Hoofdstuk 13

7.2K 221 72
                                    

"Uit allerlei tests en zelfs een wetenschappelijk onderzoek is gekomen dat je voorkeuren het meest matchen van je klasgenoten, Tim de Jonge. Het was heel moeilijk, maar Tim voldeed veruit het meest aan je eisen." Compleet volslagen sta ik voor me uit.

Tim.

De.

Fucking.

Jonge.

Matched.

Het.

Meest.

Bij.

Mij.

"Uhm, oké" zeg ik verbijsterd. Romee lijkt even verbaasd als ik, het is haar ex. Zelfs een mug zou beter bij mij passen, en daar ben ik bang voor. "En, wat vind je ervan?" vraagt Gordon. "Verrassend!" probeer ik opgewekt te zeggen.

"Laten we verder gaan naar deel twee van dating, internet." gaat Gordon verder. "We hebben het internet afgespeurd en we hebben nog een kandidaat gevonden waarmee jij op date gaat! Die persoon is slim, blond en getalenteerd, en heet Kaj van der Voort" er verschijnt op het beeldscherm een foto (zie foto boven/naast de chapter) van zo'n zoals ze het noemen 'mooiboy'. Lijkt me een stuk beter dan mister ego. Het lijkt me ook wel zo'n typje voor Romee. "En wat vind je van hem?" Vraagt Gordon. "Het lijkt me een leuke jongen!" Zeg ik opgewekt. "Wat mooi om te horen. Vandaag ga je al met een van de heren op date" alsjeblieft, holy god, a.u.b. laat me eerst met ene Kaj gaan. "Natuurlijk Tim, want die is hier!" Zegt Gordon. En ja, hij komt vanachter de coulissen vandaan lopen. Bruine krulletjes perfect in model, wow, Denies, hij kan niet perfect zijn. Elk oneffenheedje weggepoederd, voor een perfect huidje. Nike's, zoals gewoonlijk, jeans, natuurlijk. En een overhemd, zo slecht staat het hem niet. Stop Denise met dat denken!

"Nou, Tim, hoe gaat het met je?" Vraagt Gordon. "Prima!" Zegt hij met een blij stemmetje en zijn pretgezicht. Dat hij zo blij is... "Ik vond het inderdaad erg verrassend dat ik als de beste match voor Denise uitkwam." Zegt Tim, blijkbaar op een vraag van Gordon waarvan ik niet weet van wat de vraag is. "In ieder geval, Denise, jij gaat nu op date met Tim!" Vertelt Gordon vrolijk. 'Yay' denk ik. 'Wat een feest'. "Oké!" Zeg ik. "Jullie kunnen nu gaan, een taxi wacht op jullie buiten en die helpt jullie verder" gaat Gordon verder. "E-e-n stop!" Zegt de regisseur. De camera's springen uit en Romee komt naar me toe. "Succes..." fluistert ze in mijn oor. "Dankje" mompel ik en loop achter Femke aan. Op naar een paar uur hell.

"Je zit op date met camera's. Ookal mag je hem misschien niet, houd het een beetje gezellig." Beveelt Femke me. "Het zal wel moeten..." zucht ik.

Samen met Tim en een hele kolonie aan cameramensen bij een restaurant. Een beetje ongemakkelijk zitten we te eten. Ik prik in mijn pasta en eet een beetje van mijn caprese.

Als na een tijdje gaan de camera's uit en de cameramannen vertrekken. Uiteindelijk begin ik maar om de stilte op te vullen. "Wat is er nou gebeurd gisteravond..." vraag/mompel ik. Hij legt zijn bestek neer."Je was echt dronken. Ik was aangeschoten... We hebben ge-" , "gezoend dat is al over jullie hele WhatsApp verspreid ja." Geschrokken knikt hij. "Ik was echt dronken. Ik doe dan blijkbaar domme dingen. Let's forgot about this whole kiss." Hij knikt begrijpend. "Maar net als hij van onderwerp wil veranderen vraag ik nog "maar aangeschoten is niet dronken. Je wist nog gewoon wat je deed. Waarom zoende je me." "Uh-" komt er stotterend uit zijn mond. "I don't know. We zouden dit vergeten toch?" , "dit stoïcijnse gedrag heeft geen zin, maar okay, nothing is happend".

We lopen nog even door Milaan, dit is de laatste avond hier. Ergens zit een gat in de straat ik ga er perongeluk instaan waardoor ik door mijn enkel ga en val. "Auw!" Gil ik en val op de koude straatstenen. Die verdomde kuthakken werken ook niet echt mee. Meteen komt Tim op me af lopen en kijkt bezorgd. Hij steekt een hand uit zodat ik kan opstaan. Naar een twijfelmomentje pak ik zijn hand toch maar vast en hink naar een nagelegen bankje. Pijnlijk grijp ik als ik zit naar mijn enkel. "Gaat-ie?" Vraagt Tim. Overtuigend wil ik knikken maar dat mislukt of cours compleet. "Verzwikt?" Vraagt hij. "Denk het..." mompel ik ongeïnteresseerd. "Ik bel een taxi en zorg dat je naar je hotelkamer word gebracht." Voorzichtig knik ik met tranen in mijn ogen terwijl hij zijn zwarte iPhone 5 pakt. Hij loopt even weg. Ik vang een beetje van het gesprek op.

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Where stories live. Discover now