Kdo z koho

380 18 3
                                    

Briona

Věděla jsem, že Esme má službu od sedmi večer. Zavolala jsem tedy Katrin, aby Esme připravila takové malé překvapení. S Mirandou jsem měla dohodnuto, že bude mít tři dny náhradní volno. Hodin na to měla nadělaných dost, ještě z dob, kdy tu nebyla Esme. Takže Esme dostane znovu její směnu. A s Angelou jsem byla domluvená, že jí znepříjemní druhou směnu. Nakonec ji přinutím odejít, a když odejde, doktor Cullen na ní zapomene a já budu mít volnou cestu. Radovala jsem se. 

Carlisle

Odvezl jsem ji domů. Usnula mi za jízdy v autě. Nechtěl jsem jí budit, tak jsem jí vzal do náruče a odnesl jsem jí do bytu. Cam už tam byla. ,,Ahoj Cam." ,,Ahoj Carlisle." ,,Esme byla s tebou?" Zeptala se mě Cam. ,,Ne, narazil jsem na ní před nemocnicí a tak jsem ji odvezl domů. Cestou mi usnula v autě a mně se nechtělo jí budit, tak jsem ji sem odnesl." Položil jsem ji na pohovku v obýváku. ,,To je divné." Řekla si spíš pro sebe Cam. ,,Stalo se něco?" Zeptal jsem se jí. ,,No Esme měla mít službu do pěti ráno, takže mi je divné, že byla ještě u nemocnice." ,,Třeba si přehodila službu." Namítl jsem. ,,Ne, to určitě neudělala." Odporovala mi Cam. ,,Proč by ne?" ,,Esme by mi to určitě řekla." Prohlásila Cam sebejistě.

Esme

Probudili mě hlasy. Byla to Cam a Carlisle. ,,Kolik je hodin?" Zeptala jsem se. ,,Půl šesté." Odpověděla mi Cam. ,,Musím jít na autobus." Řekla jsem a zvedla jsem se. ,,Proč na autobus?" ,,Mám službu." ,,Esme co se děje. Je hloupost, aby jsi měla tolik služeb." ,,Carlisle jen jsem vzala jednu službu za Mirandu, nic víc. Až mi skončí tahle, tak se pořádně prospím." ,,Dobře, tak já tě odvezu ano." ,,Dobře."
Usmála jsem se a oba jsme sešli dolů, k jeho autu.

O čtyři dny později

Cam

Měla jsem o Esme starost. Posledních pět dní spala tak dvě, tři hodinky denně a neviděla jsem ji moc jíst. Bála jsem se o ni. I Stacy si všimla, že Esme není skoro doma. A že je taky hodně unavená.

Esme

Posledních pět dní jsem měla dost krušných. Pořád někdo chyběl a já dostávala jeho služby. A navíc jsem neměla ani chvilku oddechu. Nestíhala jsem jíst, pít a ani si nachvilku odpočinout. A k tomu všemu jsem se snažila Carlisleovi co nejvíce vyhýbat. V sobotu jsem měla mít službu od devíti do pěti. Jenže, když mi zazvonil budík, nebyla jsem schopná vstát z postele. Čelo jsem měla v jednom ohni a tělo jako ze želatiny. ,,Cam, Cam." Snažila jsem se jí zavolat. Místo Cam přišla Stacy. ,,Co se děje teto?" ,,Stacy, prosím tě zavolej mi maminku ano." ,,Jistě teto." Stacy odběhla. Cam se objevila do tří minut. ,,Co je Esme." ,,Cam prosím tě pomoz mi vstát." Přistoupila ke mně. ,,Esme ty jsi v jednom ohni." 

Cam

Sáhla jsem Esme na čelo. Byla hrozně horká. ,,Esme, takhle nemůžeš jít do práce. Na to jsi moc slabá a nemocná. Zavolám sanitku." ,,Ne Cam, prosím tě zavolej Carlisleovi." ,,Ale jak, nemáme jeho číslo." Odpověděla jsem jí.





Lidská EsmeWhere stories live. Discover now