Hoofdstuk 1

17.7K 469 58
                                    

"Doei Romee!" roep ik naar Romee, mijn beste vriendin als de pauze is afgelopen. Rustig loop ik weer naar het lokaal van het volgende uur. Wiskunde, one of my favorites. Nu ligt mijn gemiddelde op 9,5. Ik ben overigens bijna de enige met een voldoende gemiddeld, arrogante Jumbo-kwal heeft ook nog een voldoende, en een dikke. 8,4 is echt hoog als je kijkt naar de gemiddeldes van zijn 'groepje'. Zijn groepje noem ik de mega-ego's of de aso's, ze vinden zichzelf heel wat. Ze zijn een tikkeltje asociaal, ze roken bijvoorbeeld bijna allemaal. Je hebt verder ook nog de Hamsters, enorme vreetzakken. Ze eten werkelijk alles. De 'Hamsters' gaan alleen met Hamsters om. Waar ik bij hoor? De twee musketiers, ik ben een groepje samen met mijn BFF Romee. Romee is populairder dan ik, maar is minder populair in de groep omdat ze met mij omgaat. Toch heeft ze nooit getwijfeld om de vriendschap te verbreken, ze is echt een goede vriendin. De wiskunde lerares komt binnenlopen, kinderen fluisteren "Daar is de wiskut!". Ik zucht en lees de theorie door die we deze les behandelen. Naar een keer doorlezen snap ik het meteen. Ik pak mijn mobiel, oortjes en zet Say Something van Christina Aguilera en A Great Big World. Een prachtig nummer.

Binnen een half uurtje ben ik klaar met de opgave, nog een kwartiertje. Ik help Romee met haar opgaves en maak wat oefeningen voor haar.

De bel gaat, eindelijk vrij! "Kan je vandaag? Ik moet je wat vertellen!" fluistert Romee in mijn oor. "Jawel hoor, al mijn huiswerk hen ik af!" zeg ik vrolijk. We spreken af bij de fietsenstalling en gaan naar onze kluisjes om onze jas te pakken.

"Wat is de verrassing nou?" vraag ik benieuwd aan Romee. "Dat is de verrassing! Ik vertel het je als we bij mij zijn!" antwoord ze grinnikend.

"Nou wat is het?" vraag ik nieuwsgierig als we bij Romee op de bank zitten. "Nou, je weet toch nooit wat je wilt dragen?" vraagt Romee. Ik knik, ik trek altijd blind wat random kledingstukken de kast uit. "Je kent toch wel dat programma Teen Make-Over?", "ja, hoezo?" vraag ik. "Ik weet zeker dat je duizend keer knapper bent dan ik, maar nu haal je niet de volle duizend er uit. Ik dacht, ik geef je op voor Teen Make-Over, ik word toch niet gekozen. Maar dat gebeurde toch wel. Je komt in Teen Make-Over, op TV!" roept ze blij. "Gaaf! Dankjewel!" roep ik. Ik wil altijd al een keer op de televisie komen, en met Gordon helemaal. Hij is de presentator van het programma. De rest van de middag fantaseren we over hoe het eindresultaat zou zijn. "Misschien word zelfs Jumbo-kwal minder ego!" roept Romee melig. Ik lach heel hard en heel lang, zo grappig vind ik het. Jumbo-kwal zonder een gigantisch ego, nee dat kan niet. Zelfs een wonder zou het niet voor elkaar krijgen.

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu