Hoofdstuk 37

4K 129 31
                                    


Denise POV

"Je krijgt een wàt?", "je hoort het hartstikke goed mam! Een ongelukje, een ongewenste zwangerschap. Hoe je het wil noemen!" schreeuw ik terug naar mijn vader terwijl mijn moeder met grote ogen toekijkt. "Het was die Tim weer eh, hij wil je toekomst verpesten! Je laat het sowieso weghalen, je hebt geen keuze. Wij zijn verantwoordelijk voor je!" schreeuwt mijn vader. Ik storm naar boven en trek de deur achter me dicht. Ik plof neer op mijn bed. Ik was dus een ongelukje. Fijn. Nog een reden waarom ik me depressief kan voelen.


Naar een tijdje wordt er op m'n deur geklopt. "Ga weg" waarschuw ik mijn moeder, ik hoorde dat aan het geklik van haar hakken op de vloer. "Ik wil met je praten, Denise. Rustig en zonder je vader" zegt ze zachtjes. Ze loopt doodleuk naar binnen en komt naast me zitten. "Ik snap als je het niet wil, maar dit zal je toekomst verpesten. Je vader had nooit kinderen gewild maar toen ik 28 was, ging het mis. Maar Denise, jij bent net zeventien, je bent nog niet eens klaar met de middelbare school en ik had een baan." Dat zal geruststellend moeten klinken, maar ze maakt me alleen maar bang. "Wees niet bang, ik laat het weghalen. Het is van een iemand die ik haat, dus wees niet bang" zeg ik koppig. "Het uit tussen jou en Tim, zie je wel? Kijk hoe leuk Kaj is!" zegt mijn moeder iets te vrolijk dan ik kan hebben.


"Mam, ik wil even alleen zijn" zeg ik rustig. "Oké" ze knikt en loopt m'n kamer uit. Als de deur dichtslaat gooi ik boos een kussen tegen de muur. Hoe kunnen ze denken dat Tim dit me aan zou doen?


•••


Zinloos zit ik in mijn schrift rondjes te tekenen. Spastische gevallen die meer op vierkantjes lijken. Morgen ga ik al weg. Met Kaj zonder Tim naar Ibiza. Wat kan er daar gebeuren? Veel. Ik hoop dat ik een eigen kamer heb. Dat wordt opnemen, naar de kamer en daar blijven voor de rest van de dag. Ik kan weinig doen. Hoewel, Romee vertelde me vanochtend dat ze me na ging reizen. Romee doet dat echt niet, denk ik. Dingen alleen doen is ook geen optie, gevaarlijk en saai. Dit worden de saaiste vijf dagen van m'n leven. Dat wordt nagels lakken, lak afpeuteren en dat op repeat. Veel tijdschriften, boeken, mijn mp4 en mijn laptop natuurlijk. Dan kom ik de tijd vast wel door. Een heel fortuin aan geld voor Wi-Fi-verbinding meenemen en ik moet daar nog snel naar de supermarkt een overwinterpakket aanleggen. Eerlijk durf ik ook niet meer zonder Romee uit de deur. Of Tim dan. Ik ben altijd bang en leef in angst. Mijn angst dat Tim of Romee me laat vallen is ook groot. Ze verdienen beter.


Ik pluk wat aan mijn vest terwijl ik op probeer te letten. Ik had vandaag ook weer eens mijn bril op. Het maskeert mijn wallen en lenzen in is weer zoveel extra moeite. Ik had mijn haren geborsteld in een staart, niet opgemaakt en ben totaal niet-energievol. Afgekort voel ik me ronduit kut. De theorie van de wiskunde dwarrelt door mijn hoofd. Normaal is wiskunde voor mij 1, 2, 'ik snap het!' Maar deze keer snap ik het op de honderdste tel nog niet. Hoe zit het nou? Eerst die in het kwadraat of..?


•••


Tim POV

Ik schrik op van een trilling die mijn mobiel maakt. Sem, een klasgenoot. Wel een van de populaire, maar hij neemt steeds meer afstand van de populaire kinderen. 'Hoi, ik weet niet maar Denise is erg afwezig en schreeuwde zelfs naar de hele klas. Niks voor Denise. Nu krijg ik een foto binnen van Denise die wat droepie naar haar boek staat. En dan gaat ze ook nog met Kaj op vakantie, wat waarschijnlijk niet veel goeds doe voor haar... alles eigenlijk. Het scheelt dat Romee mee gaat. Die kan haar nog een beetje opfleuren en een oogje in het zeil houden. Zorgen zal ik me wel maken. Geen twijfel over mogelijk. Er kan altijd wat gebeuren. Dan krijg ik een berichtje van Romee.

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang