Part 4

160 11 1
                                    

De pijn is al iets weggezakt in mijn knieën, als we bijna bij school zijn. Mam zet me voor de school af en ik stap uit. Gelukkig ben ik te laat, en is niemand meer op het schoolplein. Op een paar kinderen na die net zoals ik te laat zijn. Ik zucht en zwaai nog even naar mam als ik het schoolplein op loop, naar binnen. Ik leun op de balie van de conciërge om te vertellen welke reden ik heb om te laat te komen. Maar ik zie hem niet.

'Ties?' roep ik door het conciërge hokje heen. Ik kijk langs de muur heen en zie de conciërge staan, de directeur die over de tafel is gebogen en een meisje die ongeïnteresseerd naar de directeur voor haar staart.

Wacht, is dat nou Laura? Wat heeft ze nu weer gedaan?

'Waarmee kan ik jou helpen?' Ik schrik op een kijk de conciërge aan. Ik glimlach kort en geef hem het briefje van mijn moeder met daarop de reden dat ik te laat ben.

'Heeyy Lou!' roept Laura en ze zwaait kort naar me. 'Ik praat tegen je!' buldert de directeur. Ik grinnik en zwaai terug. 'Oké eigenlijk is het niet een hele goede reden, maar goed. Voor deze ene keer.' zegt hij en hij geeft me een briefje met zijn handtekening enzo er op voor de leraar, dat ik geoorloofd te laat ben.

Ik kijk nog kort naar Laura en loop dan voorzichtig naar me les.

'Lau wat deed je daar?' vraag ik als ik mijn beste vriendin weer tegen kom op weg naar het volgende lokaal. Ik leun half op Laura.

'Er uit gestuurd worden en de directeur zo ver krijgen dat hij tegen je gaat schreeuwen?' zegt ze schouder ophalend. Ik grinnik. 'Hoezo werd je uitgestuurd?' 'Ehh boos worden op de leraar? Na de eerste 5 minuten al van de les.' zegt ze onschuldig. 'Maar meneer Raven is ook gewoon een zak.' mompelt ze er achter aan. 'En was het trouwens zo erg van je knie?' vraagt ze als ze naar me manke poot wijst. Ik haal mijn schouders op. 'Vond mijn moeder wel.' zucht ik. Laura grinnikt. 'Heyy Laura ben je weer op school?' hoor ik achter me. 'Hoii Noah, ja als goed is wel.' zegt ze met de nadruk op Noah. Ik zucht onhoorbaar en kijk achter me. Hij loopt met zijn handen in zijn zakken van zijn blauwe jeans en daarboven heeft hij een rood t-shirt. Zijn haar zit een beetje warrig onder zijn pet gestopt. 'Ik zou voor je kijken voordat je-' "BAM!" 'Tegen de muur aan knalt.' grinnikt hij er achter aan. Ik wrijf pijnlijk over mijn hoofd heen en glimlach schaapachtig. 'Whoops.' mompel ik. Volgens mij ben ik nu zo rood als een tomaat. Laura trekt me gelukkig mee, weg van Noah.

'Ugh waarom kan ik ook nooit normaal doen in het bijzijn van hem.' zucht ik. Laura lacht. 'Omdat je verliefd bent.' grijnst ze, en ze port in mijn zij. 'Ben ik niet.' mompel ik, en kijk weg. 'Jewel, Louise is verliehieefd, Louise is verliehiefd.' roept ze. Ik sla mijn hand voor haar mond en kijk haar boos aan. Ze kijkt naar mijn hand en dan likt ze er aan. Met een vies gezicht trek ik terug. Laura grijnst.

•~•

'Nee nooit van me leven!' roep ik door de telefoon. 'Sowieso kak ik dan volop in me broek. Nee, forget it Lau.' Ik hoor Laura zuchten. 'Kom op, je houd van hem, toch?' 'Eh, denk het.' mompel ik. 'En je wil verkering met hem?' 'Nee, nou ja eigenlijk wel. Maar.. Weet je Lau, het is veel te lastig. Ik weet het gewoon niet.' zucht ik vermoeid. 'Lieverd, als je verliefd bent, zo lang als jij al bent, moet je hem echt vragen. Weet je hoe leuk jullie bij elkaar zijn!' Ik kreun onhoorbaar.

'Wat als hij nee zegt?' vraag ik onzeker. 'Tuurlijk zegt hij geen nee. Je ziet duidelijk dat de liefde van twee kanten komt.' zegt ze blij. 'En als hij nee zegt, mep ik hem in zijn face en gaan we samen naar de stad en trakteer ik je op alles wat je nodig hebt om van je verdriet af te komen.' zegt ze blij. 'Of... We gaan samen naar een kuuroord! Lekker in de sauna tot rust komen. Ja dat is geweldig!' roept ze. Ik zucht. 'Ik moet hem eerst nog vragen, voordat je al plannen gaat maken.' Laura is even stil.

'Oja, tuurlijk.' grinnikt ze. 'Morgen is het vrijdag, dan is het de perfecte dag. Gelijk daarna is het weekend. Dus als hij ja zegt, kunnen jullie gelijk op date!' Ik grinnik. 'En als hij nee zegt?' 'Dan euhh... Hoef je hem in ieder geval niet de dag erna weer te zien! Heyyy is dat niet even mooi?' roept ze door de telefoon. 'Okey, ik ga hem vragen.' zeg ik. Laura slaakt een gilletje. 'Maar je gaat me helpen. Met alles!' 'Tuurlijk! Alles over om jullie te shippen.' Ik weet dat ze nu gewoon aan het grijnzen is.

•~•

Ik schrik wakker door de deur die open vliegt. 'Irritant stom zusje dat denkt dat ze cool is. Je nest uit.' hoor ik de geïrriteerde stem van mijn zus zeggen.

Oké, prima dat ze me wekt. Maar kan het wat rustiger om half 7 in de ochtend?

Ik zucht. 'Want?' vraag ik verstrooit. 'School.' Ik open mijn ogen en til mijn hoofd op. Anne staat verveeld tegen de deurpost aan en staart naar me. 'Oké. Ik kom zo.' zucht ik. Anne draait zich om en loopt weg. Met een zucht laat ik me weer in het kussen vallen. Ik stuur Laura een appje.

U: Ik wil niet meer naar school...

Al snel krijg ik reactie terug.

Lauu: Dan heb je pech, spijbelen mag niet en al helemaal niet op zo'n dag. ;)

U: jij moet niks zeggen, jij hebt de tweede schooldag al gespijbeld. :p

Lauu: maar vandaag is belangrijk, kom nou maar je nest uit en doe je ding. Ik zie je op school oke?

U: oké dan... Ik ga me bed al uit. Doeii!

'Louise! Je komt te laat.' roept mam naar boven. Ik bijt op mijn lip en kijk van het jurkje, naar het korte broekje. 'Welke hadden Laura en ik nou uitgekozen?' Na een eeuw twijfelen ben ik toch voor het korte broekje gegaan. Met daarboven een rood blousje. Snel trek ik het aan en ren naar de badkamer waar ik nog even mijn make-up doe en tanden poets.

Ik ren naar de ingang toe waar ik Laura zie staan. 'Hey.' hijg ik en stop met rennen. Laura kijkt op en glimlacht naar me. 'Je ziet er super leuk uit.' zegt ze en trekt me in een knuffel. Ik glimlach zenuwachtig. Ik kijk naar haar mobiel die nog aan staat. Ik zie in een gesprek allemaal hartjes en liefdessmileys. Ik kijk op naar Laura en zie haar snel haar mobiel uit doen. Ze word langzaam rood. 'Wie was dat?' vraag ik grijnzend. 'Euh, vertel ik later nog wel. De bel gaat zo.' glimlacht ze zacht en sleept me naar binnen.

De bel gaat nog lang niet, liegenaar.

•~•

Bonjour tout le monde.

Vraag me niet wat ik opeens met bonjour heb en alles er om heen. Ik haat Frans namelijk. Al heb ik wel een 7,6 >:)

Maar dat is dan ook de enige voldoende, de rest is een 4 of 5..

Nou, tot snel peepz.
Doeegg :))

Because you saved meWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu