Hoofdstuk 12

7.5K 213 51
                                    

Langzaam open ik mijn ogen.

Barstende koppijn.

Fantastisch zeg, manieus. Waarom heb ik hoofdpijn?

Flashback

Ik sla een Colaatje achterover. En nog een. Toch vind ik die B wat vreemd.

Ik kijk om me heen. In het bed naast me ligt Romee. Met, wat? Rein ligt naast haar. Gelukkig ligt er niemand naast mij. Romee is echt dronken geweest. Maar die koppijn, ik ben ook dronken geworden. Langzaam probeer ik Romee wakker te maken door haar naam te roepen. "Wat?" antwoord ze slaperig. "Kijk is naast je" zeg ik net zo slaapdronken als haar. Als ze naast haar kijkt en Rein ziet liggen gilt ze keihard waardoor Rein wakker word. "Ook goedemorgen" zegt hij met een lage ochtendstem. "What the hell is happend last night?" mompelt Romee terwijl ze haar handen op haar hoofd doet en ellebogen op haar knieën plaatst. "Romee?" vraag ik voorzichtig. "Ja?" , "Wat betekent de B bij Cola-B?". "Cola-Bacardi, dus cola met Bacardi. Hoezo?" antwoord ze. "Kut" mompel ik. Ik leg mijn handen op mijn hoofd. Ik was hartstikke dronken. "Je hebt dat gezopen hè?" vraagt Romee. Voorzichtig knik ik. "Ha-ha" zegt Rein flauw. Romee port hem in zijn zij. "Die is aardig man!" roept Romee naar Rein. "Sorry hoor prinses" zegt hij waarna Romee hem een dodelijke blik schenkt. Romee pakt haar mobiel van haar nachtkastje. "Poepzooi" mompelt ze terwijl ze haar mobiel voor mijn neus houdt.

Te-ring.

Een foto van mij en Tim, zoenend. "Tim fixer" lacht Rein. "Rein ga" zegt Romee kalm. Rein pakt snel een laken van het bed en slaat die om zich heen. Het laken houdt hij met een hand vast zodat hij met de andere zijn haar kan doen. "IJdeltuit sis ik. Hij raapt zijn kleren van de grond en loopt richting de badkamer.

Als de deur van de badkamer is gesloten, komt Romee meteen op mijn bed zitten. "Ik voel me echt kut" zegt Romee, "ik ook". Allebei krijgen we tranen en barsten even later in tranen uit.

"Doei, ik app je nog babe" zegt Rein tegen Romee als hij vertrekt. Snel drukt hij een kus op haar lippen. Daarna sluit hij de deur achter haar en loopt weg.

"Denies, je moet met Tim gaan praten." zegt Romee. "Maar hoe...", "nou kijk, je zoekt hem op, zegt 'we moeten praten' en gaat praten' zegt Romee simpel. "Vraag één, hoe weet ik waar hij zit en twee, waar moet ik met hem over praten?", "nou kijk, ik kan hem gewoon WhatsAppen en twee, die zoen". "Ja, maar wat moet ik zeggen dan?", "ja, uhm... Of het wat betekende en of hij nuchter of dronken was." "Oké. WhatsApp hem maar." zeg ik uiteindelijk maar.

Als ik in de badkamerspiegel kijk schrik ik me rot. Mascara, overal. Eyeliner, overal. Lipgloss, overal. Voorzichtig buig ik naar voren om mezelf te bekijken. Ik zie er uit als een junk. Langzaam begin ik te beseffen dat ik ook nog weg moet, om negen uur. Snel kijk ik op het klokje wat aan de wand hangt. Kwart voor facking negen! Ik moet nog douchen, make-up afhalen, aankleden, eten... Als een kip zonder kop ren ik naar Romee en roep, "Room, We moeten nog weg!". "Ah ja, shit!" zegt ze en stapt uit bed. Ik pak snel een watje en make-upremover om mezelf van de Lady Gaga-look te ontdaan.

[A/N: Kijk een keer naar de coverart van Lady Gaga's Applause.]

•••

"Zo dames. Jullie zijn laat. Maar laten we snel beginnen. Jullie worden naar de make-over stage een paar minuten verderop gebracht en dan gaan we nog een paar overige opnames doen." De man geeft me een blaadje.

--

[Blaadje voor Denise van programma voor vandaag.]

