Angel si Diavolul cap.30

98.8K 2.6K 177
                                    

Acest capitol e pentru domnisoara TirthSindia si sper ca v-ati apucat sa-i cititi cartea! Si ea a promis ca pune un capitol nou!

O ultima lovitura de ciocan si tablita cu "For sale" e bine infipta in pamantul moale din fata casei. Cu o miscare scurta si manioasa imi sterg lacrimile ce cad necontenit din ochii rosii de plans, lacrimi ce le-as fi crezut secate pana acum. Nu mi-am imaginat vreodata ca viata unui om se poate schimba atat de radical in doar trei saptamani si nu este o schimbare in bine!
Mi-am pierdut iubitul, mi-am pierdut tatal si acum sunt pe cale sa pierd singurul lucru ce era cu adevarat al meu si imi oferea siguranta si stabilitate, casa.
Plecarea din Ohio a fost primul pas spre o viata normala dupa moartea prematura a mamei mele, dupa ce ani de-a randul m-am luptat cu starile depresive ale tatalui meu si comportamentul rautacios al celor din jur. Nu am fost vreo frumusete, din contra, doar oase si unghiuri ascutite, pistrui ce se inmulteau peste noapte si o claie de par mult prea mare pentru fata ingusta si dominata de doi ochi verzi, imensi.
Precum ratusca cea urata, maturizarea a venit cu schimbari neasteptate, peste noapte. Casa mostenita de la bunica din partea mamei in frumosul New York, mi-a adus independenta si un loc sigur, numai al meu. Oasele ascutite s-au acoperit de mai multa carne, trupul meu capatand forme la care nici nu am indraznit sa visez iar pistruii s-au limitat la un numar rezonabil cu care am reusit sa ma impac.
Noah a fost cel cel mai nesperat bonus, primul barbat in fata caruia mi-am coborat toate scuturile, mi-am dezgolit trupul si sufletul in modul cel mai intim. Dar tot el a fost si cel care mi-a spulberat visele si m-a frant intr-un milion de bucati.
Mica si inocenta Emma plina de idealuri romantice si dragoste nemuritoare a fost zdrobita sub ironia muscatoare si indiferenta barbatului aspru si crud, a carui tandrete era limitata doar la orele de dragoste aprinsa si inflacarata. Acele momente erau nepretuite, dezvaluind o fata noua si necunoscuta a acestuia, o fata pe care o cautam disperata atunci cand cadeam victima arogantei lui.
In ciuda diferentelor si listei nesfarsite a cuceririlor lui de play boy, relatia noastra a durat nesperat de mult chiar si pentru apropiatii lui care au fost uimiti dar neasteptat de draguti si prietenosi. Mai ales fetele! Prietenele amicilor lui s-au dovedit a fi extraordinare, femei puternice si hotarate ascunse sub o aparenta fragilitate. Frumoase si inteligente, nu au ezitat sa-si arate spiritul bataios si independent, ripostand si neinghitind rahaturile pe care ei erau obisnuiti sa le serveasca.
Dupa un schimb dusmanos de priviri la petrecerea data de Angel pentru Niky si unde iubitii nostri au aparut inopinant, Noah mi-a intors spatele si nu a mai dat niciun semn de viata. Nu ca relatia noastra ar fi fost una roz in ultima vreme, poza lui alaturi de ceilalti doi crai si diferite starlete, intodeauna altele, ne "luminau" zilele, mie si prietenelor mele.
Incepand cu a doua zi, necazurile au inceput sa cada precum piesele unui joc de domino, unul dupa altul.
Afacerea infloritoare a tatalui meu a fost ingropata sub stiva uriasa de Jack Daniels cu care acesta isi ineca amarul si de care eu habar nu am avut. Cat de suparat sau deprimat ar fi fost, nu l-am vazut niciodata beat dar se pare ca ....timpul si distanta schimba oamenii sau eu am fost prea ...oarba si nerabdatoare sa fug!
Cu un telefon scurt si o voce impersonala, m-a pus la curent cu situatia noastra financiara, omitand insa sa-mi spuna ca mi-a golit contul de studii. Cuprinsa de o fasta premonitie, ziua urmatoare am avut un soc cand mi-am consultat contul bancar si am gasit o suma derizorie, trei sute de dolari, suma ce-mi permitea doar sa mananc o perioada, restul cheltuielilor neintrand in discutie.
Orice incercare de a-l contacta, a fost esuata si nu mi-am permis riscul de a merge pana acasa cand eram practic falita. Mi-am facut singura curaj, multumind in gand soartei si bunicii mele, ca mi-a ramas casa, de care el nu a putut sa se atinga. Omul care a contribuit la venirea mea pe lume, cel care m-a crescut si acum, m-a abandonat, e cineva necunoscut mie dar pe care continui sa-l iubesc si sper sa-l regasesc intr-o zi.
