Cap. 5

10.4K 451 8
                                    

   In lift s-a facut prezenta o tensiune palpabila. Amandoi ne priveam cu coada ochiului dar nu ziceam nimic. Am renuntat sa-l analizez si mi-am fixat privirea pe micul ecran ce arata cresterea numerelor si parca nu se oprea. Totusi dece ma simt emotionata, nu simt nimic pentru barbatul din stanga mea. Intr-un sfarsit liftul se opreste cu un bipait scurt si incepe sa se deschida lasand sa se vada micul hol ce face legatura cu restul apartamentului. Daris merge inaitea mea si imi deschide usa. Intru si dau de acelasi living alb imaculat. Parca  as fi intr-o camera de spital.

  - Nu te sfii, aseazate! Imi spune Daris cu o voce ce lasa usor sa se simta amuzamentul.

  - Mhmm... zic eu.

  - Deci cafea, vin sau bere ?

  - Hmm... un pahar cu vin, dar te las pe tine sa imi ghicesti gusturile ! Ii zic cu o spranceana ridicata si un zambet dracesc pe fata.

   Acum vad cat de bine poate analiza un om. Cand cunosti o persoana trebuie sa fii atent atat la ce spune cat si la ce transmite acesta. Acum l-am pus la un mic test pe Daris, asa aflu parerea lui despre mine cat si abilitatea lui de a analiza oamenii din jurul lui. Acesta imi urmeaza gestul de a-si arcui o spranceana si imi zambeste calm. Se duce la bucatarie si deschide o usa ce nici nu am observato. Isi duce mana stanga la barbie si adopta stilul omului ganditor. Sta si priveste timp de cinci minute camara si pana la urma scoate doua sticle destul de prafuite si le pune pe masa. Se intoarce spre dulapurile suspendate si ai doua pahare pentru vin pe care desigur le pune pe blat langa sticle, le desface si toarna vin in pahare din fiecare sticla. Un pahar cu un fel de vin si un pahar cu celalalt  vin. Ia paharele si vine spre mine, isi fixseaza privirea in ochii mei si nu rupe contactul nici cand se aseaza in fata mea si pune paharele pe masuta joasa ce ne desparte.

  - Maria degusta te rog si spune-mi care e paharul tau si care e a meu ! spune cu o licarire jucausa in ochi.

   Si-a dat seama de jocul meu, inteligent. Dar nu mai inteligent ca mine. Iau primul pahar, culoare rosu sangeriu, opac, gust putin dulce, destul de tare.

   - Vin de porto !

   Iau al doilea pahar, culoare rosu, transparent, putin intepator, tare.

   - Vin de bordeaux !  Asta e a tau ! iau paharul si il pun in fata.

   - Se pare ca ai gusturi! Ce zici de alegerea mea pentru tine ?

   - Nu pot spune decat ca e vinul meu preferat ! Acum sa trecem la treburi mai serioase. Cum de participi la curse ?

   - Sa zicem ca nu am fost un adolescent prea cuminte, dar la facultate m-am linistit. Dupa  am pus firma pe picioare si nu am avut timp pentru mine pana acum trei ani cand de atunci calatoresc si fac ce doresc. Tu ?

   - La mine situatia e mai delicata, nu vreau sa spun nimanui dece si cum am ajus sa intru in lumea asta, dar a existat cineva care m-a invatat tot ce stiu acum.

  Mintea imi fuge instant la Chris, rabdarea si calmul lui m-a atras cel mai mult la el. A fost singurul  om care m-a  sustinut si a stat langa mine cand aveam o criza de nervi sau cand eram fericita. A fost prima si ultima persoana care am lasato sa ma cunoasca cu adevarat. Sunt trezita din amintiri si imi ridic privirea spre Daris si il analizez minutios, dar ochii lui ma atrag ca un magnet. Isi indreapta atentia spre mine si ma prinde hobandu-ma la el.

   - Deci hai sa schimbam subiectul. Ca de exemplu, spune-mi cum am ajuns aseara la tine in pat ?

   - Pai simplu aseara ne-am intalnit la petrecere, am dansat, am inceput sa ne sarutam si  am luat hotarea sa continuam noaptea la mine. Cand am ajuns la mine am continuat ce am inceput la petrecere doar ca ai adormit in bratele mele.

Cursa infernala (+18)Where stories live. Discover now