23. poglavlje

2K 98 28
                                    


Nad Manchesterom su se nadvili tamni oblaci kao i nad ovu sobu gdje smo svi izbezumljeno gledali jedni u druge. Još uvijek vrtim Johannine riječi u glavi koje su me šokirale. Louis je zaručen. Kako je to moguće? Zašto ja nisam znala ništa od ovoga? Lagao mi je cijelo vrijeme. Tu sam više od dva mjeseca, a on nije mogao reći tu jednu malenu, ali jebeno bitnu činjenicu o sebi. Zaručen je! Ne razumijem onda zašto dovodi vojsku djevojaka ovdje na ševu ako je zaručen. I najbitnije od svega, zašto mene zavodi? Nikada se nisam petljala sa zauzetim muškarcima i sada se gadim sama sebi. Dobro je što se ništa nije dogodilo kada smo bili u klubu. Proklet bio!

Napokon sam poraženo izdahnula jer sam shvatila da se predugo zadržavala dah. Polako sam se okrenula prema njemu i pogledala ga. Izbezumljeno i bijesno je gledao u mamu. Bijes je sijevao iz njegovih očiju. Johannu nisam vidjela jer je bila iza mene, ali sam sigurna da svojim mirnim pogledom pokušava smiriti svoga sina. Ova šutnja previše traje, a meni treba objašnjenje. Želim znati koji se vrag ovdje događa!

„kako to mislite da je zaručen?" upitala je Nora ono što se meni stalno vrti po glavi. Napokon da je netko progovorio. Johannah se pomaknula i stala između mene i Louisa, koji ju je još uvijek bijesno gledao. Očito nije želio da na ovaj način saznamo. Ali ako je ta njegova zaručnica dobra osoba i bude dobra prema Aurori, možda oni odustanu od tužbe. Jer to žele, siguran dom za Auroru. Možda joj Louiseva zaručnica bude dobra majka. I to je ono što me najviše boli. Netko drugi će biti s njom i Louisem.

„što to radiš, mama?" Louis je prosiktao kroz stisnute zube. Ona ga je kratko pogledala i ohrabrujuće mu se nasmiješila te vratila pogled na Noru koja je svaki tren bila sve bljeđa. Ni ona nije mogla vjerovati da je okorjeli ženskar ustvari zaručen. Svaki puta kada pomislim na to imam osjećaj kao da mi netko udara šamar.

„to što se čuli. Moj sin je već duže vrijeme zaručen."

„nekako vam ne vjerujem. Što je sa svim onim curama s kojima je bio. Dokazi su svugdje po novinama i televiziji. Nema šanse da je on zaručen. Mažete nam oči lažima." Dennis je progovorio prvi puta otkako je došao i na njemu sam prepoznala bijes. Ni on ne želi dopustiti Aurori da ostane sa tatom. Kakvi su to ljudi? Znam da vole svoju unuku, ali žele je razdvojiti od njezinog oca. Stvarno nemaju srca.

Odjednom sam se sjetila što je rekao. Sve njegove djevojke. Stvarno mu ne vjeruju da je zaručen, ali ako Johannah kaže da je tako, onda je valjda istina. Iako to ne objašnjava činjenicu da sam ga puno puta vidjela kako prati cure iz kuće. Pa još jučer sam ga vidjela sa onom plavušom iz kluba. Zbog te plavuše je mene ostavio u klubu. Prokletstvo, nije vrijeme za to.

„to je sve varka za novinare, Dennis. Moj sin nije želio da otkriju njegovu pravu djevojku. Štitio ju je od novinara. Ono sve što se pričalo su laži." Vidjela sam na Johanni koliko je mrzila što su uvijek pričali sranja o njezinom sinu. Sigurna sam da znam kako se ona osjeća. Tako je svakoj majci koja ima dijete.

„dobro, a tko je ta djevojka ako smijemo znati. Ona će biti majka našoj unuci i mi moramo znati koga to puštamo u njezin život."

„mama, prestani s tom igrom", pokušao je Louis još jednom, ali ga je ona ignorirala. Nasmiješila se Dennisu i Nori.

„znam da se brinete za svoju unuku, ali moj sin se dobro brine za nju i stvarno nema potrebe za tužbom. Ona nikada nije bila sretnija." Zastala je te me uhvatila za ruku. Kratko sam se okrenula prema njoj i shvatila da se široko smiješi. Srce mi je počelo mahnito udarati. „ moj sin i njegova zaručnica Poppy se dobro brinu o njoj." Osjećala sam se kao da mi je netko izbio sav zrak iz pluća. Jesam li ja nešto propustila? Ja, njegova zaručnica? Mislila sam kako ona priča o nekom drugome. Stvarno sam mislila kako mi je Louis lagao cijelo vrijeme, a Johannah je ustvari pričala o meni? Zašto to radi?

The Nanny /L.T./Where stories live. Discover now