündüğü genç hiçbir şey söylemeden hakaret eden genci dinliyordu. Zevk alarak manzarayı izliyordu. Mültecinin sabrını takdir etti. Genç adam artık sabrının son demlerinde olduğu yüz hatların dan belliydi.

"Artık buranın bir vatandaşıyım beni sırtında mı taşıyorsun. İhtiyaçlarımı sen mi karşılıyorsun! Ben kendim çalışıyor kendi paramı kazanıyorum! Bir yere gittiğim de yok!"

İtalyan genç büyük bir kahkaha attı ve öfkeyle konuştu.

"Küstah! Pis kokuşmuş yobaz seni! Bakıyorum da parayı yedikçe bir yerlerin kalkmış. Bütün laflarını geri al yoksa seni buraya gömerim kimse de beni sorgulamaz!"

"Sana karşı hiç bir lafım yok söylediklerimin arkasındayım."

Okkalı bir tokat mülteci gencin suratına indiğinde büyük bir kavganın ateşi fitillenmiş gibiydi. Keyifle sırıttı. Gençlerin damarlarında ki kanın ne kadar deli aktığını biliyordu. Onları ne ile beslersen o şekilde karşılık veriyorlardı.

Yumruklar hava da uçuşurken kavgaya yeni biri daha katılmıştı. Bu olay etraftan geçen insanların umrunda bile değil gibiydi. Ya da kimse süregelen bu kavgalara bulaşmak istemiyordu. Bütün Avrupa'yı kasıp kavuran kavga mülteci sorunu. Büyük ihtimalle iyi niyetli bir İtalyan, polisi arardı. İtalyan gence engel olup, mülteci genci kurtaran delikanlıya baktı. Bütün zevkini sonlandıran delikanlının hareketlerini gözlerini kısarak izledi.

"Ne yaptığınızı sanıyorsunuz!"

İtalyancası mükemmeldi. İyi niyetli İtalyanlar dan biri olmalıydı.

"Sizi ilgilendirmez! Sadece bir pisliği uyarıyorum o kadar."

Sonra da öldürebilirdi. Belki de öldürecekti.

"Farid!"

Bir kadının sesi sokağı inletirken mülteci genç yerden doğrulmasına yardım eden delikanlıya minnetle baktı. Kadın yabancı kelimelerle birşeyler konuşurken genç adamın kolundan tuttuğu mülteci gence koştu. Büyük ihtimalle oğlu olmalıydı.

"Polisi arayacağım."

Bu tok ses delikanlıya aitti.

FİZÂNİWhere stories live. Discover now