AR/14

33.1K 1.5K 167
                                    

"Heyecanlı mısın?"

Doktorun sesini duyduğu an hayal ülkesinden çıktı Merve. Gülümseyerek başını salladı. Yavaşca buluzunun kenarını kaldırırken heyecanını atmak istedi fakat yapamadı.

"Bir fikrin var mı?"

"Kız, kız olacağını hissediyorum." Sesi titrerken karnına değen soğuk jel ile irkildi. Hatları gerilirken kendine gulümseyen doktoru Ali Bey ile dudaklarını ağzının içine yuvarladı.

"Görebiliyor musun?"

Merve başını iki yana olumsuz olaraka sallarken gözlerinin dolduğunu hissetti. Minik siyah ekranda belli olan şey ona göre sadece karartıydı.

"Burası minik kızının ayakları."

Merve'nin gözlerinden yaşlar çıkarken Ali Bey'in işaret ettiği yere baktı. Burnunu çekerken Ali Bey'in üzerinden çekilmesiyle gözlerini kapadı Merve.

Gözünü açtığında doktorunun  ona uzattığı kağıt fotoğrafı aldı. Elinde ki fotoğrafı dudaklarına götürüp öperken dökülen yaşlara engel olamadı.

"Kızınız çok sağlıklı. Sadece biraz tembel." 

Merve göz yaşlarını tutamazken burnunu çekti. Ellerini açık karnına koyarak iç çekti. Kafasını etrafa çevirerek bakınmaya başladı. Kimse yoktu.

Karnında ki jeli silmek için verilen peçeteyle karnını silip üzerini örttü. Sedyede oturur hale gelirken doktora gülümsedi. Elinde ki fotoğrafı cebine koyarken ceketine uzanıp yavaşça giyinmeye başladı.

"Bir kaç hafta düşük için dikkatli ol." Doktor sözlerini bitirmeden Merve kaşlarını çalarken karşısında ki adam gülümseyerek Merve'ye baktı. Ceketini ilikledikten sonra doktorun söylediklerini dinlemek icin ellerini önünde birleştirdi. Soğuktan ve heyecandan buz tutan elleri birbirine kavuşunca titredi.

"Her hamile kadında bir önlem alınır. Korkma. Sitersten heyecandan uzak dur. Kendini yorma ve ağır şeyler kaldırma. Hatta temizlik bile yapma. "

"Her şeyi dikkate alacağım. O zaman görüşmek üzre." diyerek sedyede indi Merve. Yerinden zıplamasıyla dönen başını tuttu. Yanına gelen doktoru Ali Bey'ile ayağa kalkmaya çalıştı.

"Biraz başım döndü. " dedikten sonra yerine oturmayı red ederek Ali'nin kolunda dışarı çıkarken kapının önünde onu bekleyen Yiğit'i gördü Merve.

Göz göze gelirken Yiğit ellerini ensesinden çekti. Ilk once kaşlarını Merve'nin belinde ki el ile çatarken boğazını temizleyerek esas duruşa geçti.

"Siz?"

Yiğit Merve'nin belinde ki elin sahibi doktora bakarken sert bakışlarını Merve'nin üzerine tuttu. Kolundan tutup yanına çektiği karısına sarılırken doktora baktı.

"Karımın kocasının."

Merve şaşkınlıktan bu duruma gülmek istese de gülemedi. Burnundan çıkardığı garip sesle ona sarılan Yiğit'ten uzaklaştı. Biraz çektirmek istiyordu.

"Ali Bey. Herşey için çok teşekkür ederim." Derken genç doktorun elinden tutup sıktı. Yiğit'in bakışları onu delip geçerken o sadece karşısında ki adama gülümsüyordu.

"Ne demek Merve Hanım. Bir daha ki randevumuza görüşmek dileği ile."

Ali Bey Yiğit 'in bakışları arasında odasına geri giderken Merve yanında ki adamı takmayarak yürümeye başladı. Arkasında gelen kısık sesli küfürler ile omuzlarını silkerken havalı havalı yürümesine devam etti.

KOYU KIRMIZI |Anlaşmalı Aşklar Serisi 2 • FİNAL| #Wattys2020Where stories live. Discover now