Hoofdstuk 30

3.7K 136 104
                                    


[Zet het liedje nu op! Het is Love Me Like You Do - Ellie Goulding, supermooi liedje! ]


Naar twee uur - die leken te duren als twee jaar - komt de dokter uit de onderzoekskamer. Hij maakt een gebaar dat wij met 'm mee moeten lopen naar zijn kamertje.

"We hebben meneer de Jonge onderzocht" zegt hij met zijn dokterspokerface.


-

-

*Spanning *

Geef een comment NU ! Is het goed/slecht nieuws? Niet cheaten a.u.b.

-

-

-

-

-

-


"Zijn overlevingskans is enorm gestegen. Naar negentig procent, zijn organen werken weer beter en sneller. Het is onbekend waarom. Dit kan ook zo weer afnemen en terugvallen naar een paar procent, dus we kunnen niet zeker zeggen of die wel zoveel is. Maar omdat meneer nog vrij jong is is de kans wel weer groter, vijfenzeventig procent na schatting." Ik begin te huilen, van geluk. Tim kan dit, I'm sure. "Bezoeken is mogelijk, deze keer vijf minuten" zegt de dokter. Ik geef Lucie die naast me zit, ook in tranen, een knuffel. "Tim kan dit" zeggen we in koor, nou ja, huilen we in koor. We lachen en nemen afscheid van de dokter. We volgen een zuster naar Tims kamer.


Ik neem plaats naast Tims bed. Hij ziet er wel weer iets levendiger uit, maar dat je nou echt zegt 'wow wat een leven' ook alweer niet. Ik begin weer met half-huilen-praten. "Ik ben blij dat je het waarschijnlijk overleefd. Ik kan niet wachten tot je weer wakker wordt, als je dat wordt. Je weer kunnen knuffelen en een ècht levende Tim zien." Zijn hartpieper gaat harder piepen. Ik heb zo vaak zo'n situatie gezien in films, maar betekend dat nou ook alweer dat hij juist weer gaat ademen of de hartslag afneemt? O god. Dan kijk ik op het apparaat en zie dat er weer hogere pieken in de lijn van de hartslagmeter komt.

Tim leeft.

Of zou dit een droom zijn? Na mezelf een keer te hebben geknepen geloof ik dat dit werkelijkheid is.


Ik zie de roze oogleden van Tim zich openen en zijn lichtblauwe pareltjes komen tevoorschijn. Hij kreunt een beetje van - waarschijnlijk - het felle licht en hoofdpijn. "Tim!" zeg ik en geef een klein gilletje. Hij probeert zich te focussen op mijn gezicht, om mij te identificeren. "Denise?" vraagt Tim zachtjes. Daarna sluit hij zijn ogen weer. Eindelijk hoor ik zijn engelenstem weer. Ik sta op om het de rest te vertellen;

Tim is wakker!


"Tim is wakker" zeg ik als ik uit Tims kamer kom en ik van iedereen de aandacht heb. "Echt?" vraagt Lucie ongelovig. "Ja!" zeg ik enthousiast. De zuster die wacht aan de deurpost knikt en zegt "ik ga een dokter halen, als jullie hier willen blijven wachten." We knikken en gaan braaf zitten.

•••


"Tim is in staat tot bezoek. Jullie kunnen allemaal naar binnen, maar doe wel rustig, hij is zwak", iedereen knikt en stapt naar binnen. Tim opent van het lawaai zijn ogen en piept alle namen van de personen.

•••


De uren daarna gingen snel. We hebben bij het bed van Tim gezeten en geprobeerd te communiceren, lukte aardig overigens. Romee moest al eerder weg. Net als familie de Jonge de kamer uit is komt er een zuster binnen. "We kregen door dat Denise van der Kot naar huis moet komen" zegt ze. Ik knik, "ik ga zo" en de zuster verdwijnt weer.


"Ouders... ik moet gaan" antwoord ik. Tim kijkt wat teleurgesteld en trekt een overdreven pruillip. "Arme stakker, ik kom zo snel mogelijk weer hoor, ik WhatsApp je wel" zeg ik. "Mag ik nog een kusje?" vraagt Tim als ik opsta. Ik buig voorover en plant mijn lippen op de zijne. Zoals altijd heaven. Nog heel voorzichtig een knuffel, tussen alle infusen door. "Doei, ga je missen" zeg ik en Tim antwoordt "to, maak je anyway niet teveel zorgen over mij, ik red het wel" zegt hij geruststellend. Ik knik en glimlach. Dan draai ik me om en loop de kamer uit.

•••


Gelukkig is mijn moeder niet thuis als ik thuiskom. Ik doe mijn jas uit. Ik kijk in de kast en zoek naar iets eetbaars. In de kast lagen alleen maar voedingsmiddelen met extra veel vitaminen, vezels, mineralen, calcium en ga zo maar door. Hoe een vleeseter de keukenkastjes van een vegetariër zou voorstellen zeg maar. Dat beeld is bullshit, maar die van mij zagen er wel zo uit. [Ik ben zelf ook een vegetariër, en pinkyzweer, ik heb alles wat een normaal persoon heeft min vlees en vis, dat zijn vleesvervangers bij mij. Denise heeft dat van mij ;) ]


Ik vind tussen alle onmogelijke etenswaren een niet-volkoren pak toastjes. Dat lijkt wel op crackers, toch? Ik doe er wat boter en kaas op en tada, mijn lunch. Toastjes met kaas, echt, culinair Denise.

•••


Naar wat te hebben geleerd is het avond. Mam en pap komen rond twaalf uur of later terug, dus die zie ik niet meer vandaag. XITE erop en mobiel erbij. Op TV is nu Till It Hurts, van Yellow Claw en Ayden. Yellow Claw is de favoriet van Tim. Ik kan hem niet appen, verrekt.

•••


Naar de halve top 40 aan te hebben gehoord en meegezongen ga ik maar naar bed. Rustig slapen. Hoe lang heb ik dat al niet gedaan? De laatste twee niet in verband met Tim, die vier daarvoor niet door de club. Van woensdag op donderdag was de laatste keer, ik heb heel wat slaap in te halen. Goodnight, world. Beautiful world.


-

HEL YEAH, DIT WAS FUN TO WRITE.

ALVAST HAPPY VALENTINESDAG SKATTJES♡ ik ben lekker loner deze Valentijn, wbu?

x Marloes

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Where stories live. Discover now