Dupa o saptamana in care m-am dat cu capul de pereti, sperand sa gasesc o rezolvare, am decis sa vand casa. Studiile mele sunt mult mai importante decat un morman de caramizi, chiar si pline de amintiri. Hotararea pe care am luat-o, nu a fost deloc una usoara, m-a costat rauri de lacrimi, nopti nedormite si zeci de minciuni indrugate prietenelor mele carora le-am refuzat invitatiile, cea mai insistenta si tenace fiind Angel.
Angel e motivul pentru care astazi ies din casa si un bun prilej de a fi cinstita cu ele. Sunt sigura ca prietenia noastra va fi la fel de puternica, ca voi fi certata de fiecare fata si voi da ochii cu...el. Eu un test pe care trebuie sa mi-l asum, un prilej sa merg mai departe sau sa clachez, prinsa intr-o dragoste neimpartasita si fara viitor.
Dupa o baie lunga incep sa ma imbrac, ignorand lucrurile de firma pe care mi le-a cumparat el. Am supravietuit multi ani cu haine cumparate de la Walmart si o pot face si de acum inainte, moda nefiind una dintre pasiunile mele. Ma lasa rece faptul ca blugii sau tricoul de pe mine e la fel cu cel care il poarta zece sau un milion de persoane .
Desi e o seara in club, optez pentru blugi mulati si un top simplu, negre ca starea mea de spirit si o pereche de platforme inalte. Chiar daca sunt putin mai inalta decat Angel, tot nu reusesc sa vorbesc cu baietii din grupul nostru fara sa-mi las capul mult pe spate. La ce dispozitie am, sa fiu privita de sus....
Contrastul dintre pielea mea alba, parul blond si hainele negre e atat de evident incat stau putin in cumpana. Un tricou putin mai colorat mi-ar ascunde fata mult prea palida si pierderea in greutate. Asta a fost singurul lucru bun care mi s-a intamplat in ultimele trei saptamani, cateva kilograme au zburat fara sa fac nici cel mai mic efort si chiar sunt multumita de cum arat.
Abdomenul e acum perfect plat, pulpele mai zvelte si fundul nu mai concureaza cu cel al simpaticei J Lo. La ea arata bine, la mine...Sanii, multumesc celui de Sus, au ramas la fel, mici si obraznici, altfel, as fi aratat in partea de sus ca placa de surf.
Mult corector pentru cearcanele adanci de sub ochii mei, putin rimel, luciu de buze si un strop mic de Joy, singura extravaganta la care nu am renuntat niciodata dar ...pentru orice exista un inceput.
Parul lung si usor buclat imi mangaie pana la jumatate spatele si ma gandesc serios daca nu e vremea sa-l tund, o schimbare de look poate fi benefica pentru un moral la pamant.
Un claxon de masina sparge liniste noptii si ma grabesc spre iesire, inhatand din mers geaca de piele, telefonul, banii si cheile. Zambesc usor soferului de taxi ce ma priveste incruntat si ma abtin cu greu sa nu-i trantesc vreo doua, practic nu a asteptat decat doua minute si nu vad motivul supararii lui.
Drumul pana la clubul lui Miguel mi se pare extrem de scurt, o gheara uriasa facandu-si de cap in stomacul meu si asa tremurand. Zeci de intrebari se inghesuie in mintea mea, toate legate de el si cea mai tulburatoare e , "Va fi singur?"!
Renunt sa ma mai chinui singura si imi spun ca pot trece si peste asta, transpiratia rece ce ma cuprinde cand ajung in fata clubului, dezmintind falsul curaj pe care am incercat sa mi-l impun.
Uriasul de la intrare ma recunoaste imediat si imi face semn sa intru. Pentru prima data in viata, urasc popularitatea castigata alaturi de Noah, putin timp petrecut la rand cu restul lumii, fiind mai mult decat binevenit.
Inca nesigura pe picioare, ma strecor prin multimea de petrecareti ce-si chinuie trupurile cu miscari ciudate, unele chiar hilare, in ritmul muzicii. Ma simt precum Moise cand multimea se da la o parte din fata mea, cu fiecare pas apropiinduma de separeul nostru obisnuit, cu fiecare pas, respiratia fiindu-mi tot mai grea.
Cu tamplele bubuind si picioarele moi, ajung la prietenii mei unde fetele ma intampina entuziasmate. Sunt stransa, pupata, sucita si rasucita, de la una la alta pana cand Josh sare si ma trage intr-o parte.
