Cap. 20

6.6K 316 9
                                    


Lectura placuta (O_o)

Daris P.O.V

Am simtit cum mi-a alunecat printre maini, las privirea in jos si raman socat. Anjel ingenunchiata. O iau imediat in brate si observ ca inca este constienta, deschid portiara si o asez pe bancheta din spate. Fug repede spre locul soferului si pornesc masina, plec in viteza spre cel mai apropiat spital. Sper sa reziste, jur ca am sa-l omor pe cel care a impuscat-o. Asa cum a facut ea pentru mine asa o sa fac si eu pentru ea.

Pierde mult sange, iar eu disper nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca nu se intorcea cu fata la mine. Glontul avea ca destinatie inima ei, si eu ca prostu am crezut ca glumeste cand mi-a zis ca e urmarita. Arunc cate o ocheada prin oglinda retrovizoare si ce vad ma sperie, alba ca varul cu ochii ei superbi inchisi si cu respiratia din ce in ce mai usoara. Sunt la intrarea in oras iar aglomeratia ma obliga sa incetinesc, fac slalom printre masini, nu mai spun ca am evitat vre-o doua accidente. Parchez in fata spitalului si cobor rapid din masina, o scot pe Anjel pe brate si ma grabesc pre intrare. Cu cat inaintez parca drumul e mai lung, in ceata vad o asistenta ce isi arunca tigara si vine alergand spre mine. Aud ca imi pune intrebari dar parca mi le pune de la kilometri departare. Mai multe asistente ies in intampinarea mea cu o targa si o asez pe ea. Este dus de langa mine si bagata de urgenta in sala de operatii.

Ma trantesc cu spatele de un perete si imi las corpul sa alunece, simt podeaua rece sub mine si totusi nu imi vine sa cred. O asistenta se opreste din druml ei si ma intreaba daca ma poate ajuta cu ceva dar ii fac semn din mana sa plece. Scot telefonul din buzunar si il sun pe Mike.

Un apel nimic, nu raspunde al doilea apel tot nimic, abia pe la al cincilea raspunde si aud cum respira sacadat in difuzorul telefonului.

- Omule unde esti, Anjel e bine ? intreaba Mike.

- Frate am dus-o la spital si a fost bagata in sala de operatie de urgenta ! La-ti pris ?

- Da ! raspunde promt. Il duce Isabela in camera speciala nu iti face griji ! Va scuipa tot cu siguranta si dupa il omoram !

- Pana nu vin eu nu faceti nimic ! Chiama-l pe Carter, iar pe nenorocit legatil fedeles de un scaun ma ocup eu de el ! si inchid fara sa mai astept un raspuns.

Cu privirea in gol ma gandesc cum e posibil sa impusti un om in mijlocul multimii. Si imi pica fisa, logic cu luneta de la etajul doi al garajului. Stiu ca multi ar vrea ca ea sa fie scoasa din joc dar e prea puternica ca sa renunte acum. Aud pasi grabiti ce se opresc in dreptul meu.

- Domnule Daris, dumneavoastra ? aud o voce feminina.

Ridic privirea si dau de secretara lu' Anjel, parca Sara o chema.

- Tu ce cauti aici ?

- Maria a fost impuscata ! zice reticenta.

- Erai pe pista ? Tu ce cautai acolo !? intreb uimit.

- In primul rand e locul unde mi-am pierdut mare parte din adolescenta si in al doilea rand Maria m-a invitat ! Unde e, ce s-a intamplat ?

- A fost bagata de urgenta in operatie ! Dar daca ai trait printre oamenii de pe pista stii si de ...?

- Da ! Nu conteaza acum ce stiu eu si ce nu, conteaza starea prietenei noastre !

- Hmm e iubita mea nu prietena ! zic zambind stramb. Si sper sa nu o pierd !

Cursa infernala (+18)Where stories live. Discover now