Part 28

54 5 0
                                    

Mike slaat zijn armen om me heen en drukt me tegen zich aan. Ik knuffel hem terug. We liggen op het bed in mijn slaapkamer. 'Wanneer kan je trouwens op dubbel date?' vraagt hij. Ik denk na. 'Ik kan zaterdag wel.' zeg ik twijfelend. 'Ik heb dan wel een dansuitvoering. Maar dat is in de ochtend ergens.'

Jupp, dans uitvoering. Laura en ik zitten weer samen op streetdance.

Mike knikt. 'Hoe laat is die dans uitvoering?' 'Half 10 tot 1 uur dacht ik.' antwoord ik. 'Maar ik vraag zo nog even na aan mijn moeder.' ik kijk omhoog naar Mike's gezicht en zie dat hij zijn ogen dicht heeft. Ik druk mezelf wat omhoog zodat ik hem recht aan kan kijken. Ik zie zijn helderblauwe ogen weer tevoorschijn komen. En al snel vinden zijn ogen de mijne. Zijn blik switcht de hele tijd van mijn lippen naar mijn ogen en weer terug. Hij geeft me een zachte liefdevolle zoen. Ik glimlach tegen zijn lippen aan.

Wat hou ik toch van deze jongen.

•~•

Een irritant zoemend geluid doordringt mijn gedachtes. Ik open mijn ogen en geef mijn wekker een mep. Ik had net een geweldige droom, over dat ik op vakantie was in Spanje. Samen met papa en mama. Ik sluit mijn ogen weer. 'Nog heel even.' Mompel ik in mezelf.

Met een zucht pak ik mijn telefoon. Ik scroll wat door mijn appjes heen, tot ik opeens een appje van Mike krijg.

"Wake your cute ass up ;)

Ik hoop dat je al bijna klaar bent. Ik kom over 10 minuten je ophalen voor je uitvoering. Love you x"

Ik kijk vaag naar het berichtje, en lees het nog een keer. Uitvoering? Wat voor uitvoering? Ik kijk in mijn agenda op mijn telefoon en zie bij vandaag staan: "streetdance wedstrijd 9:30!"

Mijn ogen worden groot en ik spring mijn bed uit. 'Shit!' roep ik door het hele huis heen. 'Alweer te laat.' mompel ik er achter aan.

Ik ren naar beneden en pak een banaan. Als ik mijn moeder zie kijken met een schuine blik vanuit de woonkamer, zeg ik: 'er is niks anders dat ik snel naar binnen kan werken okay.' Hoofdschuddend leest ze weer verder uit haar krant. 'Wanneer leer je nou eens om op tijd wakker te zijn?' mompelt ze. Ik mompel wat terug met volle mond en draai me dan weer om naar de keuken. Ik pak snel nog wat te drinken en ren dan weer naar boven.

Wow dit gaat nog best wel snel!

Maar die snelheid verdwijnt als ik voor mijn kast sta. 'Wat moesten we ook alweer aan?' Ik probeer het gesprek van vorige week dinsdag in te beelden. 'Een grijze korte broek ofzo.' mompel ik. 'En uhhmm..'

'Leuk shortje.' hoor ik achter me. Ik gil kort en draai me in een ruk om. Daar staat Mike grijnzend tegen de deurpost aan te leunen. Ik kijk naar mijn kleding en zie dat ik mijn roze pyjama broek nog aan heb.

Maar waar de regenboog is mijn shirt?

Dan bedenk ik me dat ik die al had uitgedaan, wat dus betekent dat ik alleen in mijn BH sta. 'Ga weg.' Gil ik en wil Mike de kamer uit duwen. Maar hij denkt daar anders over, want hij slaat zijn armen om mij heen. 'Ik sta wel goed zo.' mompelt hij. 'Ik niet.' mompel ik terug. 'En we zijn super laat! Ik mag echt niet te laat komen op een uitvoering, wil ik niet doodgemept worden door mijn trainer.' zeg ik en duw Mike van me af. Hij loopt naar mijn bed en gaat zitten. 'Dan kijk ik vanaf hier. Geen problemen mee hoor.' zegt hij met een kleine glimlach. Met een zucht draai ik me weer om naar de kleding bende.

'En by the way, we zijn niet te laat. We hebben nog tijd zat. Alleen wou ik gewoon wat eerder bij jou zijn.' zegt hij. Ik grinnik. 'Dus daarom besluit je me maar een hartverzakking te geven. Thanks.' lach ik.

Ik heb mijn kleding bij elkaar. Het is een zwart Nike broekje en een neon roze croptop.

Niet mijn idee okay. Het moesten neon gele en roze kleuren zijn.

We lopen naar buiten, naar de auto van Mike. 'Ik wist niet dat jij een auto had?' Zeg ik. Mike lacht. 'Heb hem ook pas sinds kort. Het is een leenauto van mijn vader.' Ik knik. 'Cool!' Zeg ik en stap in. Mike stapt ook in en start de auto. 'Adres?' Vraagt hij. Ik kijk hem vaag aan. 'Van de dansstudio.' Zucht hij als hij mijn blik ziet. 'Ahh.' Mompel ik en vul het adres in op de TomTom. 'Je kon het me ook zeggen, ik ken het wel hier.' Lacht hij. 'Je weet maar nooit, straks verdwaal je en kom ik te laat.' Zeg ik schouderophalend. Mike lacht. 'Sukkeltje ben je ook.'

•~•

Mijn danswedstrijd is afgelopen, en uitgeput loop ik weer naar de kleedkamer. 'Hey Lou trouwens?' Ik kijk naar Laura. 'Zouden Sven en ik heel misschien nog mee kunnen op jullie date?' Vraagt ze met haar puppyoogjes. Ik grinnik. 'Ik vind het goed. Ik vraag het zo even aan Mike okay?' Ze knikt met een glimlach en geeft me een knuffel. Ik wissel mijn shirt om voor een ander shirt, maar laat mijn broekje aan. Ik kleed me thuis toch weer om.

Ik druk een kus op Mikes lippen. 'Super goed gedaan babe.' Zegt hij met een grote glimlach. Ik glimlach terug. 'Thanks.' Zeg ik en geef hem een knuffel. 'Moet je niet even wat eten?' Vraagt hij als ik naar buiten wil lopen. Ik schud nee. 'Heb nooit zo'n trek na dansen.' Zeg ik. Hij knikt. 'Maar even een vraag. Vind jij het goed dat Sven en Louise mee gaan op de date?' Vraag ik. 'Een soort 4 dubbele date dus?' Mike lacht. 'Tuurlijk, gezellig.' Zegt hij. 'Waar gaan we eigenlijk heen?' Vraag ik. 'Zie je dan wel.' Zegt hij grijnzend en drukt een kus op mijn voorhoofd.

Ik loop naar Mike zijn auto. 'Waarom doe je me dit elke keer aan?' Hoor ik Mike mompelen achter me. Ik draai me verbaast om. 'Wat bedoel je?' 'Die korte broekjes, ik kan er niet tegen, dat weet je.' Grijnst hij. Ik grinnik en open de auto deur. 'Daarom trek ik ze ook aan, speciaal voor jou.' Lach ik. Hij lacht terug en stapt aan de andere kant in.

Ik zie Laura naar buiten lopen met wat andere mensen. Ik ren snel weer de auto uit, naar haar toe. 'Lau, ik kom als ik thuis ben en heb gedoucht naar je huis toe om ons klaar te maken voor de date.' Zeg ik glimlachend. 'Dus het is goed dat we mee gaan?' Zegt ze blij. Ik knik als antwoord. 'Yaayy!!' Roept ze. Ik lach. 'Maar is goed, zie je dan!' Zegt ze en ze trekt me nog in een knuffel. Ik knuffel haar terug. 'Doeii!'

~•~•~

Guess who's back, back again.

Bitch it's me, ik hoop dat je nog weet waar dit verhaal over gaat, na uhm bijna 2 maanden. Maar hey ik heb weer een soort van tijd (eigenlijk nog steeds niet maar ja who cares, tis school), dus dat betekent meer uploads! Hoop ik dan, hehe.

Because you saved meWhere stories live. Discover now