-Ajunge! Vreti sa omorati fata? Nebunelor...Mormaie indignat, strangandu-ma usor in brate. Bine ai venit, scumpo!
Il sarut usor pe obraji si chicotesc incet cand imi aduc aminte imprejurarile ultimei noastre intalniri. Nu pot sa ma abtin, sa nu-l tachinez putin:
-Sa inteleg ca nu mai esti suparat pe mine!
Ranjeste larg si inainte sa-mi fac vant pe canapeau larga de piele, ma plezneste usor peste fund si spune:
-Nu ma face sa-mi para rau ca te-am scos din ghearele zapacitelor astea!
Un ras general ne cuprinde pe toti si pentru prima data observ cine este acolo. Intr-un colt e Travis ce s-a lipit efectiv de Angel si care imi face cu ochiul, Niky cu Jay la fel de ocupati, Megan il omoara din priviri pe Miguel, acesta furandu-i cate un sarut pana o face sa zambeasca si Andy langa Josh.
Gratie milei divine, el nu este aici si nu stiu daca sa fiu trista sau bucuroasa. Imi este atat de dor de el! Dar nu stiu cum as reactiona sa-l vad langa mine cu o alta femeie la brat.
John Legend canta in boxe All of me si fetele sunt trase pe ringul de dans de catre partenerii lor si gheara nemiloasa ce mi-a maltratat stomacul, se muta pe inima mea, sfasiind-o. Lacrimile stau sa curga si imi inclestez maxilarul, oprind urletul ce vrea sa iasa cand il...vad.
Inalt, parul batand mai mult spre saten decat blond, o barba de trei zile si aceiasi tinuta aroganta, blugi, tricou si geaca de piele negre. La bratul lui, o blonda la fel ca mine dar mai inalta si extrem de frumoasa, rade in timp ce-i povesteste ceva amuzant, ceva ce-l face si pe el sa zambeasca.
Muscatura geloziei are colti ascutiti cu venin si o simt pe propria piele, otrava imprastiindu-se rapid in sange cu efectul ei mortal. Realizez ca mi-am tinut respiratia cand Andrew se apleaca spre mine si spune ingrijorat:
-Respira, scumpo! Trage adanc aer in piept si da-l afara usor.
Respir asa cum m-a invatat si incerc sa-mi calmez bataile furioase ale inimii desi o simt cum sangereaza abundent, ghearele ascutite facandu-si neobosite treaba.
-Vrei sa dansam? Intreaba amabil el si ma trezesc incuviintand energic din cap.
Trecem pe langa cuplul de indragostiti, Andrew fiind singurul care-i saluta si chiar daca stiu ca e un comportament infantil, ma uit pe pereti in scurtul moment in care si-au dat mana.
Ascunsa de trupul masiv al barbatului cu care dansez, studiez pe furis femeia ce mi-a luat locul si concluzia nu e deloc una favorabila mie. Tipa nu e una dintre idioatele siliconate cu care si-a facut de cap, e frumoasa, naturala si nu rade ca proasta din orice.
-Vreau sa beau ceva! Ma trezesc vorbind si chiar am nevoie de ceva tare pentru a putea supravietuii intreaga seara.
-Esti sigura? Nu cred ca vrei sa te ametesti!
-Sunt sigura! Cat despre ametit, te numesc oficial supraveghetorul meu! Dar acum chiar am nevoie de putina...incredere, ranjesc eu.
Dupa o lunga negociere, m-am multumit cu un cocktail usor pe care l-am baut incet, singura, la bar, chiar daca Andrew m-a avertizat ca nu ma scapa din ochi. Singurul argument cu care l-am urnit din loc, a fost ca ma incurca, niciun barbat intreg la minte nu s-ar apropia de mine cu el alaturi.
In timp ce-mi plimbam privirea pe marea de oameni, amuzata uneori de miscarile lor, o voce de femeie imi sopteste la ureche:
-Nu te scapa din ochi, sa sti!
Fata din spatele meu aproape m-a facut sa cad de pe scaun, noua iubita a lui Noah era ultima persoana la care m-as fi asteptat. Si era al naibii de frumoasa!
Cu un zambet stramb am indraznit sa intreb:
-Cine!
-Iubitul tau!
Mi-era si frica sa intreb care iubit desi dupa cat era de vesela, sigur nu era vorba de...fostul.
-Andrew?
-Tipul cu care ai dansat. Asa il cheama?
Un ras amar si ironic imi scapa de pe buze, ras ce se inteteste privindu-i fata mirata. Dumnezeule, sunt de rasul lumii! Rivala mea m-a cuplat cu un gay, chiar daca nu arata, imi tine companie si cine stie ce mai urmeaza...poate imi gaseste si un iubit in seara asta.
-Andrew nu e iubitul meu. Am venit singura, spun printre chicote de ras.
-Pacat. E foarte sexy si am vazut cum te priveste!
Asta e cea mai tare faza! Acum rad pe bune, chiar e amuzant.
-Andrew ne priveste asa, pe toate! Cum sunt singura, ma supravegheaza! Dar de la distanta! Altfel nici unul din frumuseii astia, nu s-ar apropia de mine!
Radem si ciocnim paharele ca cele mai vechi prietene si chiar stiind cine este, imi este ...simpatica. Si dureros in acelasi timp! Poate daca ar fi fost urata, proasta, antipatica, mi-ar fi fost mai usor, m-as fi consolat cu ideea ca sunt mai buna ca ea si el a pierdut...
Muzica tare si alcoolul nu e cea mai buna combinatie pentru mine, o durere de cap lovindu-ma pe neasteptate. Adevarul este ca am si uitat ce am mancat ultima data si cand o fi fost asta.
-Hei! Te simti bine? Te-ai cam albit la fata! Se nelinisteste ea.
-Ma doare putin capul. Nu-ti face griji, o sa-mi treaca!
Nu zice nimic dar vad pe fata ei ca nu ma crede asa ca incerc sa zambesc cat mai credibil si imi comand inca un pahar. Nu cred ca o sa-l beau dar cel putin ma ajuta sa mimez buna dispozitie, nu vreau sa stric seara prietenilor mei cu rahaturile din viata mea.
-Ce fraiera sunt! Nici nu m-am prezentat! Tessa! Imi pare bine!
-Pai, nici eu! Emma!
Nu pot sa spun "Imi pare bine", ar fi o minciuna ! Mai bine tac.
Isi i-a o sticla de apa si ne intoarcem la masa, figurile celor din jur valorand milioane, mai ales fetele, cand ne vad impreuna. Prefer sa ignor intrebarile mute ale prietenelor mele si privirea suspicioasa a lui Noah ce ma masoara din cand in cand, o cuta adanca brazdandu-i fruntea.
Orele trec cu greu si durerea devine mai crancena cu fiecare intrebare de la care ma eschivez, cu fiecare zambet ce-mi forteaza maxilarul si nu in ultimul rand, privirile lui ce ma ard, ma topesc si aproape ca-mi pierd bruma de ratiune pe care o mai am.
Salvarea vine de la baietii de aur, Andrew si Josh, de care ma agat disperata. Cum sunt fara masina, acestia se ofera sa ma duca acasa si nu ratez oferta, masochismul nu se numara printre preferintele mele si m-am chinuit destul in noaptea asta.
Printre imbratisarile si maraielile fetelor ce asteapta niste explicatii, nu scap momentul in care Tessa isi da seama de relatia baietilor si nu ezita sa-mi arunce o privire piezisa, urmata de un ranjet amuzat.
-Emma...
Ridic nonsalant din umeri si incerc sa evit privirea barbatului de langa ea, ce ne urmareste curios. Mana acestuia imi atrage ca un magnet privirea, degetele lungi care imi dezmierdau odata pielea sunt infasurate pe umarul rotund si gol al fetei din bratele lui.
La dracu! E prea mult! Cu un salut grabit, ma bag intre Josh si Andrew, si aproape ca-i tarasc spre iesire, lacrimi grele spargand zagazul ce cu greu l-am ridicat.
Ma trezesc cu capul sprijinit de un piept lat si o mana mare imi mangaie bland umerii ce se scutura de plans. Sunt asa o idioata! Chiar am crezut ca voi trece usor peste intalnirea cu el?! Ca nu voi plange, ca nu voi suferii?
Durerea e atroce, ma spinteca-n valuri, taie adanc! Suspinele imi taie respiratia si aud ca de departe, o voce calda, mangaietoare, ce-mi cere sa deschid ochii, sa respir, sa nu mai plang!
Dar asta e tot ce mi-a ramas! Lacrimile! Si le vars, le las sa curga siroaie, sperand ca o data cu ele se va duce toata durerea, toate necazurile, toata suferinta adunata in ultimele saptamani.
Sfarsita, ma las condusa de glasul linistitor si ma abandonez sentimentului de protectie pe care il gasesc la pieptul lui. O briza rece imi mangaie obrajii umezi si fierbinti, brate puternice ma inconjoara si un leganat bland ma arunca in lumea viselor.

Angel si DiavolulUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum