Hoofdstuk 3

11.7K 347 44
                                    


Als ik het lokaal inloop ga ik meteen naar Romee. "Hey!" roep ik. "Hey!" roept ze terug. "Wanneer gaan we ze het vertellen?" vraag ik aan haar net iets te hard. Meteen worden hoofden onze kant opgedraaid. "Gaan jullie trouwen?" vraagt een jongen uit 'de Hamsters' sarcastisch en barst daarna in lachen uit. Een paar mensen lachen mee. Meteen steekt Romee haar middelvinger op. De leraar, die vandaag al chagrijnig is, ziet het en roept meteen: "waar was dat voor nodig?". "Sorry hoor mevrouw, dit is een impuls. Die Hamsters daar maken flauwe grapjes" zegt Romee als excuus en ik barst in lachen uit. "Romee en Denise, allebei naar het meldpunt. Nu!" roept mevrouw de Kan door de klas. "Oké" zegt Romee droog en trekt mij achter zich aan.


"Jullie namen?" vraagt droog vrouw van het meldpunt. "Denise van der Kot en Romee de Ploeg" antwoord Romee voor ons alle twee. "Vullen jullie allebei even dit formulier in, daarna mogen jullie gaan" zegt de vrouw en geeft ons twee blaadjes. Ik ga aan een tafeltje zitten en neem het blad voor me en pak een potlood.


Naam: Denise van der Kot

Klas: 5VWO2

Naar meldpunt vanaf vak: Natuurkunde

Vakdocent: mevrouw de Kan

Mentor: meneer Derksin


Nu maar de vragen...


Vraag 1: Waarom ben je er uitgestuurd?


Moet ik Romee nu verklikken? Nee, dat ga ik mooi niet doen.


Antwoord: Ik lachte door de les heen.


Prima, zo verklik ik niemand.


Vraag 2: Wie is de aanstichter van dit probleem?

Antwoord: Een paar jongens, aka 'de Hamsters'.


Vraag 3: Was het terecht dat je uit de klas bent gezet?

Antwoord: Nee, lachen is goed voor je :)

LEVER DIT FORMULIER IN BIJ HET MELDPUNT!


Dit waren de vragen gelukkig. Ik sta op en geef het formulier aan de meldpunt-mevrouw. "Oké, ga meer terug naar je lokaal!" zegt de vrouw. Als ik het kamertje uitloop wacht ik nog even op Romee.


Als Romee en ik de klas binnenkomen, kijkt iedereen ons aan. "Ga maar zitten" zegt mevrouw de Kan. We knikken en gaan op onze vaste plekken zitten. Verder met natuurkunde...


"Wat was er nou" vraagt een van 'de Hamsters' als de bel eindelijk gaat. "Nou..." , "we gaan naar Milaan!" roept Romee al voordat ik überhaupt mijn zin af kan maken. "En moeten wij dat weten..." vraagt een van de Hamsters. "Ja, we zijn er vanaf morgen een week niet" antwoord ik. "En dat mag van school?" vraagt een ander verbaast. "Inderdaad", allebei knikken we. Daarna lopen we weg, naar onze vaste pauzeplek.


"Misschien sla ik wel een knappe Italiaan aan de haak, of jij!" roept Romee hyper. Zo gaat het al de hele pauze. "Ha-ha-ha" lach ik sarcastisch. "Droom verder over kwal" zeg ik om Romee te stoppen. En ja, Tim (kwal) is Romee's ex! In de brugklas. Het ging uit omdat hij, eigenlijk om niks. Te weinig aandacht en arrogantie denk ik. Daarom haat ik hem nòg meer dan ik anders zou doen. En o ja, ik haat hem ook omdat hij me een wollen sok vind. Alleen omdat ik vegetarisch ben. Romee port mij in mijn zij. "Nou" zegt ze zeurderig.


Eindelijk is het drie uur. We halen de koffers van Romee op. Als ik in haar koffer kijk schrik ik me rot! Zo-veel kleren. "Kom je mee?" vraag ik. "Is goed, even mijn moeder gedag zeggen!" roept Romee. "Oké!" roep ik terug.


Als we bij mij thuis zijn is het tien voor vijf. Ik begin zenuwachtig te worden. Dan gaat de bel. Romee en ik gaan gillen als een gek.


We doen open en er staat een man. Hij steekt zijn hand uit. "Aangenaam, ik ben Rob Martens. Uw chauffeur" stelt hij zich voor. "Hallo, ik ben Denise" zeg ik. "Ik ben Romee" zegt Romee als ze de man ziet. "Aangenaam, uw chauffeur Rob Martens" zegt hij tegen Romee. We pakken onze koffers en Rob doet ze in de kofferbak. We stappen achterin. Nu dringt het pas echt naar me door. Ik ga naar Milaan!


-


Ohja, voor de mensen die denken; Wie is Jumbojongen? Nou, dat zou ik je is vertellen. Ik heb alles nagezocht op Internet!


Naam: Tim de Jonge

Waarom Jumbojongen?: Hij speelt de jongen in de Jumboreclame.

Leeftijd: 16

Woonplaats: Zwolle

School: van der Capellen, 5VWO

Instagram: @timdejonge98

Twitter: @timdejonge98

Uiterlijk: MEGAKNAP.

Bruine krulletjes & lichte ogen.


Relatie?: idk, het staat ieder geval nergens. Hij heeft wel veel foto's van meisjes op zijn profiel, maar niet met hartjes. 'Gewone' vriendinnen misschien.

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Where stories live. Discover now