30

8.8K 520 277
                                    

GECE

İçinde bulundukları helikopterden aşağıya baktı ve tüm dünyanın ayakları altına serildiğini hissetti Nil. Boğazın üzerinden ağır ağır geçerlerken ışıklarla parlayan şehre, İstanbul'a, bir kez daha hayran olduğunu hissetti. Onu hiçbir zaman böyle; bu kadar yüksekten bu kadar net görmemişti.

Uçakların küçük pencereleri şehrin güzelliğini yeterince yansıtmıyordu fakat bu helikopter; ön tarafının ve yan taraflarının tamamen camdan oluşması sebebiyle manzarası ile arasına engel koymuyordu.

Daha önce hiçbir zaman yakınından bile geçmediği özel bir jetle uçmanın hazzını ilk kez Arhan'ın sayesinde tatmıştı ve şimdi ilk kez bir helikopter ile havada süzülmesini de ona borçluydu. Hayalini kurduklarını birer birer alıp avuçlarına bırakıyordu.

Aklının alkolle bulanıklığı ağır ağır geçerken ve ayılmaya başlarken Boğaz'ı boydan boya geçen helikopter şehrin Avrupa tarafına doğru yöneldi. Arhan'a nereye gittiklerini sorduğunda beklediği gibi örtülü bir cevap almıştı Nil ve ısrarcı da olmamıştı. Ona kendisini mutlu edeceği konusunda güveniyordu. Bütün bir gün boyunca, bir doğum günü kutlama partisinde isteyebileceği ne varsa Arhan hepsini onun için hazırlatmıştı. Gürültülü ama kaliteli müzikler, en sevdiği yemekler, hayranı olduğu müzisyenler, eğlence... ne isterse yaşamıştı. Yalnızca doğum günü pastasını üflememişti.

Bu aklına geldiğinde alçalmaya başlayan helikopterde, yanındaki adama baktı ve "Herkes sarhoş olunca pastam arada kaynadı." Dedi Nil. "Mumları üfleyemedim."

"Dilek dileyemediğin için üzgün müsün?" Arhan kulaklıktan duyduğu kıza baktı. "Güzel bir pastaydı, yazık olmuş."

Nil bir omzunu kaldırıp indirdi ve helikopterin etrafında dönerek inmeye hazırlandığı binaya baktı. Etrafındaki yüksek katlı plazalarla arasında metrelerce fark olan, onlardan çok daha yüksek, camdan yapılmış gibi duran ve ışıklarla parıl parıl parlayan gökdelenin çatısındaki yuvarlak piste ineceklerini anlarken inişe dek dışarıyı izlemeyi sürdürdü.

Helikopter binanın çatısındaki piste indiğinde ve kapıları açıldığında Arhan ile birlikte helikopterden indi Nil

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

Helikopter binanın çatısındaki piste indiğinde ve kapıları açıldığında Arhan ile birlikte helikopterden indi Nil. Pistin karşısındaki camla çerçevelenmiş koridor tarzı yere doğru ilerledi onunla. Pilotlar arkalarında kalırken Arhan'ın şifre tuşlaması ile açılan kapıdan baş başa içeriye girdiler. Kapı arkalarından kapandı.

Koridorun bitimi yeri gökyüzüne taşımış kadar yeşil olan, havuzlu bir bahçeye açıldığında Nil gülümsedi. Buna iniş sırasında dikkat etmemişti. Sonra aşağıya baktı yeniden. Kenara doğru yaklaştı. Gözleri heyecanlı bir hayranlıkla doldu. Bulundukları yer neredeyse tüm şehri görebileceği kadar panoramik bir manzaraya sahipti. Deneyimlemediği bir yükseklikti.

Şöhretin Esiri Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum