Hoofdstuk 42

4K 119 42
                                    

Denise POV

"Can't wait to see you again" zeg ik. "Same, succes met Kaj op die strandwandeling. Ik zal aan je denken en als hij je wat aandoet dan-", "tyf je hem op z'n bek. De eerste stappen flikker je al op de grond. Droom verder" kapt Romee Tim bot af. Allemaal lachen we over de niet-maar-toch-ook-wel-weer-grappige grap. "Je bent zó aardig eh" zeg ik sarcastisch. "Dat weet ik toch schat, love you" zegt Romee als een overdreven kleffe vriendin. Tim kijkt toe met opgetrokken wenkbrauw. "Jij bent ook niet normaal hoor, mister ik-val-op-dàt " zegt Romee die Tim zijn gezicht blijkbaar opmerkte, naar mij wijzend. Romee is iemand van de gevatte opmerkingen. "En bedankt" zeg ik sarcastisch. "Miss Blom, ik weet niet wie hier een betere jongenssmaak heeft. Denise gaat ieder geval niet voor Mister Grey, wat jij wèl deed", zegt Tim. En toen was ze stil. "We gaan hangen" zegt Romee. " niet hoor" antwoord ik. "Ik wel, neem afscheid van elkaar, mevrouw en meneer De Jonge." Ik besluit de opmerking van Romee te negeren en zeg Tim gedag. Dat vervolg ik door een kusje op de frontcamera. "Geen Skypesex" vermeld Romee. "Mongool, nu kijkt de grannyclub" zeg ik terwijl ik haar aanstoot. "Sex is een internationaal woord! •••


"Wat gaan we vanavond doe?" vraag ik. "Misschien uit?" vraagt Romee. "Ik weet het niet, met uitgaan heb je al die jongens en alcohol... Je weet hoe de vorige avond met alcohol is afgelopen" mompel ik. "Ja oké dat wel ja... Maar, eh, dat vond je niet erg, beken zelf", "ik weet er echt niks meer van, maar ik was liever ontgroend met bijzijn van mezelf. Hoewel, mijn inofficiële ontgroening voelde niet als de eerste keer. Het ging vanzelf en voelde ook vertrouwd". "Tja, mijn eerste keer voelde zwaar als de eerste keer. 't Was in Tunesië met Stan remember. Ik vond het doodeng" lacht Romee. "Klinkt leuk?" vraag ik lachend. "Nou nee, hij had onlangs gerookt en na dat moment had ik die avond nog awkward bij z'n vrienden gezeten, maar na die avond heb ik hem de laatste dagen van mijn vakantie ontweken" lacht Romee.


Dat van mij valt dan wel mee.


"Toen in de stad, toen ik dat jou vertelde" lacht Romee.

Ohja.


Flashback

"Vind je dat jurkje niet leuk?" vraagt Romee. "Room, ik houd niet van fluorescerende kleuren. Punt uit" zeg ik geïrriteerd. We staan midden in de CoolCat. "Ik heb überhaupt geen zin in dat gala. Tussen die drukke muziek en al die mensen..." , "oké, toen in de eerste ging het ook niet goed. Ik voerde je huilend af. Ik laat je." Zullen we naar de Hema gaan voor een 1-uurtje?" Stelt Romee voor, "deal!"


"Oké, op vakantie heb ik een jongen ontmoet" bekend Romee. "Hij heet Stan, en... het was heel gezellig en daarna... Ik heb met hem gezoend" zegt ze met korte stiltes tussendoor. "Gezoen-zoent?" vraag ik nieuwsgierig. "Ja" zegt Romee. "Hij was echt knap, maar het lijkt me totaal geen type voor jou. Hij rookte ook, hij was ook al zestien", "dat is 2 jaar ouder dan ons!" zeg ik verbaasd.


•••


Ik kom aan bij de styling. De styliste begroet me en overhandigd me vervolgens een gebloemd jurkje en All-Stars. Nu moet ik zo'n vreselijke goodgirl-look krijgen. Eruitzien als iemand die na klaar te zijn met school huisvrouw wordt. Gadver. Ik loop naar het kleedhokje, wat lijkt op een pashokje, en doe langzaam mijn shirt uit, die wordt vervolgd door mijn schoeisel. Als dat uit is trek ik mijn short uit.


Nu nog die jurk aankrijgen.


De stof is zacht, maar zeker niet stretch. Voor de date-opdracht konden ze beter trek-deze-jurk-aan kunnen doen. Ik houd mijn armen omhoog in de hoop dat de jurk zo over mijn armen glijd. Dat lukt óók niet. Twee woorden; Thug. Life.

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Where stories live. Discover now