Hoofdstuk 15

7.2K 208 103
                                    

De wekker gaat.

6:00 AM

Zo vroeg?

Op een keer schiet me te binnen dat er straks een hele ploeg komt, voor mijn styling. Ik stap uit bed en de bel gaat al.

Femke staat voor de deur, samen met een visagist en stylist. Tuurlijk allemaal tot in de puntjes verzorgt. En daar sta ik dan; fleece pyjama, pantoffels, zombiekapsel plus een dikke bril op mijn neus. Snel laat ik ze binnen en we gaan aan de keukentafel zitten. Mama en papa slapen nog. De styliste begint. "Goedemorgen! Ik heb je kleren meegenomen en Sacha, de visagiste die gaat je opmaken. Als jij snel gaat douchen zetten wij alles klaar. Is dat goed?" , "jahoor" antwoord ik en loop naar boven.

•••

Ik heb de kleren die ik van de styliste heb gekregen aangedaan. Een zachtroze truitje en een denim spijkerbroek. Met laarsjes met zo'n klein hakje (zie foto).

De visagist heeft mijn huid dichtgeplamuurd en mijn wimpers een paar kilo verzwaard met 100 euro aan mascara ofzoiets. Mijn lippen voelen als slakken. Maar, het is voor het programma. Alle lof voor Almhof

[A/N: dat was random hahaha :P]

En ohja, ik zie er uit als een Egyptenaar met mijn eyeliner.

Het is inmiddels 7:45, dus ik moet weg. In style met een mooie, patserige kakbak. Zo'n BMW X5, zodat de cameraploeg er ook nog in kan. De styliste overhandigt me een jas, zo'n groene parka. En een leren handtas met studs waar gek genoeg al mijn eten en boeken in zit gepropt.

Na een tiental minuten in de kakbak, sta ik voor het van der Capellen. Er staren al een paar kinderen naar de witte koelkast waar ik zonet inzat. Ook wat naar mij. Romee komt meteen naar me toe, "Denise!" roept ze. Iedereen kijkt me nogal raar aan, wat waarschijnlijk door de cameraploeg komt. "Dit is zo leuk" zegt ze over mijn kleren. "Haha, dankje" antwoord ik giechelend. "Maar, serieus, een cameraploeg?" zegt ze wijzend naar de ploeg. Ik knik en loop verder het schoolplein op.

Als ik de klas inkom kijkt de leraar raar op, alsof hij me niet herkent. Daarna zegt hij "goedenmorgen" en ik neem plaats op de vaste plek naast Romee. De cameraploeg krijgt wat vreemde blikken tegenwerpt en neemt plaats achter in het lokaal. Rein en Tim zitten voor ons, omdat Rein zo'n klefbek is en 'dicht bij zijn schatje wou blijven'. Ze zit niet naast hem omdat ze het mij niet wou aandoen om naast Tim te zitten, ik vind het niet het biggest problem ever maar Romee vond het toch zielig. Niet dat ik veel aan Romee heb, nu ze alleen maar een beetje zit te kletsen met Rein, maar dat is wel beter denk ik dan Tim, want dan zou het best awkward kunnen zijn geworden. Ik let gewoon goed op, natuurkunde is niet mijn beste vak. Het is wel een van de saaiste vakken van mijn rooster, maar, voor het pakket wat ik heb moet je ook natuurkunde doen.

"Om dit beter te begrijpen gaan we een practicum doen, in viertallen. Dus de eerste vier van linksvoor, midden- en rechtsvoor. Voor de achterste rij geld hetzelfde." zegt de saaie stem van de saaie leraar voor het saaie vak. Rein en Romee kijken elkaar verliefd aan en ik en Tim zuchten luid om hun irritante gedrag. Daarna klinkt wat gegiechel van mij en Tim door de timing van onze zuchten. Waarschijnlijk gaan Romee en Rein alleen heel verliefd naar elkaar kijken waardoor ik en Tim dat hele practicum kunnen doen. Vervolgens gaat de klas flauwe koppelopmerkingen maken die daarna in het programma komen.

Zoals ik al dacht zitten Romee en Rein alleen maar te slijmen. Ver-schrik-ke-lijk, volgensmij irriteert Tim zich er zich ook behoorlijk aan. Ze doen helemaal geen ruk, terwijl hun de enige zijn die er nog wat van snappen. "Jongens ga thuis even lekker kleffen en andere dingen doen, maar dit is school. Ik en Denise snappen er geen fuck van dus jullie zijn de aangewezen personen om het ons uit te leggen." Zegt Tim luit en duidelijk tegen Romee en Rein. Allebei krijgen ze best een rode kop omdat alle gezichten naar hun worden gedraaid. Net goed, ookal is Romee mijn beste vriendin. Ik schenk Tim een glimlach waardoor ik aangeef dat hij helemaal gelijk heeft. Rein werpt hem in tegenstelling tot mij een boze blik toe. Ik en Tim krijgen allebei zwaar de slappe lach door de combinatie van de boze blik en het rode hoofd. "Van der Kot en de Jonge, we werken met gevaarlijke stoffen en jullie pubergedrag helpt bevorderd de veiligheid niet echt. Willen jullie buiten de klas de klas gaan tot jullie weer normaal kunnen gedragen?" vraagt de man. "Tuurlijk meneer, m- haha, die daar haha, vertonen zwaarder pubergedrag dan o- haha" zegt Tim terwijl hij nog de slappe lach heeft. Ik pak mijn handtas en verlaat half lachend samen met Tim en de cameraploeg het lokaal.

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Where stories live. Discover now