Part 39

37 5 1
                                    

P.o.v Louise
'WORD WAKKER!' Mijn ogen knallen open en ik zit binnen 2 seconden rechtop in bed. Ik zie Zoë naast mijn bed staan. 'Is er brand? Gaan we dood?' vraag ik geschrokken. Ze grinnikt. 'Nee, het is veel en veel leuker.' ik kijk haar vragend aan.

Veel tijd om verder te vragen krijg ik niet want ik word aan mijn armen mijn bed uit gesleurt. Ik lig nog half met mijn benen in bed, en de rest op de grond, als Peter de kamer binnen stapt. 'Uhm.' mompelt hij en kijkt ons met een schuin hoofd aan. We zijn allebei gestopt met waarmee we bezig waren en kijken in freeze-stand naar Peter.

'We gaan zo naar Hellendoorn. Misschien moeten jullie een beetje vaart maken.' zegt hij en hij grijnst zacht door onze actie. 'Hellendoorn!?' vraag ik en kijk omhoog naar Zoë die nog steeds mijn armen vast heeft. Ze knikt blij en laat dan mijn armen los. Met een harde bonk knal ik op de grond. 'Thanks Zoë.' mompel ik. Ze grinnikt onschuldig. 'Okay, ik laat jullie wel weer met rust.' zegt Peter en hij verlaat onze kamer.

Ze gaat op haar bed zitten en pakt haar telefoon. 'Ik wacht wel even op je zodat we samen naar de eetzaal kunnen. Ik knik en loop naar mijn kledingkast. 'Word het warm vandaag?' vraag ik aan Zoë. Ze denkt even na en knikt dan. 'Je kan prima een korte broek aan hoor.' zegt ze. Ik pak een lichtblauw kort broekje, en een bijpassend shirt, en loop dan naar de badkamer om te douchen.

•~•

'We gaan toch wel in de tornado?' vraagt Zoë blij en ze klapt in haar handen. Ik lach. 'Tornado!' Hoor ik iemand in de bus gillen. 'Daar ga ik echt minstens 10 keer in.'

We zitten in de bus naar Hellendoorn toe. Het is dus blijkbaar het eens-in-de-zoveel-tijd uitje, waar ik toevallig net op tijd voor was.

Zoë is druk aan het vertellen over haar verhalen over de vorige uitjes. Ze zijn een keer naar het dolfinarium geweest, en ze zijn naar Amsterdam geweest. 'Je hebt wel echt geluk dat je net voor het uitje hier bent gekomen.' zegt Julia die achter ons zit. Ik draai me om en knik als reactie.

Julia hangt over mijn rugleuning heen en drukt haar hoofd tussen de stoel van Zoë en mijn stoel. 'Hellendoorn.' mompelt ze. 'De laatste keer dat ik daar was was ik denk ik 5.' 'Ik ben er nog nooit geweest.' zegt Zoë. Ze kijken allebei naar mij. 'Ben jij er al een keer geweest?' vraagt Zoë. Ik denk na. 'Volgensmij wel. Alleen kan ik er niet veel van herinneren.' 'Dit word zo leuk!' zegt Julia enthousiast en ze schuift weer naar achter en gaat op haar eigen stoel zitten.

De meiden zingen allemaal mee met het nieuwe liedje van Ed Sheeran. Julia stond zelfs te dansen in het gangpad, al was dat snel voorbij nadat er een hobbel in de weg kwam, en ze bijna voorover viel. Ik kijk naar mijn telefoon die oplicht. Het symbool van berichten staat op mijn vergrendelschrerm. Ik open hem en zie "Jason" staan. Kort slik ik. Sinds ik weg ben gegaan heeft hij me geen een keer gesproken of geappt. Ik lees het korte berichtje.

