Hoofdstuk 38

4.3K 131 16
                                    


"Ik wacht op je bij de gate" meldt Femke via de telefoon. "Oké, is goed. Bye", "bye", snel hang ik op en kijk naar Romee. "Ik zorg dat je me kan zien bij de gate, maar blijf op een afstand. Je moet me sms'en naar het adres van je hotel, oké? Wel echt doen, anders kom ik in een zwerversopvang" zegt Romee. "Oké, houd contact met Tim. En stort het vliegtuig neer, dan... tja dan zijn we dood" zeg ik giechelend. "Haha ja, maar ik wacht wel op het vliegveld op je." zegt Romee en geeft me een knuffel. We zijn ingecheckt en staan nu bij het grote Taxfree winkelcentrum met allemaal van die veel te dure rotzooi. Ik zwaai naar Romee en loop naar de gate op zoek naar Femke.


Na een aantal minuten kom ik Femke tegen. Ik begroet haar en begin het standaard hoe-gaat-het-gesprek. Met een natuurlijk neppe glimlach dat het goed met me gaat. Met haar gaat het ook 'helemaal perfect'. "Denise, je ziet witjes. Heb je vliegangst ofzo?" vraagt Femke. "Ik heb geen vliegangst ofzo hoor" antwoord ik vriendelijk. "Er is wat met je" constateert Femke. "Gewoon misselijk", "s'ochtends nog wel. Moet je wat vertellen" grapt Femke. Shit. Als een of ander dom schaap lach ik mee. "Hoe gaat het met jou boyfriend dan?" , "tja, hij is een beetje tè lief en overbezorgd. Daardoor wordt het soms een beetje saai" legt ze uit. "En bij jou dan?" vraagt ze daarna. Moeilijke vraag, we kunnen niet teveel doen omdat ik getraumatiseerd ben en hij in het ziekenhuis ligt. "Eigenlijk fantastisch" antwoord ik. "Dat was twijfelachtig", ze heeft me dus door. Wat nu? "Oké, Tim ligt in het ziekenhuis" zeg ik snel. "Waarom?" Femke klinkt bezorgd. "Gevallen en toen keihard op z'n hoofd gevallen" klopt ook nog. "Wat vervelend" zegt ze medelevend. "Helemaal nu met Kaj" gaat ze verder. "Praat me d'r niet van" zucht ik. Het is veel erger dan zij denkt.


•••


"We'll land soon. Put on your seatbelts please. We have turbulence, so watch out. " Fijn. Ik ben niet bang voor vliegen, maar zodra er iets gebeurd word ik doodsbang. Snel werp ik een blik naar Romee die me angstig kijkt. Zij heeft dezelfde angst. Denk aan Tim, dan komt alles goed.


•••


"Ik ga even naar de wc, zie je mijn koffer met Chanel-tekens, wil je die voor mij pakken dan please?" , met grote puppyogen kijkt Femke me aan. "Sure " zeg ik met een glimlach. Welgemeend, nu kan ik snel een babbeltje met Romee te maken. Ze loopt naar de wc's en dan vlucht ik naar Romee. "Hey, ehm, ik weet niet waar dat hotel is maar blijf hier wachten bij een cafeetje ofzo. Pak daarna een taxi, ik SMS je adres en kamernummer." Zeg ik in een tuig. "Oké thanks " , "nee, thanks to you " zeg ik tegenstrijdig en loop weer weg terwijl ik mijn tong uitsteek.


•••


Romee POV [een half uur later]


Ik zit rustig met een kop thee bij een terrasje op het vliegveld. Eindelijk ben ik verbonden met de klotewifi.


[ Uit eigen ervaring, er is geen fatsoenlijke gratis Wi-Fi op die airport. Maar alles kan in fanfiction dus nu is die er wel even =D ]


Gelukkig is het ene streepje verbinding genoeg om mijn WhatsApp binnen te halen.


Stoere Gijs 2 gemiste berichten.

Tim 5 gemiste berichten.

Mama 1 gemist bericht.

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu