Part 10

138 8 1
                                    

'Dus ik zeg zo tegen haar: "nee dat doe je niet, dat zorgt toch voor problemen?" weet je wat ze doet? Gaat ze het wel doen! Nu heeft ze dus allemaal problemen en-'

Ik luister allang niet meer. Ik zie namelijk een jongen op me aflopen die ik daar nooit wou zien lopen.

Noah fucking Zeeuw.

'Babe...' zucht hij. 'Geloof je dat filmpje?' Ik kijk boos naar hem. 'Ja, want hoe wil je dat faken?' vraag ik. Noah is stil. 'En daarbij, hoe verklaar je dan dat Laura jullie heeft zien zoenen?' 'Euh, mensen liegen wel eens.' mompelt hij. 'Nou geloof me, beste vrienden liegen niet. En zijn eerlijk.' zeg ik met de nadruk op eerlijk, zodat hij weet dat hij dat niet is geweest. 'Maar kun je weg gaan? Je verpest mijn dag.' Met een zucht loopt Noah weg.

Laura grijnst. 'Wat is er?' vraag ik. 'Niks, behalve dat je eigenlijk begint te leren hoe je mensen dist.' antwoord ze. Ik lach. 'Heb ik van jou geleerd.' grinnik ik.

~•~

Mijn telefoon ligt op. Ik doe mijn geschiedenis boek dicht, en pak op zonder te kijken wie het is. 'Met Louise.' 'Hey, euh met Noah.' Ik zucht. 'Wacht, please niet gelijk ophangen.' smeekt hij. Ik doe wat hij zegt en blijf luisteren. 'Kan ik langs komen? Even kort? Ik moet echt met je praten..' 'Moet het?' vraag ik. 'Nou, eigenlijk wel. Tenzij je me haat of liever dood hebt ofzo. Dan kom ik wel niet. Maar ik moet echt even praten.' 'En moet dat gesprek perse met mij?' mompel ik. 'Ja, Louise. Met jou.' antwoord hij. Met een zucht zeg ik: 'je kan nu wel even langs komen.' 'Bedankt. Ik zie je zo.' en met die woorden hangt hij op.

'Het spijt me, serieus. Ik heb zo fucking veel spijt van die zoen. Ik was dronken en...' hij valt stil. Ik slik. 'Je was dronken?' vraag ik. Hij knikt. 'Lieve Lou, zou je me nog alsje alsje alsjeblieft een kans willen geven? Eentje maar, ik hou van je.' zegt hij smekend. Ik kijk naar de grond. 'Maar als je van me hield, waarom zoende je dan met een ander?' vraag ik en kijk op. 'Ik weet het niet Lou, ik doe rare dingen als ik dronken ben.' 'Word dan ook niet dronken, idioot!' roep ik. 'Als je weet dat je domme dingen gaat doen, welke mogool gaat dan ook gewoon dronken worden?' 'Sorry, ik wist niet dat ik dit soort dingen zou doen. Ik heb hiervoor nog nooit een vaste relatie gehad. Alleen "one night standjes". En daar maakte het niet uit of ik met iemand anders zoende.' mompelt hij.

Dan begin ik te twijfelen. 'Ben ik dan niet ook zo'n One night standje?' vraag ik. 'Maar dan zegmaar wat langer?' Noah kijkt op. 'Dan zou het toch geen One night stand meer kunnen zijn?' vraagt hij. 'Nee, maar je snapt me.' 'Tuurlijk ben je dat niet. En als je dat was, dan had ik toch ook geen moeite gedaan om je terug te krijgen?' Ik zucht. 'Dat is waar.' 'Geef je me nog een kans?' vraagt hij, en hij zet puppy oogjes op. Ik glimlach zacht. 'Je weet dat ik niet tegen die oogjes kan.' lach ik. 'Daarom doe ik het ook.' grijnst hij. 'Okey, een kans.' antwoord ik. Met een grote glimlach knuffelt hij me.

•~• (2 weken later)

Mogolen klas H5B

Anne: Hey mensen! Komen jullie ook naar het feest van Noah? Het is bij zijn huis, en iedereen is welkom. :)
Sophie: wanneer is het?
Anne: morgen avond. Vanaf 9 uur kan je naar binnen.
Caleb: ik kom!
Sophie: ik kan wel denk ik.
Daniel: Sophie, wil je met mij? ;)
Sophie: euh nee sorry, ik ga al met Milou.
Milou: haha lekker voor je Daniel!
Laura: okey gezellig.
Simon: maar hij zit niet eens in onze klas? Hoezo vraag je dat hier?
Sophie: omdat andere kinderen hem wel hier kennen. Heel havo 5 kent hem. Dat jij hem nou niet kent, kunnen wij niks aan doen.
Caleb: niet zo gemeen Soph. :p
Simon: sorry maar ik ken hem niet, ik kom niet.
Laura: Lou en ik komen sowieso! Zou trouwens misschien mijn vriend mee mogen?
Anne: tuurlijk, iedereen mag komen weet je nog ^.^

Ik scroll met mijn ogen door het gesprek heen. 'Wat een spammers.' mompel ik tegen Laura. 'Uhuh.'

'Meiden?' mijn moeder komt binnen. 'Willen jullie nog thee?' 'Nee mam we hoeven niet meer. We hebben al 5 glazen leeg.' grinnik ik. 'Oh oké, ruim je nog wel even de rommel hier op?' 'Ja, doeii!' ik zwaai met mijn hand. Als mijn moeder weg is zegt Laura: 'we gaan morgen middag shoppen. Ik bedenk me dat ik nog helemaal geen leuke jurk heb! De dresscode is rood en zwart.' 'Wacht, ik moet even kijken.' Ik open mijn kast en gooi er van alles uit. 'Nope ik heb ook niks, ik ga mee!'

•~•

'Mam ik ga met Laura naar de stad. Ik eet niet thuis, want ik ga gelijk door naar Noah's feest.' 'Is goed, veel plezier! Niet drinken he?' roept ze nog. 'Ik zou niet durven.' zeg ik met een glimlach.

Ik zie Laura al ongeduldig van haar ene been op de ander springen als ik aankom. 'Mevrouw is weer eens te laat.' mompelt Laura. 'Sorry Lau, kon me portemonnee niet vinden.' grinnik ik. 'Typisch jou hè.' lacht Laura.

'Louu! Dit jurkje staat jou sowieso geweldig!' Laura komt aan rennen met een rood jurkje. 'Oke, ik pas hem wel.' zeg ik en leg het jurkje over mijn arm, waar ook al een stapel andere kleding ligt. 'Dit shirt is zo cutie!' roep ik. Ik hou hem boven de rekken, en Laura kijkt er naar. 'Een best friends shirt! Neem mee!' antwoord ze even enthousiast terug. Het is een grijs shirt met een bacon en een ei er op die elkaars hand vast houden. Bij het ene shirt staat BEST, en de andere FRIEND.

Ik sta in het pashokje met het rode jurkje aan. Ik maak er een foto van en stuur hem naar Noah.

Louise: afbeelding

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

Louise: afbeelding. Is deze leuk? Xx

Noah: damn babe O.o Die staat je geweldig. Koop hem please! Xxx

Met een glimlach trek ik het jurkje weer uit. Ik heb alles gepast, dus trek ik mijn eigen kleding weer aan.

•~•

Heellloo baconfamily (wat een hipster naam, phoe annique wat bedenk je dat toch weer goed.)

(Komt door mijn bacon verslaving)

Een paar mensen vroegen zich af waarom dit boek Because you saved me heet. Nou, dat kan ik nog niet zeggen :p. Je snapt het later wel. Er komen namelijk nog wat plottwists in t boek. En als je niet weet wat een plottwist is, een plotselinge verandering van het verhaal. Plot - twist. Snap je?

Because you saved meWo Geschichten leben. Entdecke jetzt