55. poglavlje

1.5K 96 22
                                    


Bol u glavi mi pulsira, a svijetlo koje se probija kroz prozore mi stvarno smeta. Otvorim jedno oko, a onda ga odmah zatvorim kada me udari velika svijetlost. Polako se okrenem na drugu stranu koja je bila prazna. Zagrlim Louisev jastuk i ponovno zatvorim oči.

Drugi puta kada sam se probudila bilo je deset sati. Glava me je još uvijek boljela. Polako sam se uspravila u krevetu i na noćnom ormariću ugledala tabletu u čašu vode. Moj prekrasni muškarac se brine za mene. Zadovoljno se nacerim te popijem tabletu i malo vode. Ustanem se iz kreveta te se uhvatim za vrata kada mi se zavrti u glavi. Zatvorim oči kako bi vrtoglavica popustila, a onda nastavim svoj put do kupaonice. Skinem sve sa sebe i stanem pod vreli tuš.

Zašto sam morala toliko popiti? Max i ja smo se dogovorile kako nećemo puno popiti, a na kraju smo se toliko napile da nisam sigurna kako smo došle kući. Odlično smo se zabavile i nedostajalo mi je to vrijeme s mojom najboljom prijateljicom. Voljela bih opet to ponoviti samo bez ovoliko alkohola.

Utrljala sam šampon u kosu i počela ga ispirati. Stajala sam još neko vrijeme pod toplim mlazom, nesposobna da izađem van. Napokon sam zatvorila vodu i natjerala svoje umorne noge da se pokrenu. Omotala sam se ručnikom i počela prati zube. Na brzinu sam se obukla i sišla dolje. Smijeh iz kuhinje je samo povećao moju glavobolju. Stala sam na vrata i ugledala moju mamu i Auroru kako se zabavljaju dok je Louis sjedio za stolom i pričao na mobitel. Kao da je shvatio da ga promatram, okrenuo se prema meni i lagano mi se nasmiješio. Došla sam do mame i Aurore te ih poljubila u obraz, a onda sam se spustila pokraj moga muža i naslonila svoju glavu na njegovo rame. Nježno je rukama prelazio preko mojih leđa.

„jesi li dobro, dušo?" upitala je mama. Kimnula sam glavom iako baš i nisam bila najbolje. Ne želim sada nju dodatno zabrinjavati. Louis me je pogledao kada je završio telefonski razgovor i bezobrazno mi se nacerio. On jako dobro zna kako ja nisam baš najbolje. I gad mi se još smije! Suzila sam svoje oči te sam se odmaknula od njega. To mu se nije pretjerano svidjelo jer me je ponovno privukao k sebi.

„jesi li gladna, mama?"

„umirem od gladi." Aurora mi je donijela tanjur pun palačinki i omleta. Mama mi je dala čašu soka, a onda su njih dvije nastavile dalje s poslom. Louis me je cijelo vrijeme promatrao dok sam polako jela.

„kako je moja gospođa?"

„i ne baš najbolje. Zadnji puta sam se ovako napila kada sam se udala za tebe", rekla sam i bezobrazno se nacerila. Sada je on bio taj koji me je promatrao suženim očima. Zadovoljno sam žvakala dok me je on promatrao. Sjećam se da sam bila bijesna na njega zbog onog ugovora. Bila sam i bijesna na sebe što sam bila naivna i vjerovala mu kada sam mislila da on meni ne vjeruje. Zato sam se napila i požalila to.

Ali sada je naš odnos puno bolji nego na početku. Za par tjedana ćemo proslaviti našu prvu godišnjicu. Jedino me iznenađuje što Louis ništa ne spominje. Što ako je on zaboravio kada smo se mi vjenčali?

„Niall mi je javio da se i Max osjeća kao govno."

„dobro, drago mi je." Stavila sam zadnji zalogaj palačinke u usta, a ostatak odgurnula od sebe jer više nisam mogla. Louis me je zabrinuto promatrao.

„jesi li stvarno dobro?"

„bit ću dobro, Louis. Samo mi treba malo vremena da se oporavim."

„u redu. Ako nešto trebaš, samo me zovi. Moram na trening." Kimnula sam glavom i natjerala se da se nasmiješim. Tek sam se probudila, a on već mora ići. Stvarno nije fora.

Nježno me je poljubio u usta, a onda se pozdravio s Dianom i Aurorom. Pratila sam ga pogledom sve dok mi nije nestao iz vida. Okrenula sam se prema mami koja me je gledala sa velikim osmijehom na licu. Da mi je netko rekao kako ću sjediti sa svojom mamom u istoj prostoriji, ne bih mu vjerovala. Godinama sam je pokušavala mrziti, ali nikako nisam mogla. Očito je još uvijek bilo ljubavi u meni koja mi to nije dozvoljavala. Sada sam stvarno sretna što je ona opet s nama. Tata je također sretniji iako se mama još uvijek ne želi preseliti njemu.

The Nanny /L.T./Where stories live. Discover now