MELEZ KIZ 11.BÖLÜM

51.2K 2.9K 458
                                    

Bileğimin acısı ile gözlerimi araladım.Odamda değildim.Başımı kaldırmadan çevreme bakındım.Yanlış hatırlamıyorsam burası Scott'ın odasıydı.Doğrulmaya çalıştığımda bileğim tekrar sızladı.Ben dudaklarımı büzüp ayağıma bakarken içeri Eva girdi.Yanıma gelip yavaşça saçımı okşadı."İyi misin tatlım ?" diye sorduğunda kaşlarımı olumsuz anlamda kaldırdım.

"Eva,beni buraya kim getirdi ?"

Düşünür gibi gözlerini yukarı kaldırdı.

"Yanlış hatırlamıyorsam ismi Cody.Bayılmıştın.Evine ilerlerken gördüm sizi.Ben de buraya getirttim seni.Zaten çok beklemedi,gitti." deyip kısa bir anlık yüzünü buruşturdu.

"Ayağını burkulduğunu hatta kırılmış bile olabileceğini söyledi.Ama kontrol ettim.Kırık yok.Sanırım sadece burkmuşsun.Yani sorun yok." dediğinde "Kırık yokmuş" diye düşündüm."Ayağımı kırdım hatta sonrasında bir de bileğim döndürüldü.Gerçekten de sorun yokmuş."

"Ah,birde bayılma işi var" dediğinde Scott "Anne dedektifliğe mi başladın ? Belki korkudan bayılmıştır" diyerek içeri girdi.Yatağın yanındaki koltuğa yayılırken "Ben korkudan falan bayılmadım.Sadece Cody bakayım derken fazla,çok fazla acıttı o kadar" diye kendimi savundum.

Benimle dalga geçeceği sırada ciddileşip "Cody kim ?" diye sorunca umursamazca "Dostum değil düşmanım da değil.İyi de anlaşmıyoruz kötü de.Sen uzak bir arkadaş olarak düşün." dediğimde kaşları daha da çattı."Madem uzak bir arkadaş,neden evine kadar sana eşlik etti ?" dediğinde omzumu silktim. "Annem öyle istedi."

Eva o an bir şey hatırlamış gibi parmaklarını şaklattı."Bu arada annenin toplantısı mı ne varmış tabi Kate'in de.Seni çok öptüklerini söylediler."

"Toplantı ?" deyip tek kaşımı kaldırdığımda bilmem dercesine kollarını açtı.

Başımı sallayıp Scott'a döndüm.Artık ne olduysa karnını tutarak gülüyordu.Yine tek kaşımı kaldırdığımda kahkaha attı."Alex- lü-lütfen bir daha,bir daha yap" diye kahkahaları arasında konuşunca istemsiz tekrar kaşımı kaldırdım.Yine kahkaha atınca ellerimle yüzümü gizledim.

"Scott beni deli ediyorsun ! Neye güldüğünü söyler misin ?!" diye sızlandığımda son bir kahkaha atıp gülüşünü yavaşlattı."Sen biraz önce tek kaşını mı kaldırdın ?" diye sorduğunda yavaşça başımı salladım.Kendini tutmaya çalışarak "Şu tek kaş olayına çalışsan iyi olur" dedi."Bir an yüz felci geçiriyorsun sandım"

İlk alınsamda sonra o halimi gözlerimin önüne getirdim.Belli belirsiz gülmeye başlamıştım ki Scott tekrar gülmeye başladı.Onu görünce ben de gülmeye başladım.Sonunda gülüşmelerimiz kahkahaya dönerken Zach'in kapıya yaslanmış bizi izlediğini fark ettim.

Gülümseyerek yanımıza gelip yatağın kenarına oturdu."Zaten komik olaylar hep ben yokken olur" diye homurdandığında Scott elini Zach'in omzuna koydu.

"Dostum sen Alex'le daha çok vakit geçiriyorsun.Mutlaka komik bir anını yakalamışsındır." dediğinde Zach biraz düşündü.Ardından tebessüm edip başını salladı."Aslında tanık olduğum tek komik şey iltifat ettiğimde anında kızarmasıydı."

Ben gülerek yumruğumu omzuna geçirdiğimde hem acıyla inledi hem de gülmeye devam etti.

Odada üçümüzün kahkahaları yankılanırken yavaşça sustum ve onları izledim.

Onlar hakkında pek bir şey bilmesem de en yakın arkadaşlarım onlardı.Aslında onların da benim hakkımda her şeyi bildikleri söylenemezdi.