- Visagie & kleding. + gast.

- Dating (klas). + gast.

- Dating (web). + gast.

- Reactie van kandidaat. + gast.

- Social-media 'inburgering'. + gast.

- Mini make-upcursus.

- Mini hairstylingcursus.

- Mini modecursus.

- Mini gedragscursus.

--

Wat druk zeg, god.... "Dames, jullie kunnen snel nu naar de taxi waar Femke je in op staat te wachten." Zegt hij. We knikken en schudden de hand van de man.

"Hoi!" Begroetten we Femke die al staat te wachten. "Hey dames!" Groet ze terug. "We gaan nu een kwartiertje naar de make-over stage, daar word jullie kleding en visagie gedaan. Bij de cursussen is Romee uitgenodigd voor een bustour samen met de rest van de klas." , "Afgekord, ik ben ongewenst" zegt Romee kort voor de bocht. "Min of meer wel ja" lacht Femke.

•••

Uiteindelijk ben ik klaar aan de make-upcursus, die ik als eerste heb. Ik heb geleerd hoe je het beste foundation kan op doen, huid verzorgen, mascara, gewone en -winged eyeliner en lippenstift opdoen geleerd.

•••

Bij de haarcursus heb ik geleerd haar te stijlen, krullen, anti-pluizen, staart, knot en vlecht maken.

•••

Bij de modecursus heb ik geleerd wat wanneer te dragen, hoe te combineren, leren lopen op hakken, de laatste trends en wat do's en dont's. Met de waardecheque die ik bij de presentatie heb gekregen heb ik wat kleren gekocht.

•••

De styliste duwt me een setje kleren in de handen, "trek maar aan in dat hokje". Ik knik en loop naar het hokje, die me doet denken aan gisteravond. Het is een kort afgeknipte short, wit hemdje en een roze blazer met roze pumps (zie foto boven/naast chapter). Ik trek het aan en loop naar afdeling haar. Romee zit er al. Ze heeft een gebloemd rokje aan en een wit T-shirt met lange mouwen en bikerboots (zie foto linklinksboven). Haar blonde lokken worden gekruld. "Hoi Denise!" Zeggen Romee en de haarstylist in koor. "Hoi guys!" Zeg ik terug en ga in de stoel zitten. "We gaan je haar helemaal krullen" zegt de haarstylist (zie foto).

•••

Als ook de visagie klaar is ga ik in de studio zitten. Gordon zit tegenover mij en Romee. De muren zijn wit met een soort van vlekken van pastelkleuren en licht, 'nepkapot' parket. We zitten aan een witte glazen tafel en witte design-opklapstoelen. Overal staan camera's om ons heen.

•••

Ik heb 'mijn reactie gegeven' en nu gaan we de social-media inburgering doen.

"3, 2, 1, actie!" Roept de regisseur. "hallo dames." Begint Gordon. "Hallo" antwoord ik samen met Romee in koor. "Vandaag gaan we je inburgeren in de social media. Heb je social-media account?", "nee" antwoord ik. "Nou, daar gaan we verandering in brengen! We hebben een Twitter en Instagram-account voor je geopend. Foto's gemaakt van tijdens de modeshow. Die hebben we geplaatst op je Twitter en Instagram-account geplaatst e heek veel positieve reacties gekregen. Kijk maar even mee." Zegt Gordon terwijl op een groot scherm een foto van mij verschijnt met veel positieve reacties. Even later zegt de regisseur "stop!" en de camera's springen uit.

•••

Dating, we beginnen met je klas. Romee heeft ons al geïnformeerd over je voorkeuren. Wanneer heb jij dat gedaan Romee?" Vraag ik gelijk aan Romee. "Ik was toch 'ziek'?" Zegt Romee met een giechel. "Dat is zo gemeen!" Zeg ik terwijl ik Romee en por geef. "Maar, we hebben uit onderzoeken dat is gebleken dat.... wacht even hoor, de beste uit de klas die bij je past is..."

-

CLIFHANGER MEHEHEHEHE ^-^

De B stond voor Bacardi! Ze werd dronken and kissed him. Was hij ook dronken?

Ohja, sorry voor Rein van Duivenboden. Ik wou eerst Kaj van der Voort doen maar Rein zat dichter bij 16 jaar.

Eind van de week ongeveer nieuwe chapter online.

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Where stories live. Discover now