Part 23

84 5 0
                                    

'Hey Louise?' Ik kijk om en zie Jason staan. 'Uhm mijn oma is morgen jarig en ik wou een taart voor haar maken maar ik weet alleen niet hoe je zo'n ding maakt. Wil je me helpen?' lacht hij ongemakkelijk. Ik grinnik. 'Het is niet dat ik zo geweldig in de keuken ben. Maar jahoor is goed.' hij lacht. 'Vast beter dan ik ben. Kan je vanmiddag?' vraagt hij. Ik knik. 'Is goed.'

~•~•~

We hebben tussenuur (uitvaluur voor de mensen die t niet snappen). Ik zit bij Laura en nog wat vriendinnen. Iedereen zit op z'n telefoon, behalve ik. Ik zucht overdreven zodat het opvalt. Laura kijkt op en ziet mij geërgerd kijken. Grinnikend legt ze haar telefoon weg. 'Girls?' roept laura. Ons hele vrienden groepje kijkt op. 'Leg allemaal jullie telefoon weg, Louise is telefoonloos.' lacht ze.

Wiskunde viel uit dus we hebben eigenlijk 2 tussenuren. 'Wat gaan we deze uren doen?' vraagt iemand. 'Uhm, ik weet wat!' roept Laura. Iedereen kijkt haar aan. 'Laten we truth or dare doen.' We stemmen allemaal in. 'Zullen we voor meer fun de jongens daar ook vragen?' ik wijs naar het vrienden groepje van Jason. Laura knikt grijnzend. We roepen ze en even later zitten we met z'n allen bij elkaar. We zijn nu met z'n 11en. 6 meiden en 5 jongens.

'Wie begint?' vraagt Mike, een vriend van Jason. Laura steekt gelijk haar hand op. 'Truth or dare aan Jason.' zegt ze daarna. 'Truth.' 'Ben je verliefd?' grijnst laura. Hij schud nee. 'Weet je het zeker?' vraagt Laura pestend. Hij lacht en schud ja. 'Hoezo? Waarom vraag je dat?' zegt hij. 'Nou, gewoon.' zegt ze schouderophalend, maar stiekem kijkt ze van mij naar Jason. Ik geef haar een harde mep en begin te lachen. 'Accepteer het nou, we komen niet bij elkaar.' zeg ik zacht.

'Truth or dare aan Louise.' zegt Peter. 'Doe maar dare.' Hij begint te grijnzen. 'Zoen Mike.' Ik kijk hem aan met een "ben-je-serieus" blik. Hij knikt. 'Kom.' zegt Mike grinnikend en hij opent zijn armen. Met een zucht loop ik naar hem toe en ga op zijn schoot zitten. 'Wacht, wat voor zoen?' vraag ik en draai mijn hoofd naar Peter. 'Hm, tongzoen is een beetje zielig. Gewoon een goeie zoen.' glimlacht hij, trots op zijn verzonnen opdracht. Ik zucht.

Ik heb dus echt geen zin om "het meisje die iedereen en alles zoent" te zijn..

Na onze meest ongemakkelijke zoen ever, wil ik opstaan van Mikes schoot. Maar hij houd me bij mijn middel vast. 'Blijf maar zitten. Je houd mijn benen warm.' grinnikt hij. Ik zucht maar lach wel een beetje. 'Sukkel.' zeg ik, maar ik blijf wel zitten. Iedereen maakt "oehh" geluidjes. Weer word ik rood. Ik hoor Mike lachen.

Hoezo worden jongens hier niet ongemakkelijk van?

Ik zal trouwens nog even vertellen wie Mike is. Hij heeft bruin kort haar, wat op een of andere manier altijd geweldig zit. Hij is best knap moet ik toe geven. Mike ken ik al sinds de basisschool, en we zijn een soort van vrienden. Op de basisschool waren we beste vrienden, maar dat is minder geworden hoe ouder we werden. Maar we hielden nog wel contact. Hij zit bij mij in de klas.

Dit potje truth or dare was echt een goed idee. Er is zelfs een koppeltje gevormd. Fenna en Peter zijn nu samen. De bel gaat, en ik wil naar mijn les lopen. Maar ik word gestopt door Mike. De rest loopt door. 'Wat is er?' vraag ik. 'Uhm nouja, dat met die truth or dare, toen je me zoende voelde ik gewoon iets speciaals ofzo.' hij stopt even, en kijkt naar de grond. 'Ik heb denk ik gevoelens voor je.' zegt hij zacht. Ik kijk naar hem zonder iets te zeggen. 'Wil je met me Louise?'

Ik slik en denk na, en kijk naar hem. En daarna knik ik. Hij begint te glimlachen en zoent me. Ik zoen terug, en ga op mijn tenen staan om er beter bij te kunnen. Mike merkt het, en tilt me op zodat ik mijn benen om hem heen kan slaan. Onze zoen eindigt met een knuffel.

Hij pakt mijn hand vast en we lopen samen naar het lokaal. Als Mike de deur open doet kijkt de hele klas, inclusief leraar, naar ons. Als ze zien dat we elkaars hand vast houden beginnen ze te juichen. De leraar snapt er helemaal niks van. Maar als zij het ook ziet begint ze te glimlachen.

Er zijn dus 2 koppels gevormd door het potje truth or dare...
~•~•~

Hey jaa, ben ik weer. Alleen iets te laat. Ik had beloofd om in de vakantie te gaan posten, alleen heb ik dat niet gedaan. Sorry poeperds, hier een cute deel voor jullie :)

Because you saved meWhere stories live. Discover now