Hoofdstuk 28

5K 163 63
                                    


Ik sta voor de spiegel in de kleren die mijn ouders hadden klaargelegd voor het diner met Van der Voort. Het is een blauw/zwart jurkje, zwarte, doorzichtige panty en een vestje met eronder ballerina's [jurkje en ballerina's op foto boven/naast chapter]. En mijn feestoorbellen, die ik alleen met feestjes in heb [foto]. Persoonlijk vind ik het zelf best tuttig, maar ik ben al lang blij dat ik weer iets aan heb wat je kleding kan noemen. Mijn ouders schrokken zich rot toen ze me zagen, maar zeiden niks. Ze duwden me de kleren in mijn hand en gaven bevel tot douchen, en god, ik voelde me écht vies na alles wat is gebeurd. Ik voel me nog steeds niet schoon, maar wel ietsjes. Make-up mocht ik amper op, ik moet het laten op mascara. Ik ben nu het tegenovergestelde van de barbiepop die ik gister nog was. Dit vind ik persoonlijk wel wat tuttig, maar dat daargelaten vind ik dit beter. En weer fatsoenlijk eten, hell yeah. Maar met de tafelgasten... Liever niet. Ik zit liever bij de McDonald's met Romee en Tim dan met Kaj en co in een luxe restaurant. Really.


We schuiven aan bij de familie van der Voort aan een tafel in restaurant De Molen. Een veel te dure tent met alleen die Gooische vrouwen, kakkers. Je mag hier niet gewoon met je handen eten, waar ik nu - vroeger ook al - problemen mee heb. Pizza eet je met je handen, of ligt dat aan mij?


We zitten aan en langwerpige tafel met aan de ene kant de ene familie en aan de andere kant de andere familie. Kinderen, mannen en vrouwen tegenover elkaar. Ik dus tegenover Kaj, mijn moeder tegenover zijn moeder en mijn vader tegenover zijn vader. Dit belooft weer een saai, zakelijk diner te worden, feest. Met een van de personen die op mijn mogen-worden-afgeschoten-worden-lijstje staan, echt fantastisch, gezellig ook. Ik stel mezelf voor en Kaj geef ik ongemerkt een bitchie blik. Hij kijkt me aan met en fake, gebleekte glimlach. Zijn tandbleekgehalte ligt op Roy Donders. De stylist van het Zuiden lijkt me anyway wel veel aardiger dan de stylist van... zichzelf, of zou dat verwende joch nog elke ochtend een net setje kleren van een Ralph Lauren-polo en en Vingino-jeans met perfect gepoetste schoentjes klaarleggen die ook nog eens zijn opgewarmd op de verwarming de dagen dat hij wél thuis is, dus niet in de club? Wat maakt het me ook uit?


Tim blijft maar door mijn hoofd spoken. Hoe zou het nu met 'm gaan? Zou hij nog leven of... Stop, zo mag ik niet denken. Mijn normaal heerlijke pizza smaakt me niet, ook al heb ik heel lang niks fatsoenlijks gegeten. Ik moet dus echt naar de wc, maar ik mag niet onder het eten. Ook krijg ik een grotere brok in mijn keel door mijn gedachten aan Tim. Shit.


"Zou ik even het toilet mogen bezoeken?" vraag ik op mijn brave-ik toontje. "Oké, voor deze keer" antwoord mijn vader. Ik sta snel op en loop naar de dames-wc's. Laat ik nou nooit naar de wc gaan in een restaurant en niet weten waar de toiletten zijn. Erg fijn met hoge nood natuurlijk (herkenbaar, niet?). Dan hoor ik een creepy stem waar ik de rillingen over mijn rug krijg; Kaj. "Zal ik je de weg even wijzen" zegt hij grijnzend. "Haal die grijs van je kutsmoel af", zo, dat moest er even uit. Hij duwt me richting ene gang - aha, daar waren de wc's - en duwt me het hoekje om bij de dames toiletten. Hij mag hier dus niet komen, ik weet van hem dat hij geen vrouw is - you know what I mean. Hij doet hetzelfde wat Rein altijd doet; is hij zelfverdediging aka de eerste vergeten? Denkt hij dat ik niet meer durf? Nee dus. Eerst bijten, dan een knietje en vervolgens een trap na. Ik bijt op zijn tong, stap 1 - check. Hij trekt meteen terug een Voorst hij nog meer kan doen wordt stap 2 volbracht; het knietje - check. Nog een trap na die hem laat omvallen en klaar is Kees. Daar ligt-ie dan kant-en-klaar. Misschien leuk voor dit restaurant, Kajvlees. Mes d'r bij en je snijd 'm zo in plakjes.

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Where stories live. Discover now