Hoofdstuk 14

7.1K 199 57
                                    

Ik hoor een irritant geluidje, de wekker. Opeens schiet me te binnen dat ik vandaag weer terug ga naar Nederland! Snel maak ik Romee wakker. "Room! Wakie wakie!", "trut... laat me slapen" mompelt Romee. "Kom er uit anders heb je geen tijd meer voor je make-up" zeg ik. Werkt altijd. En inderdaad, Romee springt uit bed.

•••

Naar heel wat haasten zit ik dan eindelijk in de Transavia. Ik zit met de klas en wat andere mensen in het niet-zo-grote vliegtuig. Ik zit naast Romee, met mij aan het raampje. Langzaam kijk ik naar buiten. Wolken. Zon. Meer wolken. En een gat. Je ziet vage contouren van een dorp. Ik sluit mijn ogen en doe een oortje van Romee in. Va Va Voom van Nicki Minaj.

Flashback

Inmiddels draait Va Va Voom van ene Nicki Minaj. Ik sta er maar een beetje bij de groep waar ik gek genoeg een beetje in word betrokken. Ik heb het idee dat al wel heel wat mensen half zat zijn. Ze zijn nòg wilder dan ze normaal al zijn, en ik geef een pinkypromise dat je daar niet bij wil zijn.

Nooit gedacht dat ik later zoenend met Tim beland en Romee met Rein. R+R, klinkt wel schattig. D+T klinkt raar, dat klinkt als het vak Nederlands. Met die zeikstem van onze eeuwig-ongestelde lijkende lerares.

Jullie zijn waarschijnlijk nieuwsgierig wat ik aanheb; ze hadden me dus opgehaald, maar daarna werd ik ook nog even naar de make-over stage gebracht zodat ik 'in stijl' aankwam. Een shirtje met 'normal people scare me' en een losse broek met print. Zwarte lage All-Stars en een staartje [zie foto boven]. Het zit heerlijk.

Va Va Voom is afgelopen, en nu is een ander liedje. Ik klik het scherm aan en zie staan: 'Love Me Harder - Ariana Grande ft. The Weekend' [DE TITELSONG VAN DIT BOEK!].

•••

Eindelijk zijn we geland. Veilig en wel. Samen met Romee loop ik de arrivals-hal in. Niemand. De koffers van mij en Romee hadden vertraging en kwamen maar niet. Op een keer komen er heel veel mensen de hoek om rennen. Klasgenoten, familie en Sanne. Ik laat mijn koffers vallen en ga gillen. Romee doet hetzelfde. "Denies!" Roepen mijn ouders. Romee's ouders komen naar Romee. Naar een stevige knuffel laat ik weer los en zie dat mijn moeder tranen heeft in haar ogen. "Wat is er?" Vraag ik bezorgd. "Niks... je bent zo uiterlijk veranderd. Maar zo mooi." "Dankje" antwoord ik en geef Sanne een knuffel. Ik zie later pas dat er een cameraploeg is. Mijn klas staat er voor spek en bonen bij. Ze zeggen "hoi Denise" en Rein loopt naar Romee toe en geeft haar een knuffel en kus. Romee heeft nog wat aan haar ouders uit te leggen die er ongemakkelijk bij staan...

Tim schenkt me naast de doodgewone "hoi Denise" die als het NS omroepsysteem lijkt worden te geroepen door mijn klasgenoten ook nog een vriendelijke glimlach. Smelt je bijna voor, toch? Maar ik mag hem niet leuk leuk vinden, D+T klinkt niet...

•••

Ik heb afscheid genomen van Romee en zit in de auto terug naar huis. Op een of andere manier hangt er een ongemakkelijke sfeer. "Heb je het leuk gehad?" Vraagt mijn vader die achter het stuur zit. "Ja heel erg!" Zeg ik enthousiast. "Dat klinkt wel heel enthousiast. Is er wat gebeurt tussen jou en een jongen ofzo..." mompelt mijn vader nors.

Chagerijnheid tot in de top.

"Wat bedoel je?" Vraag ik."Of je wat met dat joch van die dates hebt gedaan" vraagt hij chagrijnig. "Nee papa, ieder geval niet die dingen die jij bedoeld." Antwoord ik op zijn toon terug. "Mooizo, want bij je internetdate ga je met Kaj en die ga je kiezen." Zegt mijn vader kortaf. "Hoezo?" Vraag ik geïrriteerd.

Sfeer van een begrafenis.

"Hij is de zoon van een rijke man die ons onderzoek wil financieren. Dat hebben we hard nodig" zegt hij. Als Kaj aardig is, sta ik er best voor open, maar stel dat hij een klootzak-extreme is?

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Where stories live. Discover now