"Ik hoorde dat je naar Hellendoorn gaat vandaag. Veel plezier daar, hopelijk tot snel. Jason"

Ik blijf het berichtje steeds opnieuw te lezen, zonder echt door te hebben wat er instaat. 'Oeehh, wie is Jason?' hoor ik naast me. Ik schrik op uit mijn gedachtes en druk mijn telefoon uit. 'Gewoon een vriend.' zeg ik en ik schenk haar een glimlach. Ze trekt haar wenkbrauwen​ op, als teken dat ze me niet gelooft. Als ik verder niet meer reageer, accepteert ze het toch en zingt weer mee met de muziek. Ik ga weer naar het berichtje, en lees hem nog een keer.

"Hopelijk tot snel."

Wil hij me überhaupt zien? Of zegt hij het alleen om aardig te lijken? We hebben niet eens afscheid genomen.

•~•

P.o.v Laura
Ik schenk de ober een glimlach, en richt me weer op Sven. Hij is druk bezig met een verhaal vertellen over wat er was gebeurt met een leraar. De leraar had een bak met water over zich heen gekregen ofzo.

'Maar nu moeten Jard en Simon dus de hele week klusjes doen in de school. Wat echt grappig is, want-' hij valt stil, en opeens verandert zijn blik in extreem geïrriteerd. Ik volg zijn blik en zie Noah naar onze tafel lopen.

Ik knipper een paar keer en kijk opnieuw. Maar nee, het is echt Noah die naar onze tafel toe loopt. Ik zucht zachtjes en kijk uit het raam, in de hoop dat hij weg gaat.

Maar wacht... Waarom keek Sven zo raar? Kennen zij elkaar?

'Ha! Als ik daar niet mijn favoriete vrienden heb.' zegt hij met een grote grijns. Hij heeft de hand vast van een meisje. Ze heeft blond stijl haar, en kijkt verlegen om zich heen. Hij draait zich om naar het meisje en fluistert wat in haar oor. Ze zucht en knikt, waarnaar ze weg loopt.

'Ik wist niet dat jullie samen waren?' zegt hij daarna en kijkt van mij naar Sven. 'Het verbaast me Sven, dat je een vriendin hebt kunnen scoren. Met jou grote ego.' zegt Noah en hij begint grijnzen als Sven hem boos aan kijkt. 'Met zijn ego?' vraag ik geïrriteerd. 'Kijk eerst naar je eigen. Die is zo groot, die kan je niet missen.' Zijn blik gaat naar mij. 'Lieverd, doe niet zo stoer. Dat ben je niet.' zegt hij.

Ik maak vuisten van mijn handen en knijp in het servetje, om mijn woede in te houden. 'Hoe kennen jullie elkaar trouwens?' vraag ik aan Sven. 'Ik zat bij hem op de basisschool. Onze ruzie is gestopt toen hij van school ging.' zegt Sven. Noah laat een spottende lach horen. 'Schuld van die pussy die perse de lerares erbij moest halen omdat hij anders in elkaar werd geslagen.' hij grinnikt kort. Ik hou me niet meer in en binnen een seconde sta ik recht voor hem. 'Hij is geen pussy, dat ben jij. Klootzak.' sis ik. 'Laat ons met rust en rot lekker op.' Hij lijkt zich niks aan te trekken van mijn woorden. 'Met plezier.' zegt hij en loopt dan weg. 'Wat een fucking aso.' mompelt Sven. Ik lach. 'Hij is wel meer dan dat.' zeg ik en plof weer neer.

'Waar ken jij hem van?' Vraagt hij na een korte stilte. 'Hij is de ex van Louise. Er is nogal veel drama tussen die twee geweest. Het was een tijd stil, tot hij me weer kwam lastig vallen.' Mompel ik.

•~•

Elloo ik heb weer even snel een deel voor jullie. Ik zit nu midden in m'n toetsweek, dus ja rip mij. Maar ik hoop dat ik nog wel een keer kan updaten :)

EN BESEF EVEN, DIT SCHOOLJAAR IS BIJNA VOORBIJ!!!!

Ik ga gewoon naar 3 havo, ik ben blij ~(•-•~)

Because you saved meWhere stories live. Discover now