Hoofdstuk 18

5.8K 181 97
                                    

"Denie! Wakie Wakie!" schreeuwt Romee in mijn oor

God, hoe laat is het? Volgens mijn wekker, die al schalt dat het 7 uur is, wacht, het is dus zeven uur. Ik spring al uit bed en kijk in mijn kast. Ik pak een setje van de kledingplank bestaand uit een gestreepte broek en blauwe sweater (zie foto). Ik heb een pakket met kleren aangeleverd gekregen van dat shoptegoed. Romee heeft gisteren haar koffer ingepakt met een lichte jeans, haar Horan-T-shirt - by the way is ze One-Direction fan, vooral van Niall - en tot slot haar Nike Free Run. Ik vind Free Run echt afschuwelijk. Ik heb er wat tegen.

Samen met Romee fiets ik naar school. Romee is druk bezig met mij heel Hollywoods CV uit mijn hoofd te leren. Vermoeiend... Ik zit nog steeds te denken aan dat Tim Kaj kent. Waarom mag Romee niks zeggen?

Bij Romee's Hollywoodlessen zijn we aangekomen bij Austin Carter Mahone, een zanger van 19. Ik heb ervan opgestoken dat hij uit San Antonio, Texas komt maar meer ook niet.

Ik zit in wiskunde. Het tweede lesuur van vandaag. Je mag muziek luisteren en Romee heeft het ook nog voor elkaar gekregen dat ik een liedje meeluister van ene Austin. "Secret" zegt ze. Oke? vaag. Ze zet het nummer aan (klik even aan het begin van de chapter ;)). Ik hoor een vaag hoog stemmetje wat iets vaags over "chicks" zingt. Later hoor ik waarschijnlijk Austin zingen. "Turn it up, Shake the ground, Tell me what's on your mind" , ik vind dit nu al een fantastisch lied. "Come on now don't be shy. This is the perfect time, This is the perfect time", ik denk dat ik een nieuwe favo qua liedjes heb. Ik doe het oortje uit en zoek het nummer op YouTube bij mijn eigen telefoon. Ik doe mijn oortjes in en geniet van Austin's engelenstem. Het laat me even genieten van de muziek en niet aan mijn problemen denken.

"Ik wou ook nog even zeggen dat aanstaande vrijdag het schoolgala is, dus vergeet dat niet. Je hoeft geen kaartjes te kopen. Dag!" roept mijn mentor en gebaard dat we het klaslokaal mogen verlaten. Vandaag hebben we een kort dagje. "Zullen we met alle meiden van hele klas gaan shoppen?" vraagt Sora, een meisje uit mijn klas. "Uhm, oké?" zegt Romee half vragend en kijkt naar mij. Ik knik van ja en loop achter de kliek aan.

We zijn in de H&M beland. Alle meiden zitten een jurkje voor mij te zoeken.

Na tien minuten staan alle 10 meiden van mijn klas voor me met een jurkje. Geel, groen, zwart, rood, lang en kort. Allemaal heel anders (zie foto). "Je past ze maar met deze pumps" zegt Romee die een paar basic, zwarte pumps naar me toegooit (daar hoeft toch geen foto van bij?). Ik knik en vang het paar.

Ik heb alle jurkjes gepast. Ik ben op de conclusie gekomen dat ik voor niet te opvallend wil gaan. Geen felle kleuren, dus valt de helft al weg. Ik wou ook geen lang en geen print, dus blijven er nog maar twee over. Zwart & wit. We hebben afgesproken dat we het zo gaan doen als je op tv ook altijd ziet; met een van de twee jurkjes uit het kleedhokje lopen. Ik zit al heel lang te twijfelen, wat zou het mooist zijn? Zwart is wel heel, tja, algemeen. Het is zo'n jurkje waar driekwart van de school in loopt. Uiteindelijk pak ik een jurkje en trek 'm aan.

STOP MET LEZEN! NU! ZIT, AF, BRAAF! Oké, welke vinden jullie het mooist en welke denken jullie dat ze gaat kiezen? Nu mag je weer verder lezen :P

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Alle meiden klappen als ik uit het hokje kom. Net zoals op tv. Wow, mijn leven wordt cliché. "Goede keuze" grinnikt Sora, die dit jurkje had gepakt. Sora heeft ook een wat donkere huid en bruin haar, dus weet perfect wat mij staat (Sora is Sora van Hard to Handle & Sora's Wereld aka Ariana Grande). Door het wit lijkt mijn huid nog wat bruiner, wat overigens mooi staat. Alleen nog schoenen....

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