Birden "Anı yaşa" diye düşündüm içimden."Hem anı yaşa hem de değerlerini bil"

****

"Tamam ya uyuyun artık.Bak- Zach ve Scott uyuyun !" diye gülerek sesimi yükselttiğimde Scott hızla gözlerini kapattı.Bakışlarımı Zach'e çevirdiğim de onun da gözlerini hızla kapattığını gördüm.Omzunu dürtüp "Sen ne ara uyandın ?" dediğimde "Daha yeni" dedi.Ve ardından "Sayenizde"  diye eklemeyi de unutmadı.

Başımı tekrar yastığa koyduğumda telefonumu da elime aldım.Kate'ten mesaj gelmişti.Tuş kilidini henüz çözmüştüm ki bir el gözlerime kapandı.

Scott "Alex ! Telefon veya ışık yayan her aygıt yasaktı,hatırla."

Zach kıkırdarken yanaklarımı şişirdım.Scott telefonu elimden aldığı gibi yatağın yanındaki komidine koydu.Ardından gözlerimdeki elini de çekti.

Scott uyumaya başlarken bir ona bir Zach'e baktım.Bugün gerçekten güzel bir gündü.Film izlemiş,oyunlar oynamış hatta su savaşı bile yapmış ve bol kahkaha atmıştık.Ve şu an üçümüzde Scott'ın çift kişilik yatağında uyumaya çalışıyorduk.

Zach burada uyuya kalınca,Eva beni eve göndermeyince ve Scott da "burası benim yatağım" diye ısrar edince üçümüz de burada kalmışdık.

Hatırlamamla gülümserken Scott'ın "Ne diye mal mal gülüyorsun" diyen sesiyle ona döndüm.

"Bugün çok güzeldi.Gerçekten eğlendim.Teşekkür ederim" dediğimde dirseğinden destek alarak kalktı ve elini çenesine dayadı.

"Ben de teşekkür ederim.Bu güzel gün için,şu an burada olduğun için ve arkadaşım olduğun için." diye fısıldadığında gülümsedim.

"Bir oyun oynayalım mı ?" diye sorduğumda hafifçe başını salladı."Adı ne ?" diye merakla sorduğunda tebessüm edip "3 Soru Oyunu" dedim."Mesela ben sana istediğim 3 soruyu soracağım.Ve sen hepsine cevap vereceksin,zorundasın.Ama sorular saçma ve alakasız olmamalı.Sonuçta bu birbirimizi tanımak için bir oyun." diye açıkladığımda "Başla." dedi."3 soru sor."

Biraz düşünüp "Baban nerede ?" diye sordum.Sorudan hoşlanmadığını belli ederek ofladı.

"Aslında normal bir baba çocuk ilişkisi vardı bizde.Sürekli birlikte oyunlar oynardık.Bir gün eve sarhoş geldi.Neden ve ne kadar içtiğini bilmiyorum ama sinirliydi.Annemle bir tartışma içerisine girdiler.Hatta anneme vurduğunu gördüm.Dayanamadım.Onların yanına gidip babamı ittirince tekrar sinirlendi.Sonra sanırım beni aradan çekmek istemiş.Öyle bir ittirdi ki merdivenlerden yuvarlandım.Sonrasını tahmin edersin.Boşanma falan.Ardından ülke değiştirdi.Ama ayda 1 gelip benimle konuşmak istediğini söylüyor."

"Peki hiç kabul ettin mi ?" diye sordum.Başını yavaşça iki yana salladı."Kabul etmedim düşünmüyorum da" diye sonlandırdığında gözlerine baktım.İfadesizdi.Ya kendini sıkıyordu yada gerçekten bu olanlara üzülmüyordu.Başını tekrar yastığa koyup gözlerini tavana dikti.

"Alex,bu oyunu ertelesek." dediğinde yine başımı salladım."Bunu bilen 2.kişisin."

Tereddütle ona baktım.

Zach "1.benim" dediğinde irkildim."Zach sen uyumuyor muydun ?"

"Yoo uyuyorum" diye dalga geçtiğinde gözlerimi devirdim.İkisi gülerken sesli bir şekilde ofladım."Ha ha çok komik."

Onlar yavaşça susarken başımı Scott'ın göğsüne koydum.Uzanıp sağ tarafa düşmüş elini de tutunca alnımı öptü.Gözlerim yavaşça kapanırken Zach'in kolunu belime sardığını hissettim.Ardından kendimi uykuya bıraktım.

MELEZ KIZ Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz