Yirmi Üç ~ "Kime aşığım?"

3.9K 316 203
                                    

Lily's pov:

İşte bu hissi anlatmak garipti.

Aşık değildim. Sevmiyordum. Hiçbiri. Sadece boşluk.

Sadece acıma ve suçluluk vardı ve bu çok çirkef bir hissti.

Ama şu an zihnim daha açık gibiydi. Her şey raylarına oturmuştu. Daha düzgün düşünüyordum, ne yapmalı olduğumu biliyordum.

Gözümün önündeki perde çekilmişti ve neler olduğunu anlıyordum.

Belki de James'in ardından gitmeli ve onunla konuşmalıydım. Ama ne diyebilirdim ki? Söyleceğim her şey onu biraz da üzecekti ve onu yeterince üzmüştüm bile. Hem büyük ihtimalle düşünmek ve hazmetmek için zamana ihtiyacı vardı.

Üstelik yapmalı olduğum daha önemli bir iş vardı ve ben Irven'ın Aidan'a iksir içirmiş olduğu gerçeği üzerinde yoğunlaşmakta karar kıldım. Düşüncelerimi James'ten kısa süreliğine de olsa arındırmak iyi olurdu.

Aphrodite'ın dediklerinden sonra bunun hangi iksir olduğunu anlamak zor değildi (benim için tabii). Bu yüzden hazır iksir sınıfındayken hızla panzehiri hazırladım (şükürler olsun ki kolaydı) ve zindandan dışarı fırladım. İksir dehası olmak arada işime yarıyordu.

Daha temiz düşünebiliyordum artık. Bu iksirinin ne olduğunu biliyordum - Vis Amurquis. İksirin tüm yan etkilerini alfabeye göre dizebilirdim bu yüzden Psyche'nin vaziyetini hayalime bile getiremiyordum.

Demek bana söylememiş pis sürtük.

Ama Gryffindor salonuna doğru koşarken aklımdan çıkaramadığım bir şey vardı - Irven nasıl yapmış olabilirdi? Tüm bunları? Zekiydi tamam. Anlaşıldığı kadarıyla tam bir İksir dehasıydı. Sorun şuydu ki, Vis Amurquis iksiri saldırganlık ve aşırı kıskançlık yaratır ve içilmez. İksiri iğne ile enjekte etmek gerekir.

Eğer Aphrodite Aidan'a iksir enjekte etmiş ve Aidan da içinde olmakla kimse bunu fark etmemişse, bu kız bunu nasıl yapmış olabilir?

Ya da daha önemlisi; başka neler yapabilir?

Ya da ben. Bana nasıl Beauregardia içirdi? Yemek değildi. Kesinlikle değildi. Zihnim daha açık olduğundan bunun mümkün olamayacağını görüyordum, bir haftadır salonda yemek yememiştim. Başka ne olabilirdi? Veya James'in elindeki Kaymakbira'larına Amortentia'nı ne ara ilave etti? Ne ara ilave edebilirdi?

Aklıma birkaç teori geldiği zaman midem kalkacak gibi oldu. Bu fikirler hoşuma gitmiyordu.

Üstelik yaptığı iksirler fazla üst düzeydi. Beauregardia'nın yapılışı fazlasıyla zordu ve kullanışlı olmadığı için unutulmuş bir iksirdi. Nasıl yapıldığını nereden öğrenmiş olabileceğini bile bilmiyordum. Vis Amurquis ise yalnızca Knockturn Yolu'nda satılabilirdi ve içindeki malzemeler ve yapılışının zorluğundan, hadden artık pahalıydı. Kendisi yapmıştısa da... işte bu inanılmaz olurdu.

Elimde Vis Amurquis panzehiri olan küçük şişeyi sıkıca tutmuş Hastane Kanadı'na doğru koşarken kaç kişiyi ittim, bilmiyorum. Nia'nın haberi olmadan bir iğneyi tam arkasından aşırdıktan sonra (mükemmelim, biliyorum) Gryffindor ortak salonuna doğru koştum.

Dersler bitmişti bile. İki dersimi kaçırmıştım ve bu bana ağır oturacaktı, biliyordum. Ama umrumda değildi, şu an hangi dersler olduklarını bile hatırlayamıyordum. Tek istediğim Aidan'ın daha antreman için Quidditch sahasına inmemiş olduğuydu.

Portreye doğru yaklaştığım zaman durdum, elimi duvara yasladım ve derin derin nefesler almaya başladım. Koşmaktan nefes nefese kalmıştım.

Should Be Hard | Jily • ÇapulcularWhere stories live. Discover now