On Altı ~ "Expelliarmus!"

4.5K 340 579
                                    

James's pov:

Eski halime geri dönüyor gibi hissediyordum. Lily'nin her kelimesini umuda çeviren halime.

Ona iksir verdiğimi düşünüyordu.

Ne kadar dün gece en harika gecelerimden biri olsa da, Lily'nin söyledikleri her şeyi mahvediyordu. İksir değilse, başka neden emin olmasın ki?

Yani, nasıl emin olmayabilir, ben James Potter'ım.

Dün geceyi çocuklara anlatmamıştım, bana özel olsun istiyordum. Sadece ben ve Lily'nin olsun istiyordum. Tabii Sirius'un tuvalet kapağını Lily'ye anlatmış olmamın ve öğrenirse sinirleneceğinin (hala onunla biraz mesafeliydim, ama konu bu değil) de katkısı vardı.

Bir de Sıvı Şans. Nereden çıktı bu? Tabii bugün boyunca bana böyle bir şey söyleyen olmamıştı. Şimdilik.

Aidan ve İan'ın tıpış tıpış antremana gelmeleri ve özür dilemeleri daha iyi hissetmemi sağlamıştı. Tabii hala birbirlerine her an affedilmez lanetler yollayacak gibiydiler, ama en azından bunu yapmıyordular.

Pasların hep bana gelmesini söylüyordum genelde, çünkü daha iyi atışçıydım. Ama Psyche'nin de her an ters tarafı tutabilirdi. Ve İan'la genel olarak konuşmadığından riske giremezdim. Maç zamanı Quaffle'ı hep Psyche'ye atmasını söyledim İan'a bu yüzden. Bu daha garantiliydi.

Takım birbiriyle neredeyse hiç konuşmuyordu, ama en azından birlikteydiler.

İlk kez bu kadar sıkıcı bir antremandaydık, ama olsun.

İlk kez Qudditch'ten sıkılmıştım, ama olsun.

Bu sefer ben ve İan Psyche'ye karşıydı. Aidan bizim vurucumuzdu, Morris Psyche'nin.

Böyle daha garantili olur diye düşünmüştüm, Aidan İan'ı sakat bırakmaya çalışmazdı (hala meyilliydi), Psyche'nin de bize pas atması gerekmezdi.

Tabii...

"İan!" diye bağırdım sinirle, süpürgemi durdurarak. Quaffle'ı Psyche'nin elinden almak için her türlü şansı vardı. Ama yapmamıştı, "Quaffle'ı alabilirdin!"

"Alamazdım!" diye bağırdı yeniden, "Onu tutuyordu-"

"Elbette tutuyordu, Quaffle tutulur! Başın üzerinde dengede bırakılmaz ya!"

Evet, İan centilmenliğine bağlamıştı. Ama o tek değildi.

Quaffle'la birlikte uçarken karşıma Psyche çıkınca durdum ve Quaffle'ı İan'a fırlattım. İçimden İan'ın Quaffle'ı Psyche'ye uzatıp, "İstiyorsan al." dememesi için dua ederken, Psyche Quaffle'ı almak için havaya fırladı. İan'la Psyche Quaffle'a doğru uçuyordu ve ben biliyordum, tek bir Bludger'dan sonra Quaffle İan'da olacaktı.

Ancak benim beklediğim o Bludger, Psyche'yi beş metreyle ıskaladı. Psyche irkilmedi bile. Fark ettiğini bile sanmıyordum.

Ellerimi iki yana açmış Aidan'a şok içinde bakarken, Psyche Quaffle'ı almış, sayı bile yapmıştı.

"Ne yapıyorsun?" dedim Aidan'ın yanına giderek.

"Elime kramp girdi de." dedi elini ovarak.

Neden inanmıyordum?

Gerçi, her ikisine karşı antipati yaranmıştı bende de. Peter'in de Psyche'den hoşlanmasıyla alakalı olabilirdi. Bu yüzden Aidan'ın suratına bir lanet fırlatmadan oyuna devam emri verdim. Korktuğum şey Psyche'nin sinirlenmesiydi. Zaten Aidan'ın elinden sopayı alıp onun başına vurdu vuracak gibiydi.

Should Be Hard | Jily • ÇapulcularWhere stories live. Discover now