20

9.3K 569 476
                                    

VİLLA

Her hafta elemelerin gerçekleştirildiği yayın stüdyosunda yayın ekibi çekimin son yarısının hazırlıklarını bitirmiş ve kameraların ardında kendilerine verilecek onayı bekliyorlardı. Yönetmen Peker'den onay aldığında yayını yeniden başlattı.

"Bu haftaki yayınımızın da sonuna yaklaşırken elemeye ve haftanın ilk üçe giren isimlerine geçmeden hemen önce, televizyonlarını yeni açan izleyiciler için yeniden belirtmek istiyorum." Dedi Peker. "Dora geçirdiği küçük bir rahatsızlık sebebiyle bugünkü çekimlerde bizlerle değil. Yarın canlı yayın ve sonrasında yeniden ekranlarda olacak."

Peker kendisini çeken kameraya bakarak konuştuktan sonra önündeki kağıtlara baktı ve "Evet." Dedi. "Elemeden önce ilk üçe girmiş olan isimlere gelecek olursak... İstanbul dört yüz ikinci noteri Bekir Soy'dan gelen sonuçlara göre bu hafta atılan smsler ve sosyal medya üzerinden gelen takipçilerin toplamında ilk üçe girmiş olan ilk isim..."

Uzun bir beklemenin sonunda şaşırır gibi başını kızlardan tarafa çevirdi. "Buğlem."

Buğlem, ismini duyduğu anda bir önceki hafta son ikide iken şimdi ilk üçte olmasının şaşkınlığı ile dudaklarını aralayıp küçük bir kahkaha attı.

"Birkaç cümle ile duygularını seyirci ile paylaşabilirsin." Dedi ona Peker. "Geçen hafta sonda iken şimdi baştasın, sence buna etken olan ne?"

"Arhan Bey'in de geçen hafta söylediği gibi," dedi Buğlem heyecanla titreyen sesi ve parlayan gözleriyle. "Yanlış kişilerin gölgesi ardında kalıp kendimi sakladım." İki kişi ilerisindeki Nil'e bakıp gülümsedi. "Artık doğru taraftayım ve kendimi ekrana, fotoğraflarıma çok daha doğru aktarabiliyorum." Kameraya öpücük yolladı. "Destekleyenlere ve sms atanlara sonsuz teşekkürler."

Peker onun konuşması bittiğinde yarışmacı kıza teşekkür edip yeniden kağıtlara bakar gibi durdu. Birkaç dakikalık çekim süresi sonunda "İlk üçe giren ikinci isim," dedi, yeni bir uzun bekleyiş arası vererek. "Yerini koruyor... Venüs." Gözleri bu kez Venüs'e döndü ve onu baştan aşağı süzdü Peker. "Sen neler söylemek istersin?"

"Desteğin azalmadığını görmek güzel," dedi Venüs kameralar ona dönerken, fazlasıyla sakin ve rahat konuşmasıyla. "Sizin emeğinizi de es geçemem tabii, bize harika bir kamp ortamı sunuyorsunuz ve keyif aldıkça daha güzel işler yapıyoruz. Tüm öpücüklerim Venüs FC'ye. Sizi seviyorum!" Gülümsedi yeniden ve yanındaki Nil'i işaret etti. "Bir de son olarak; üçüncü isim de belli bence bu arada direkt elemeye geçebiliriz."

Peker ona gülerken ekrana döndü yeniden. "Elemeye geçmeden önceki, ilk üçe giren son isim." Kağıtlarla oynadı düşünür, ekran adamı tavrıyla. "Evet sizce kim? Geçen haftaları birbiri ile yarışarak geçiren Dora ve Nil ikilisinden biri mi ilk üçte dersiniz? Yoksa hepimizi şaşırtacak sürpriz bir isim mi geliyor?" Gülümsedi ve elini kaldırdı. "Reklamlardan sonra sizlerleyiz."

Kameralar kayıttan çıktığında yüzündeki gülümseme anında silindi. Cebinden telefonunu alıp kameraların ardındaki uzak köşeye ilerledi Peker. Eliyle yüzünü siper yaparken etrafa bakınarak görüşme yapmayı sürdürdü.

Arhan onun bu tavrıyla Peker'e verdi odağını, oturduğu masadan. Onun bir işler karıştırıyor olduğunu kendisinden de gizli tavırlar sergilemesinden anlarken bundan hoşlanmayan bakışları onda sabit kaldı. Hiçbir zaman Peker'in kendisinin bilmediği bir adım attığına şahit olmamıştı. Bunu yapmaya cesaret etmeyeceğini biliyordu. Fakat o gece farklıydı.

Şöhretin Esiri Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin