3. poglavlje

1.9K 102 3
                                    

Dadilja! Našla mi je posao dadilje. Sve bi to bilo u redu da ja imam nekog iskustva s time, ali nemam. Zadnji puta sam čuvala djecu kada sam bila u osnovnoj školi i kada mi je trebao džeparac. Kako da ja sada čuvam nečije dijete? I to nekog jako važnog. Dok sam se spremala vratila sam se na naš jučerašnji razgovor.

„dadilja? Ti se šališ, Max."

„ali ne šalim se. Jedan moj kolega s posla je prijatelj s direktorom Manchester Citya koji kaže da jednom njegovom nogometašu treba dadilja. I onda sam ja..."

„čekaj malo. Vrati se? Nogometaš Manchester Citya traži dadilju? I ti si što, predložila mene?"

„pa naravno. Tebi treba posao." O. moj. Dobri. Bože. Ne mogu disati. Ovo je stvarno ludo. Želi da radim za jednog nogometaša. Ma nije to ništa samo što bih radila za nogometaša mog najdražeg kluba. To je prava sitnica. Kada bih i dobila taj posao nisam sigurna da li bih uspjela izdržati od sveg uzbuđenja.

„i što su rekli?"

„predložili su te njemu i rekli su da dođeš na njegovu adresu. Naravno, prvo sam ja morala potvrditi da nisi nekakva luđakinja. Uglavnom, lik je u zadnja četiri mjeseca promijenio 6 dadilja i treba mu nova." 6 dadilja? Ok sad me je već strah. Tko garantira da ću se i ja tamo zadržati? I ustvari tko je taj što mu treba dadilja? Možda je Sergio Aguero. Voljela bih za njega raditi.

„pa dobro tko je on?"

„ne znam hoće li ti se svidjeti."

„zašto mi se ne bi svidjelo? Pa igra za moj najd...." Zastala sam kada sam se sjetila jedine osobe koju ne volim. Tomlinson. Nije valjda? „nemoj mi to reći, molim te."

„Louis Tomlinson traži dadilju."

„on ima dijete?" šokirano sam viknula. U novinama je stalno sa drugom curom i pravi mi je šok saznati da ima dijete. Barem nešto iz svoga života drži u tajnosti. Jadno to dijete s njime.

„da, znam i meni je to bio šok jer se ne piše puno o tom njegovom dijelu života, ali on hitno traži dadilju a ti tražiš posao. Idi na razgovor, Poppy. Možda na kraju i dobiješ taj posao."

„što ako me otjera kao i ostale dadilje?"

„potrudi se da ne dođe do toga." Lako je to reći, treba se i potruditi oko toga. On je lik kojeg ne mogu smisliti. Kako bih mogla raditi za nekoga koga ne volim i još se praviti da obožavam što čuvam njegovo dijete? Doduše, dijete nije krivo što mu je otac pravi šupak. Zanima me što ima. Jednu malu mušku kopiju njega. Već zamišljam njegovog sina koji radi sranja kao tata. O Bože prestani, Poppy.

I evo me sada, spremam se na taj prokleti razgovor za posao. Max tvrdi da nema veze što nemam iskustva. Njemu je hitno potreban netko da čuva njegovo dijete dok se on priprema za natjecanja. Ne mogu reći da nisam uzbuđena što ću ga napokon upoznati uživo. Malo sam nervozna oko tog sastanka. Nadam se da ću dobiti taj posao koji mi je toliko potreban inače ću izgubiti smisao svog života i zatvorit ću se u svoju sobu i nabaviti koju mačku i tako živjeti dok ne ostarim. Bravo, Poppy, imaš plan za ostatak života. Jad i bijeda. O Bože. Ovo mora proći dobro. Već postajem očajna. Zamisli da dobijem taj posao. Već vidim strica Johna kako me zeza što radim za lika kojeg ne podnosim. Ma preživjela bih i njegovo zezanje samo da ja dobijem posao.

Pogledala sam u zrcalu svoju jednostavnu odjeću, crne traperice i bijela bluza. Mislim da je to dobro. Govori da nisam nekakva jadnica bez krova nad glavom i nisam netko tko ga želi očarati toliko da mu uskoči u krevet. To se ne bi dogodilo ni u mojoj najgoroj noćnoj mori. Duboko sam udahnula i krenula prema dnevnom boravku gdje me je čekala Max. Zastala sam na vratima i gledala je kako se svađa sa svojim psom. Bilo bi vrijeme da ga odvede na dresuru. Zakašljala sam se kako bih joj privukla pažnju.

The Nanny /L.T./Where stories live. Discover now