Hoofdstuk 31

4.2K 143 39
                                    


Geïrriteerd druk ik mijn wekker uit. Schoo-

School. Shit.


Ik zet het ellendige ding snel uit en stap, lui als ik ben, op z'n elf-en-dertigen uit mijn bed. Ik waggel naar de badkamer en gooi een portie water in m'n gezicht. 'Wassen' noemen we dat. Ik doe mijn lenzen in en trek mijn dagelijkse schoffie aan.


Ik ontbijt, mijn ouders zijn net naar hun werk gegaan. Ik ontbijt altijd met mijn gezin. Die bestaat uit stoel 1, stoel 2, stoel 3, stoel 4, stoel 5, stoel 6, de vaas en de lucht. Gezellig en spraakzaam gezin, toch?


•••


"Hey!", Sora lijkt erg vrolijk. "Waar was je de laatste dagen? Wat is er " vervolgt ze. "Lang verhaal, gevoelig ook, dus ik leg je het nog wel uit..." zeg ik zachtjes. "En naar het gala, hebben jullie nog zeg m-", "nee joh, gek!" zeg ik snel voordat Sora uitgebreid gaat uitleggen wat ze bedoeld. "Weet ik veel" mompelt ze. "Maar, Tim is er vandaag en nog een paar weken waarschijnlijk niet, dus, nu moet ik naast Rein zitten, en, om die reden waarom ik weg was zit ik liever niet naast hem. Wil jij naast 'm zitten?" vraag ik. "Tuurlijk!" antwoordt ze. Gelukkig, ik ga geen millimeter bij die gast zitten dan nodig is.


"Denies!", Romee komt vrolijk op me af. "Romee!" zeg ik en geef haar een knuffel. We lopen het lokaal in en gaan naast elkaar zitten. "Bonjour, mes amis" (Goedenmorgen mijn vrienden) begint de lerares met hoog taart-gehalte. "Bonjour madame" (goedenmorgen mevrouw) zegt de klas - nu al verveelt. Dat mes amis vind ik maar raar, wij mogen geen eens 'je' zeggen terwijl we volgens de leraar vrienden zijn? Belachelijk. "Y at-il des absents? Tim? Bon, aujourd'hui, nous allons passer par la nouvelle grammaire" (Zijn er nog absenten? Tim? Oké! Vandaag gaan we de nieuwe grammatica doornemen) gaat ze verder. "Sauvegardez votre livre ouvert à la page 145" (Sla jeboekopenopbladzijde 145) zegt ze en de les begint. Ik pak Romees mobiel uit haar tas en probeer hem te unlocken. Romees unlockscreen is veranderd, eerst was het haar en Rein, nu van mij en haar. Rome heeft het door en stoot me aan. "Ik app Tim even" leg ik fluisterend uit. Ze knikt en ik zoek Tim op in WhatsApp. Er staat een heel gesprek over een plan om mij te zoeken. Ik grinnik en begin te typen.


Romee: Hey hoegaatie xDenise


Daarna leg ik haar mobiel weer in haar tas en doe mee met de les, hopend op een berichtje. Waarschijnlijk slaapt hij, wat ook logisch is. Hij is net uit een zwaar coma.


Naar een ellenlange uitleg van de simpele grammatica moeten we onze opgaven maken. "En faisant les missions, vous pouvez écouter de la musique, je vous souhaite du succès" (Bij het maken van de opgaven mag je muziek luisteren, ik wens jullie succes), Romee pakt meteen haar mobiel en stoot me aan. "Tim heeft gereageerd!" zegt ze vrolijk. Meteen lees ik het berichtje.


Tim: Hey! Gaat opzich wel, beetje hoofdpijn en duizelig, niks ergs verder. Hoegaatie met jou?


Ik pak Romees telefoon meteen en typ wat terug.


Denise: Prima, Frans is echt boring


Romee plugt de splitter in en ik mijn oortjes in de splitter. Ze zet Till It Hurts op van Yellow Claw en Ayden, het tovert een glimlach op mijn gezicht; Tims favoriete song. [Zet de song boven de chapter op en lees de flashback :) ]

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Where stories live. Discover now