První lov

379 16 1
                                    

Esme

Ucítila jsem nádhernou vůni. Vonělo to daleko lépe, než to co jsem ucítila dříve. Zvíře ve mně se probudilo. Ta vůně mě vábila, ale zaslechla jsem Carlisleův hlas. ,,Esme, ne." Podívala jsem se na něj. ,,Děje se něco Carlisle?" Zeptala jsem se. Viděla jsem jak ztuhnul na místě. ,,Esme." Přišel ke mně opatrně, jako bych mu měla utrhnout hlavu. ,,Co je Carlisle? Vypadáš, jako by jsi se bál, že ti utrhnu hlavu?" ,,Esme ty necítíš tu vůni?" V tom se k nám připojili i Carmen a Eleazar. Obličeje měli stejné, jako Carlisle. ,,Cítím, voní to hezky, chtěla jsem si to jít ulovit, ale ty jsi na vykřiknul. Tak se ptám, proč?" ,,Esme, tohle je lidská krev." Teď mi došlo, co jsem málem udělala. ,,Proboha, vždyť já jsem se málem vydala zabít člověka."

Carlisle

Nechápal jsem, že se Esme dokáže takhle ovládat. Ona se vlastně chovala pořád jako člověk. Ale ten pach krve byl stále silnější. Všiml jsem si, že Esme má co dělat, aby odolala. Nakonec se rozběhla. Ale na opačnou stranu. Rozběhla se tam, kde jsem stále ještě cítil pumu. Poslal jsem za Esme Carmen a já s Eleazarem jsme se vydali po pachu té krve. Došli jsme pod takovou velkou skálu a tam ležel. Byl to muž, mohlo mu být tak třicet. Měl otevřenou frakturu. Rychle jsem se pustil do ošetřování. Než jsem se nadál, objevila se u mě Esme. ,,Esme, chytil jsem ji okolo pasu, ale ona se mi vyškubla. Carmen s Eleazarem mi chtěli pomoci, ale ona se na nás otočila. ,,Klid já to zvládnu. Ta bolest už ustala." Usmála se na nás a otočila se na toho muže. ,,Je to hodně zlé Carlisle?" Zeptala se mě. Chvíli jsem na ní koukal nechápavě, ale pak jsem odpověděl. ,,Ne, ale musíme ho brzy dostat do nemocnice.

Carmen

Nechápala jsem, jak může Esme vydržet ten pach krve. I pro mě to bylo velmi těžké. Carlisle ho vzal do náruče a běžel s ním k nemocnici. Eleazar ho doprovázel a já s Esme jsme se vrátili domů. Esme byla po prvním lovu trochu špinavá. Tak si zašla dát malou sprchu a celkově se trochu upravit. Neměla tu moc oblečení a tak jsme se rozhodli zajet zítra na nákupy. Zatím jsem jí půjčila svoje béžové šaty a bílé spodní prádlo. K tomu jsem jí půjčila růžové balerínky. Posadili jsme se v obýváku a půjčili jsme si nějaké Carlisleovi knihy. Já jsem si vzala Hamleta a Esme si půjčila Dekameron. 

Eleazar

S Carlislem jsme si to zamířili k nemocnici. Donesli jsme ho do přízemí nemocnice. Tam jsme pak našli vozík, na který jsme ho posadili. Dovezli jsme ho na chirurgii. Carlisle vyřídil všechny formality a pak jsme se vydali domů. Šli jsme pomalým krokem k lesu. Jen co jsme vstoupili na jeho kraj, rozběhli jsme se upíří rychlostí k našemu novému domu. Těšili jsme se na naše druhé polovičky. Doběhli jsme domů a zamířili jsme si to do obývacího pokoje, kde jsme našli Esme a Carmem. Zrovna si četli. Přišel jsem ke Carmen a políbil jsem jí do vlasů. Carlisle mně napodobil.




Lidská EsmeWhere stories live. Discover now