Part 29

51 4 0
                                    

Als ik mijn haar heb droog geföhnd, bind ik het in een knot. Snel pak ik wat makeup en kleding en stop het in mijn tas. 'Mam ik ga weer!' roep ik en wil de deur uitlopen. 'Hoelaat ben je thuis?' 'Uh ik weet niet wat we gaan doen met de date. Maar ik eet denk ik niet mee.' antwoord ik. Ik hoor een zucht. 'Niet te laat maken!' roept ze nog.

Ik pak de sleutel onder de deurmat en open de deur van Laura. 'Ben thuis!' roep ik grinnikend. 'Je was toch al thuis? Of word ik nu gek?' hoor ik haar moeder roepen. Ik lach. 'Nee ik ben het, Louise.' 'Ah, mijn tweede dochter.' lacht ze en ze komt de gang in lopen. Ik hang mijn jas op en trek mijn schoenen uit. 'Laura is boven.' zegt ze. Ik knik en loop de trap op.

Ik zie Laura op haar bed zitten. 'Hey Lau!' ze kijkt op en zwaait naar me. Ik kom naast haar zitten. 'Wat gaan we eigenlijk doen op de date?' vraagt ze en ze legt haar laptop naast haar. 'Weet ik niet. Wil Mike niet zeggen.' zeg ik. 'Hoe weten we dan wat we aan moeten?' vraagt ze gelijk gestrest. 'Ik stuur hem wel een appje of we netjes moeten of niet.' zeg ik en pak mijn telefoon.

'Hij heeft gereageerd.' zeg ik en lees het appje voor. 'Trek maar wat moois aan, je word niet vies.' 'Okay!' zegt Laura en ze begint haar kast uit te zoeken. Nadat ik zo'n beetje de helft van de inhoud van Laura's kast naar mijn hoofd gegooid heb gekregen, pak ik er een rood met wit jurkje uit. De onderkant is donkerrood, en de bovenkant is van wit kant. Het heeft ook een klein rood kraagje.

Ik wacht op Laura's reactie. 'Die heb ik echt al lang niet gedragen. Omdat hij niet helemaal bij mij past. Maar jij hebt bruin haar dus dat past wel.' Glimlacht ze. Ik sta op van haar bed, en kleed me om.

'Deze schoenen!' Zegt Laura en ze houd een paar zwarte vans omhoog. Ik pak ze van haar over, en trek ze aan. We kijken allebei naar mijn spiegelbeeld. Laura klapt van blijdschap in haar handen. 'Perfect.' Zegt ze. Ik glimlach. 'Make-up en haar!' Zeg ik. 'Mag ik dat doen?' Vraagt Laura lief. Ik lach en knik. 'Is goed.' Ze trekt me naar haar bureau stoel. 'Ik ga je haar krullen.' Zegt ze en pakt een krultang.

Even later is mijn haar klaar, en heeft ze ook mijn make-up gedaan. Ik kijk naar het resultaat in de spiegel. 'Super mooi.' Zeg ik met een grote glimlach. 'Kut.' Mompelt Laura. 'Ik ben mezelf helemaal vergeten.' Ik kijk naar haar. Ze heeft nog haar joggingbroek en T-shirt aan. 'Sukkel.' Lach ik en sta op.

Laura heeft voor een zwarte jurk gekozen met dezelfde witte kraag als mijn jurk. Als ik haar make-up af heb staat ze op. 'Knuffel!' Roept ze random en ze geeft me een knuffel. 'Opruimen doen we later. Kom.' Zegt ze en we lopen haar slaapkamer uit.

•~•

De bel gaat. Ik sta op van de bank en loop naar de deur. Als ik hem open zie ik Mike staan. Mike blijft stil, en kijkt alleen met grote ogen naar mijn jurk. 'Damn girl.' Zegt hij zachtjes. 'You look good.' Ik glimlach en voel mijn wangen rood worden. Hij slaat zijn armen om me heen en drukt een kus op mijn lippen.

'Jij ziet er anders ook niet verkeerd uit hoor.' Zeg ik tegen hem. Hij heeft een witte blouse aan en een zwarte broek. Zijn haar is in model gebracht met gel.

'Laura! Sluit Netflix af en kom hierheen.' Roep ik. 'Wacht even mijn aflevering is bijna afgelopen. 'We zijn al laat. Kom!' Roep ik en loop de woonkamer binnen. Ik pak de afstandsbediening af van Laura en druk de tv uit. Ik krijg een boze blik van Laura naar me toe. 'Je mag vanavond weer verder kijken.' Grinnik ik. Haar gezicht klaart weer op en ze staat op.

'Hey mike!' Roept ze naar hem. Ik draai me om, maar merk dat hij echt vlak achter me staat. 'My god, Mike niet zo dichtbij staan.' Zeg ik. Hij grinnikt.

'My ladies, komt u maar.' Zegt hij terwijl hij de auto deur open houd. Ik glimlach en stap in. Laura doet hetzelfde. Ze rijd met ons mee, omdat Sven van de hele andere kant komt met de bus.

Laura zit luid mee te schreeuwen met de radio. Alleen klinkt het voor geen meter. Ik kijk grinnikend naar Mike die me raar aan kijkt. 'Doet ze altijd zo?' vraagt hij zacht. Ik knik met een kleine grijns. 'Hey ik ben nog niet doof!' Roept Laura daarna, en ze gaat weer verder met zingen. Ik lach. 'Sukkel.'

We komen aan bij een restaurant. Ik lees de tekst op het raam van het restaurant, en zie dat het een wok is.

'Oh my god, perfecte keuze.' Zegt Laura en ze springt de auto uit. Mike en ik stappen ook uit. 'En waarom?' Vraag ik aan Laura. 'Ze hebben hier een super grote chocolade fontein.' Zegt ze grijnzend. Mijn ogen worden groot. 'Chocolaa!' Mompelen Laura en ik tegelijk, waarnaar we in de lach schieten.

We lopen naar binnen, en zien de anderen al aan onze tafel zitten. We geven onze jas aan de ober, en nemen ook plaats. Ik zit tussen Mike en Kiana. Aan de overkant zitten Laura, Sven en Alicia. En aan de kop van de tafel zitten Nate en Jack. 'Heey, ik ben Alicia!' Zegt Alicia met een glimlach. 'Louise.' Zeg ik en glimlach terug. 'En dit is Kiana.' Zegt Jack en hij slaat een arm om haar heen. Ik schenk hun ook een glimlach. 'Ik vind het een heel goed idee om te gaan eten.' Zegt Mike. 'Goed plan, ik heb honger.' Zegt Sven en hij trekt Laura gelijk daarna mee naar de tafels met eten.

•~•

Lekkur saai hoofdstuk, feest.

Because you saved meWhere stories live. Discover now