Hoofdstuk 20

6.2K 192 44
                                    

Dinsdag, de dag van het gala.


"Ik vind het echt heel stom, sorry sorry sorry!" Zegt Romee tegen me over de telefoon. "Maakt niet uit, echt niet. Veel beterschap!" Zeg ik en hang op. Eigenlijk ben ik opgelucht, ze is veilig voor Rein. Ik kom uit een of andere goedkope rommelwinkel. Ik heb een rood jurkje gekocht met behulp van Femke met een heel lage V-hals en een zwarte bandeau. 'Zó niet Denise" volgens haar. Een paar enorme zwarte hakken maken de goedkope look af [Foto]. Ik ga mijn haar blond laten verven, donkerblond.


Ik kom van de kapper weg. Het is zó raar. [Zie de foto, IK HEB DENISE'S (SELENA'S) HAAR ZELF BLOND GEËDIT! Eerst had ik het rood, maar blond vond ik leuker. Zoek maar een keer op Selena Gomez, dan vind je de originele foto wel. Selena heeft normaal donkerbruin haar.]


Ik kom thuis en kijk op de klok. Tien voor vijf. Ik staar naar mijn gewonde voet. Hoe kan ik zo naar een gala? Nou ja, rustig aan doen dan. Het is al weer deels weggetrokken, ik masseer mijn voet een beetje en strompel naar boven.


Met mijn kleren aan voel ik me enorm ordinair. En dan ook nog make-up... Nepwimpers en Femke helpt me met mijn make-up. En mijn masker... het is een gemaskerd bal... Alle meiden kregen hetzelfde masker, alle jongens ook hetzelfde. Zwart met zilverkleurige details [foto].


Verder heeft Femke mijn make-up op gedaan dan mijn hele gezicht anders lijkt. Tim haalt me zo op, nou ja, we lopen samen. Op krukken, een lang stuk is fijner op krukken. De hakken zijn niet echt de meest fijne hakken ever om op te lopen, vijftien euro van een low-budget kledingzaak is niet het meest comfortabele schoeisel ooit. Mijn mobiel zit in mijn BH, ik had geen idee waar ik hem moest laten.


De bel gaat, ik word al zenuwachtig. Op mijn krukken en met mijn masker op. Ik doe de deur open waar Tim, keurig in pak staat en een masker. "Hai" zeg ik enthousiast. "Hey, wow, jij ziet er écht heel anders uit!" Zegt Tim die me van top tot teen bekijkt. Als je goed kijkt zie je dat zijn ogen mij bestuderen. Ze blijven op een bepaalde plek hangen, borsten. "Ik weet dat ze prachtig zijn" zeg ik sarcastisch. "Niet voor jou oogjes" zeg ik lachend en geef hem maar een knuffel, wat moet ik anders. Ik doe mijn nieuwe leren jackje aan en ga naar buiten. Met het irritante geluid van de krukken. "Sorry voor de krukken, maar, als ik nu even op krukken ga, kan ik de rest van de avond zonder waarschijnlijk, wel en beetje rustig aandoen." Verklaar ik. "Oké, is niet erg. Maar even duidelijkheid, welk verhaal hangen we op?" , daar moet ik even over nadenken. "Ik ben Iris Gerrits, 16 jaar uit Enschede. Ik ken je van een vriend, Pim. Ik ben gestruikeld met voetbal." Zeg ik. "Oké, Iris." Antwoord hij. Ik geef een giechel en loop verder op krukken. "Nog sorry dat we moeten lopen, ouders waren weg..." , mompelt Tim nog. "Doesn't matter, zo weinig mensen mogelijk moeten me zien in deze hoerenkleren", "dat valt heus wel mee, mannen noemen dat sexy" antwoord Tim plagerig. "Het zal..." mompel ik giechelend. Mannen...


Naar een tijdje strompelen op mijn krukken ben ik aangekomen bij school, de locatie van het gala. Ik hang mijn jas op bij de garderobe en neem afscheid van mijn krukken. Ik moet mijn naam opgeven, balen, zo gaat dit plan nooit lukken. Tim geeft snel zijn naam op en de medewerker keurt het goed.. Bij de eerste stap die ik zet voel ik een pijnscheut, maar die wordt minder bij de tweede. Hand in hand met fucking Tim. Wie had dat ooit gedacht? Ieder geval, dit is toneel. Het scheelt dat Tim een acteur is (de Jumbo reclame, duh) en alles perfect meespeelt.


In de zaal - aula - waar het gala is, zie je allerlei mensen al aan het kletsen, dansen en, iewl, zoenen. Naar Rein moet ik daar écht niet aan denken. De zaal is vrij vol. "Kom, naar de jongens. Het is toch vrij donker. Ik zeg wel dat je je stem kwijt bent." Oppert Tim en trekt mij hand-in-hand mee.

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Where stories live. Discover now