Part 25

68 6 0
                                    

Mike loopt de Mac donalds in en ik loop hem achterna. 'Wat wil jij?' Vraagt hij. Ik haal mijn schouders op. 'Ik hoef denk ik niks, heb niet zo honger.' Mompel ik.

Helemaal niet waar, ik sterf hier half  de honger.

'Weet je het zeker?' Vraagt hij. Ik knik. 'Okay, als je je bedenkt moet je het zeggen. Dan halen we nog wat voor je.' Zegt hij. Ik glimlach naar hem. Hij bestelt wat, en even later lopen we naar een tafeltje.

•~•

We rijden mijn straat in, en stoppen bij mijn huis. 'Dankje voor het mee rijden.' Glimlach ik. Hij glimlacht terug en hij geeft me een kus.

'Het was super leuk vandaag.' 'Zeker.' Zegt hij. Ik zet mijn fiets weg, en Mike stapt ook af. Hij pakt me vast en drukt zijn lippen op de mijne. Ik ga er in mee.

Na een tijdje laat ik hem los, en hij mij. 'Dankjewel voor vandaag.' Fluistert hij zacht. 'I love you.' 'Love you too.' Zeg ik glimlachend terug, en loop naar binnen.

Ik hang mijn jas op en loop de woonkamer in. 'Alweer een vriendje?' Vraagt mijn moeder gelijk als ze me ziet. Ik leg mijn sleutels op het kastje en loop naar de bank toe.

'Ja, sorry ik wou het je nog vertellen.' Zeg ik zacht. Mam glimlacht. 'Geeft niet joh gekkie, hoe heet hij?' Ik glimlach terug. 'Mike.' Antwoord ik.

'Nodig hem een keertje uit hier! Kunnen we kennis maken.' Zegt ze lachend en ze staat op van de bank. 'Alleen als je geen rare dingen gaat vragen of doen.' Roep ik naar haar terwijl ze verdwijnt in de keuken. 'Komt goed hoor.' Hoor ik haar lachen.

Anne komt naar beneden. Ik begroet haar en ze komt naast me zitten. 'Hoorde ik het goed? Heeft mijn kleine zusje weer een lekker ding?' Grijnst ze. Ik lach en knik.

'Gefeliciteerd.' Lacht ze. Mam komt de keuken uit met een bord met wraps er op. 'Wraps?' Vraag ik. Ze knikt. 'Met kip, komkommer en paprika. Lekker gezond.' Ik glimlach en neem er een.

Toch nog avond eten gehad.

~•~•~

Het is zaterdag ochtend, en ik loop mijn kamer uit met mijn vuile was in mijn armen. Ik gooi als in de wasmand. Daarna loop ik naar beneden. In de keuken aangekomen zet ik de waterkoker aan. Ik pak een cracker en leg er wat kaas op. Als mijn thee klaar is, ga ik zitten aan de eettafel. 'Goedemorgen.' Zegt mam die beneden komt in haar badjas. 'Goedemorgen.' Zeg ik terug. 'Zeg, ga jij vandaag even je kamer opruimen?' Vraagt ze. Ik zucht. 'Ik moet werken vanavond.' zeg ik zeurend. 'Ja vanavond, dus dan kan je smiddags je kamer opruimen.' Zegt ze terug. Ik reageer niet meer en drink mijn thee op.

~•~•~

Ik zit op de grond in mijn kamer en ben wat lades met papier aan het uitzoeken, tot ik een map tegen kom. Ik blader er wat doorheen tot me een papiertje opvalt. Ik pak het er uit en lees het.

Het eet-dieet voor Louise, van Saskia.

Ik zucht en denk terug aan de tijd met Saskia. En toen ze na 3 jaar opeens weer naast me kwam fietsen en dit voorstelde. Ik heb me er een maand aan gehouden, toen begon ik het te vergeten. Maar opzich, kan ik er wel weer mee beginnen.

Ik kijk naar zaterdag.

- Cracker/beschuitje als ontbijt
- hardlopen/naar de dansstudio
- appel als middageten
- avondeten overslaan
- savonds wat fruit of groente

Ik grinnik. Ik zit al een tijdje niet meer op streetdance. Ik mis het best wel. Ik pak mijn telefoon en bel Laura. Na een tijdje word er opgenomen. 'Beter is het belangrijk, want je hebt me wakker gemaakt.' Mompelt ze.

'Lau, het is half 1 s'middags.' Lach ik. 'Nou en. Tis weekend. Maar wat is er?' 'Ik moest weer terug denken aan de tijd dat we op streetdance zaten. Ik mis het best wel.' Zeg ik. Het is even stil.

'Ik eigenlijk ook wel. Waarom zijn we er toen afgegaan?' Vraagt ze. 'Geen idee, te druk ofzo met school denk ik.' Laura mompelt wat. 'Maar ik dacht dus, misschien kunnen we weer op streetdance gaan samen. Ik bedoel, school is minder druk op dit moment.' Zeg ik. 'Ik denk er nog even over na, maar leuk idee.' Zegt ze blij. 'Ik ga maar is opstaan. Byee.' 'Doeii.' Zeg ik lachend terug, en ik hang op.

Aangezien ik nog niet op dansen zit besluit ik maar weer een keer te gaan hardlopen.

Tijdens kamer opruimen heb ik mijn hardloop schoenen ook weer terug gevonden. Ik trek een joggingbroek en T-shirt aan. Ik pak nog een vest mee en loop naar beneden. Ik trek mijn schoenen aan en doe ook mijn vest aan, aangezien het wat kouder is vandaag. Ik loop naar buiten en begin te lopen.

Uitgeput kom ik weer het tuinpad op. Ik open de deur met de sleutel en pleur mijn vest en sleutels neer. Ik stap de woonkamer binnen en zie Anne met haar vriendje Kay op de bank. Ze zitten super cute tegen elkaar aan een film te kijken.

Kay kijkt op en zwaait naar me. Ik zwaai glimlachend terug en loop de keuken in. Kay en ik zijn ook gewoon bijna vrienden omdat hij hier best vaak is. Ik pak een glas water en drink het op. Ik voel dat ik een klein beetje duizelig ben, doordat ik geen middageten heb gehad. Ik zucht en pak een appel.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van eten en heb echt een hekel aan het afvallen. Maar ik wil mijn doel bereiken, dun zijn.

~•~•~
Mensen, vergeet niet dat ik dit niet schrijf om te zeggen dat dik zijn verkeerd is ofzo. Iedereen is super mooi op zijn manier. Niemand is te dik, echt niet. Sorry voor dit random dingetje, wil gewoon dit even duidelijk hebben. Enjoy mijn boek verder xx

Because you saved meWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu