#TecavüzMeşrulaştırılamaz

2.8K 194 15
                                    

Bir buçuk senedir konuşulan ve her gündeme geldiğinde, o kadarı olmaz dediğim ve ne yazık ki "o kadarından fazlası" olan durumdan bahsetmek için buradayım.

Türk Ceza Kanunu'nda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda gerginliklere yol açtı. Önerge 'tecavüzcüye istismarda bulunduğu kişi ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı veriliyor' tartışmalarına neden oldu.

Bu önerge 16 Kasım 2016 günü, 184 vekil tarafından onaylandı ama bu sayı yeterli olmadığı için, bu Salı günü yeniden meclise sunulması bekleniyor.

Bu konu hakkında söyleyeceğim kelimelerin ne kadar ağır olduğunu anlatmama gerek olduğunu sanmıyorum. Bir kadın olarak, hayatımda ilk defa bu kadar küçük duruma düştüm. Ama doğrusu, bunlara biz neden olduk. Kadın kelimesi kullanılınca "bakirelik" akla getiren, eşcinsel evliliklere "ahlak dışı" deyip, tecavüzcüyle evlendirilmesini savunan, kadının kahkaha atamayacağını söyleyen insanlarla beraberiz ve buna birilerinin dur demesi gerek.

Sosyal medyanın her alanında tepkilerinizi göstermek için #TecavüzMeşrulaştırılamaz tagını kullanabilirsiniz. Ayrıca, feminizm buluşmaları da bu haftalarda olduğu için bu karara karşı tepkinizi oradan da gösterebilirsiniz.

Buluşma tarihleri,

•İstanbul, 25 Kasım, 19.00, Tünel

•Eskişehir, 25 Kasım, 18.00, Espark

•Konya, 25 Kasım, 14.00, Eğitim-Sen

•Tekirdağ, 25 Kasım, 12.15, Tuğlalı Park

•Bursa, 25 Kasım, 13.00, Nilüfer Kent Konseyi

•İzmir, 25 Kasım, 18.30, Kıbrıs Şehitlikleri/Erbil Süel

•Ankara, 26 Kasım, 14.30, Kolej

•İstanbul, 20 Kasım, Arjin Kafe (pankart hazırlamak, konuşmak için daha çok)

12-20 Kasım arasında Tüyap'ta da feminizm standları bulunacak, standların bazı halleri:

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

 Lütfen, nerede olursa olsun kadınları küçük düşüren şu önergeye karşı çıkmamızda yardımcı olun

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

Lütfen, nerede olursa olsun kadınları küçük düşüren şu önergeye karşı çıkmamızda yardımcı olun. Sosyal medyada, buluşmalarda, tecavüze uğrayan kadınların yazdığı ve gerçek feminizmi anlatan kitapları alırken tepkinizi gösterebilirsiniz.

Güzel haberlerle gelmem dileğiyle,

-Mora.

Should Be Hard | Jily • ÇapulcularDonde viven las historias. Descúbrelo ahora