Hoofdstuk 17

7.5K 197 107
                                    

"Hoe was het?" vraagt mijn moeder - voor op dit moment - iets te vrolijk. "Niks. Mister Kaj is een klootzak. Ik ga niet voor hem kiezen. Punt, doei!" zeg ik boos. "Jongedame! Hier komen!" roept mijn vader nog na als ik de trap probeer te klimmen met mijn bezeerde voet. Snel trek ik mezelf de trap op en laat mijn krukken beneden liggen. Ik kruip als ik boven ben naar de badkamer, daar kan ik alleen de deur op slot doen. Snel doe ik de deur op slot en ga huilend tegen de deur zitten. Ik wil geen ongeïnteresseerde zak genaamd Kaj. Ik wil tijd hebben om de perfecte jongen te vinden. Niet hoeven te kiezen. Ik neem een comfortabele positie aan op de badkamervloer en probeer het geschreeuw van mijn ouders te negeren. Snel gris ik mijn mobiel uit m'n zak.

Het was kut, kan ik naar je toekomen? Help me! X

WhatsApp ik Romee. Nu maar wachten op antwoord...

•••

Minuten gaan voorbij. Inmiddels zijn het er 25. Eindelijk hoor ik mijn irritante Frozen-meldingtoon. 'Let It Go! Let it Go!' luid hij. Laten gaan, dat zou ik willen. Ik check snel mijn WhatsApp.

Romee: Is goed, je kan logeren als je wil. Je kunt wel spullen van mij lenen. Morgen hebben we toch vrij

Yes, er komt tussen mijn tranen een glimlach door. Snel stop ik mijn mobiel in mijn broekzak. Mijn ouders zitten zo te horen het journaal te kijken. Ik probeer geluidloos de deur van het slot te halen en de trap af te kruipen. Het is zeker niet makkelijk, maar lukt wel. Snel grijp ik naar mijn krukken die tegen de trap aan staan. Ze maken wel erg veel lawaai... Heel zachtjes hink ik naar de deur en open hem. Een kleine klik. Daarna loop ik erdoor en sluit de deur zo zachtjes mogelijk. Ik heb twee jaar geleden mijn been gebroken, waardoor ik nu supersnel me kan voortbewegen op krukken. Het scheelt dat Ronde maar één straat verderop.

Na een tijdje 'gekrukt' (welk werkwoord is er voor op krukken lopen?) te hebben kom ik aan bij het huis van Romee. Ik bel aan en naar een tiental seconden doet Romee open. "Meisie, kom binnen" zegt ze bezorgd. Ik geef haar een soort knuffel zonder handen en hang mijn jas even onhandig op. "Wat wil je drinken?" roept Romee vanuit de keuken. "Doe maar cola" antwoord ik. Ik 'loop' naar Romee en volg haar vervolgens naar haar kamer. Ik hink de trap op met één been. Ik plof op Romees bed en gooi mijn krukken aan de kant. Romee zet de glazen neer en vraagt "wat is er allemaal gebeurd?". Brok. In. Mijn. Keel. Ik begin toch maar met vertellen. Halverwege mijn verhaal barst ik in huilen uit. "Maar, eh, dan kies je Tim toch?" zegt Romee simpel. "Dat is juist het probleem, ik kan dat niet!" schreeuw/huil ik. "Whoo, sorry. Maar hoezo niet?" vraagt ze. "Mijn ouders... Ik moet Kaj van ze kiezen..." mompel ik. "Dat is kut..." mompelt ze. Ik begin weer te huilen en begraaf mijn hoofd in een willekeurig kussen van Romee's bed.

•••

"Wakker worden Deni" zegt Romee terwijl ze me wakker schud. "Morgen" mompel ik. "Het is negen uur, nu eruit. We gaan ontbijten en een luie dag houden" beslist Romee. "Uhm, oké. Kan ik kleren van jou lenen?" vraag ik nog half slapend. "Of course" zegt ze en gooit een zwarte joggingbroek met een rode sweater met een '100'-WhatsApp smiley erop (zie foto).

Romee en ik zitten een beetje Pretty Little Liars te kijken. "Vandaag gaan we leuke dingen doen, een cursus vergeet-je-shit. Eerst gaan we deze aflevering en nog eentje afkijken. Niet teveel PLL, daar zit teveel love in. Hier heb je het rooster van vandaag."

-

Vergeet-je-shit-dag by Romee.

09:00 | wake-up!

09:30 | start PLL 2 afleveringen.

11:00| ontbijt met croisantjes

11:30| Dora marathon.

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz