MELEZ KIZ 49.BÖLÜM

13.3K 841 77
                                    

Colin hiçbir şey demeden birkaç saniye yüzüme baktı.Ne düşündüğünü anlamak için zihnini okumaya ihtiyacım yoktu,istemiyordum da.Tahmin etmek pek de zor değildi.

Yutkunup "Annem bu yüzden..." diye başladığında bakışlarımı ondan aldım.Bu utanç vericiydi.Yapmadığım ve ilgimin olmadığı bir şeyden dolayı şu an gözden kaybolmak isteyecek kadar utanıyordum.

"Colin,bize biraz izin verir misin?"

Ne zaman geldiğini anlamadığım Sarah'ın sesini duyar duymaz gerildiğimi hissettim.Kadının sesi bile arkama bakmadan kaçmam için bir sebep gibi geliyordu bazen.Sesi o kadar duygusuz o kadar soğuktu ki.İçimdeki tüm yaşam enerjimi emiyordu sanki.

Colin'in bakışlarını üzerimde hissedince ona dönüp yavaşça başımı salladım.Buna rağmen yaşadığı kısa tereddüt,benim birkez daha ürkmeme neden oldu.Sarah'ı,ne yapacağını bilecek kadar tanımıyordum.Ve kadın arada psikopat kesilebiliyordu.

Ancak Colin çok sürmeden yanımızdan ayrıldı.

"Seni dinliyorum."

Konuşmak yerine dik dik bakmayı tercih ettiğinde söze başladım.

"Ne düşündüğünü az çok tahmin edebiliyorum Sarah,seni anlamaya da çalışıyorum.Ancak büyükbabama olan nefretini bana yansıtman...zavallıca."

Sanki iletişim kurmak için değil de işleri daha berbat etmek için konuşuyordum.Kötü,çok kötü bir başlangıçtı.

"Bekle,baştan alalım...Bak büyükbabamın yaptığıyla gurur duymuyorum ve onu savunmuyorum ama-"

Nefretini kusmak ister gibi "En azından öldürülmesi gerekirdi." diye tısladığında gözlerimi kırpıştırdım.Nasıl cevap vereceğimi bilmiyordum.Büyükbabam zaten ölüydü,konsey onu ölümle cezalandırmıştı.

Dudağımı ısırıp "Sarah o zaten-" diye başladığımda "Değil !" diye karşı çıktı.

Elimde olmadan sertçe yutkundum."Bu ne anlama geliyor ? Ne saçmalıyorsun ?"

Yanıma yaklaşırken gözlerini kısıp "Ne kadar salaksın." diye mırıldandı.Kendini tut Summer,sinirlenme !

"Hiç kendi türünden bahseden bir kitap okudun mu Summer ? Vampirler yani.Soğukkanlılar."

Başımı aşağı yukarı sallarken dudağı kıvrıldı.

"O zaman bilmelisin.Bir kimseyi dönüştüren vampir ölürse,dönüştürdükleri de ölür.Anladın mı ?"

Ağzımın kuruduğunu hissediyordum.Anlamıştım.Annemi ve Kate'i dönüştüren büyükbabamdı.En azından ben böyle biliyordum.Peki büyükbabam öldüyse annem ve Kate nasıl hâlâ hayattaydı ? Bunu nasıl atlayabilmiştim ?

Elimi alnıma götürürken "Bir yanlışlık olmalı." diye mırıldandım.Bilmediğim bir şeyler olmalıydı.Mutlaka.Bilmediğim bir şeyler vardı.

"Anladın değil mi Melez ? Bir şeyler dönüyor ve bu iyi değil.Marcus'a her kim yardım ettiyse,kötü biri olduğunu aklından çıkarma."

Dudaklarımı ıslatıp sessiz kaldım.

"Bak,seni çok iyi tanımıyorum.Ancak tehlikeli ve adeta bir tehlike mıknatısı olduğunu bilmemek aptallık olur."

Sonunda sesi alaycı bir hale bürünmüştü.Ancak sonrasında derin bir nefes aldı.Muhtemelen az sonra bu yüzden oğlundan ayrılmamı istediğiyle alakalı uzun bir nutuk çekecekti.Bunu bir daha yaşayamazdım.

"Kendine dikkat et Summer.Bunu seni düşündüğüm için değil,Cody'nin tek düşündüğü sen olduğun için söylüyorum.Kendine dikkat et."

Bunu kesinlikle beklemiyordum.Kendimi iç karartıcı bir nutuğa hazırlarken bu uyarı fazla rahatlatıcı gelmişti.Derin bir nefes alıp yavaşça gülümsedim.

MELEZ KIZ Where stories live. Discover now