Hoofdstuk 46

3.8K 107 24
                                    

Tim POV
"Wàt?" Geschrokken schreeuw ik ongeveer in de telefoon. "Ze zakte zo in elkaar, waarschijnlijk een verkeerde drugs gevoerd door Kaj. Ik moet hangen nu," "Jezus als ik die kl-" , "Doei?" Romee wordt ongeduldig. "Doei" zeg ik rustiger en er wordt opgehangen. Ik ben midden in de nacht, drie uur, wakker gebeld door Romee. Iemand klopt op mijn deur. Daarna stapt Lucie mijn kamer binnen. "Hee broertje, wat is er?" vraagt ze. Ik slik de brok in mijn keel weg en begin met vertellen. "Romee belde me net. Denise ligt in het ziekenhuis" leg ik uit. "O em gie, waarom?" "Dat weten ze niet zeker, Kaj voerde haar een verkeerde drug waarschijnlijk." "En hoe is haar conditie?" Dat is een goede vraag... Dat had Romee wel even mogen melden. "Geen idee" antwoord ik. "Die meid heeft ook echt àltijd pech eh" verzucht mijn zus met medelijden.

Romee POV
Onderuitgezakt zit ik in de wachtkamerstoel. Wachtend op de uitslag van het onderzoek en haar conditie. Kaj is 'm ik-weet-niet-hoe-snel gesmeerd nadat ze in elkaar zakte. Quint en ik zijn snel hulp gaan halen, maar de lokale EHBO heeft toch de ambulance gebeld. Zo ernstig was het wèl. Kaj heeft haar gedrogeerd, dat staat voor mij vast. Maar kom op, die lacherigheid en klefheid is echt niet spontaan gekomen. Tim is vast helemaal gestrest. Arme jongen. Hij was zó panisch dat er iets met haar gebeurde. Dat ze een enkel kneusde of een keer hard viel. Maar nu ligt ze in een fucking ziekenhuis. Dan komen de dokters uit de kamer waar Denise ligt. "Wil mevrouw Van Der Ploeg komen?" Vraagt een dokter. Ik knik en stap naar ze toe.

"The research revealed -", de arts moet hoesten. [Vanaf nu is zijn Engelse gebabbel in het Nederlands] "in mevrouw Van Der Kot haar bloed is de zogenaamde 'onzichtbare' drug gevonden. Deze wordt vaak in drankjes gedaan omdat je deze niet proeft. Deze drug is vrij gevaarlijk. Mevrouw heeft er waarschijnlijk een overdosis van binnen gekregen. Nu ligt ze in coma, de overlevingskans zet ik op zeventig procent." Dat is dan wel weer een meevaller. "Mag ik bij haar?" vraag ik. "Dat mag, maximaal vier gelijk." Ik knik en bedank de dokters.

Daar ligt Denise. Met een flinke blauwe plek op haar hoofd en haar hele arm is vol gestoken met allerlei infusen. Door die klootzak, hij zou haar cola geven. Geen drugs. Heeft Kaj überhaupt een geweten ofzo? Ik kan me niet voorstellen dat meisjes verkrachten, in een bordeel opsluiten en zoveel drugs voeren zodat ze bijna doodgaan goed is voor je geweten. Of schuldgevoel? Denise heeft hem niks gedaan! Hij heeft zich zelf opgegeven voor een date met haar, ik gaf Denise op voor Teen Make-Over. Misschien had ik dat wel niet moeten doen. Dan had ze Kaj nooit ontmoet, was ze nog gewoon een groentje geweest, nog een maagd en geen trauma's voor haar leven lang. Geen ruzie met haar ouders en al die andere shit. Ze had Tim vast wel op een andere manier leuk gaan vinden en een relatie gekregen. En ik had Gijs vast ook wel op een andere manier ontmoet. Ik moet verdomme even niet aan mezelf denken nu! De tranen die achter mijn oogkassen prikten komen er nu ook uit. Ik ben even overal klaar mee.

Waar Quint is? Die moest op Martijn wachten, die komt zo wel. Martin draait tot drie uur, dus die zou er nu bijna moeten zijn. Hoe gaan we dit regelen met Teen Make-Over? Die opnames? Ik kan moeilijk opbellen; "Hallo met Romee, de beste vriendin van Denise die absoluut niet mee op vakantie mocht maar wel ging zodat ze niet verkracht werd door haar date, Kaj van der Voort." Dan krijg ik een ander idee; gewoon doen alsof ik iemand anders ben. Een of andere Fransoos. Het nummer van Teen Make-Over staat wel in de contactenlijst van Denise haar mobiel, dus dat is geen probleem. Haar Nokia ligt op het nachtkastje naast haar ziekenhuisbed. Ik zet hem aan en druk op de menuknop en ga naar het contactenboek. Irritant ding, ik heb bewondering voor Denise dat ze dit ding kan besturen en zelfs hele sms'jes typen. Eerst moet je de juiste toets zoeken, daarna dat ding honderd keer indrukken en dat dan heel vaak herhalen. Ik scroll door de contacten, Mama, Merijn,Papa, Romee van der Kot, Teen Make-Over, Thuis en Tim de Jonge staan er in. Ik ga op de kolom van Teen Make-Over staan en klik dan op de groene-telefoonbutton. De telefoon gaat een paar keer over.

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें