Hoofdstuk 47

3.5K 116 45
                                    

Romee POV

Een zonnestraal maakt me wakker. Geïrriteerd grom ik. Daarna rek ik me uit en gaap. Ik heb best lekker geslapen. Met mijn hand graai ik - zonder te kijken - oo mijn nachtkastje naar mijn mobiel. Ik voe iets, en daarna hoor ik het op de grond stuiteren. Ik draai mijn hoofd, zodat ik kan kijken wat het is, naar de grond. Mijn mobiel, gelukkig nog heel. "Hallelujah" verzucht ik. Ik pak hem op en druk het scherm aan met de home-button. Ik typ mijn unlockcode in - geheimpje welke - en schuif het meldingenscherm naar beneden.

3 gemiste oproepen van Merijn.

245 gemiste berichten van klasjee.

1 gemist bericht van Gijs.

Eerst ga ik na het gesprek van de klas, die ik zonder het te lezen wegklik. Dan Gijs.

Hee 10:43

Nu is het al twaalf over twaalf. Tijd om te antwoorden.

Heyy, sorry voor de late reactie :) 12:12

Mijn maag knort. Time for breakfast. Ik stap uit bed. Ik heb geen zin om me culinair uit te sloven. Ik heb nog ergens een Snelle Jelle liggen, volgensmij.

In mijn pyjama spring ik m'n nest uit. Waar had ik dat ding ook alweer neergelegd? Wacht, ik weet het weer. "Keukenkastjes" fluister ik mezelf toe. Ik loop naar de keukenkastjes toe. Ik trek er eentje open. Er ligt zo goed als niks in. Dar komt omdat ik dacht dat we vandaag vertrokken. Ik pak hem en scheur de verkpakking open. Ik schenk een glas water in en loop met alles naar buiten. De ontbijtkoek onder mijn bovenarm en glas water in mijn hand. Met de overige hand maak ik de schuifdeur open. De warme lucht van het lekkere klimaat op Ibiza komt me tegemoet. Heerlijk, waarom ben ik in godsnaam geboren in Nederland? Ik ga op het plastic stoeltje zitten. Het is hard, geef mij maar een Hilton-stoel. Ik kijk over een deel van de stad, rechts van me is in de verte zee. Geen toplocatie, maar ach.

•••

"Goedemorgen postcodekanjer!" roept Quint, die in korte broek en hemdje naar buiten loopt vanuit zijn appartement. "Yo" ik steek mijn hand op naar hem. "Hoe gaat het?" vraagt Quint. "Mwah" antwoord ik. "Met jou?" vraag ik daarna. "Prima, wat ga jij vandaag doen?" vraagt Quint. "Ik weet niet. Eerst hardlopen en dan rond drie uur naar Denise." "Goodmorning" Martijn komt ook naar buiten. "Hee" zeg ik terug. Martijn draagt een sportsinglet en een hardloopbroek. "Eh Mart, misschien kan je samen lopen met Romee. Ik ben moe," stelt hij voor. "Uhm ja, waarom niet?" zegt Martin. "Ja, leuk! Ik ga me nu dan even omkleden," "Doe alsjeblieft niet je hele make-upsessie. Ik wil wel vandaag nog weg" zegt Martijn, half lachend. "Sure" ik pak mijn glas en de verpakking van mijn Snelle Jelle en loop naar binnen. Het glas zet ik op het aanrecht, het plastic gooi ik in de prullenbak.

In mijn slaapkamer trek ik mijn koffer open. Loopkleding hdb ik onderaan gelegd. Ik zoek tussen alle kledingstukken en schoenparen. "Yes," ik heb het allemaal te pakken. Mijn loopshort, sportbeha, loopschoenen en Uband voor mijn mobiel. Alles is op elkaar afgestemd. De sportshort is zwart en heeft aan de hoge bovenkant is een grijs detail en felgroen. Het felgroen past perfect bij mijn Nike-sportbeha met grote letters hrt merk erop, en felgroene accenten. Voor de rest is die roze, wat perfect bij mijn Adidas-loopschoenen die roze zijn en de welbekende, zwarte Adidas-strepen. Een top is nu te warm, dus ik dat sla ik over. Ik realiseer me iets.

Ze hebben me zonder make-up gezien!

•••

Nog één keer trek ik mijn staart aan. Ik bekijk mezelf in de grote spiegel. Is mijn kont niet te dik? "Ik zei géén urenlange make-upsessie!" roept Martijn. "Rustig, ik ben klaar." Geïrriteerd zucht ik. Ik zwaai de voordeur open en zeg "Ik heb alleen mascara op hoor" zeg ik. "Das beter dan die make-uploze kop," zegt hij, je kan meteen zien dat hij hem niet meent. Speels duw ik hem naar achter. "Grapje, zonder is ook prima. Waar meisjes zich altijd zo druk over maken..." Ik glimlach zwakjes. Ik pak mijn mobiel en zet Run Keeper aan. "Let's go!"

Populair after Nerd 》J.J. #1 [✔]Where stories live. Discover now