22. poglavlje

2K 95 49
                                    


Molim te dođi do mene. Hitno te trebam. N

Čitam po drugi puta njegovu poruku i iznova se mrštim. Što se sada događa? Ako je opet nešto učinio Max, ovog puta neću oklijevati i stvarno ću mu razbiti jaja. Aurora je bila u školi, a Louis tko zna gdje. Nisam ga vidjela jutros. Nisam sigurna da li još spava ili se smuca s nekime vani. Noćas sam zaspala s mislima na njega i onu plavušu što ju je jučer pokupio u klubu. Ne znam zašto sam se ja ponadala kako ćemo se nas dvoje spetljati. Bila sam spremna napokon se podati nekome. Bila sam spremna podati se Louisu, ali je on tako brzo odustao. Nisam sigurna što sam jučer napravila da je on jučer pobjegao s drugom. Sada znam da se više ne smijem nadati ničemu.

Pokucala sam na Niallova vrata i ubrzo sam začula korake, a onda sam vidjela njega. Bio je u donjem dijelu trenerke i bijeloj majici. Mislila sam da će u ovo doba biti na poslu, ali očito je da nije kada mi je poslao poruku da me treba. Polako sam išla za njime dok me je vodio u dnevni boravak. Bio je malo izgubljen i mogla bih reći nervozan. Bojala sam se da se opet događaju nekakvi problemi.

„što si sada napravio?"

„molim?" upitao je zbunjeno i otpio veliki gutljaj vode iz bočice. Pokraj bočice na stoliću je bila boca tableta. Očito je da ga pati mamurluk jer se jučer napio.

„zanima me što se sada dogodilo jer si me toliko hitno trebao vidjeti."

„ah, to. Nisam ništa napravio. Treba mi tvoja pomoć oko Max." Namrštila sam se i sjela na kauč. Gledala sam kako nervozno grize nokte pa sam ga lupila po rukama da prestane to raditi.

„daj se smiri malo. Što ti je danas?"

„osim što me pati jebeni mamurluk, sve je u redu. Malo sam nervozan jer želim vratiti Max. Moram je vratiti." Zadovoljno sam se nasmiješila. Jučer su njih dvoje napokon u miru popričali i oblilo me veliko zadovoljstvo kada sam ih vidjela kako se nasmiješeno vraćaju. Neću lagati, mislila sam kako će se pobiti jer je Max bila ljuta i povrijeđena kada je saznala da je spavao sa bivšom. Kad smo već kod toga!

„što je s Katie?"

„što s njom? Nas dvoje smo završili. Nisam je vidio već danima i ono što se među nama dogodilo je velika greška. Nisam trebao dopustiti da se to dogodi. Bio sam pijan."

„znaš da to nikada nije dobro opravdanje. Siguran si da je više ne voliš?" Hitro je odmahnuo glavom i pogledao me. Vidjela sam mu kajanje u očima.

„ne mogu voljeti nekoga tko mi je slomio srce. Katie se poigrala sa mnom i napustila me, Poppy. Nikada joj to nisam oprostio. Napokon kada sam krenuo dalje i našao Max, ona se opet pojavila. Uništit će mi život, ali ovog puta to ne mislim dozvoliti."

„zato imaš mene. Ako ti treba bilo što ja sam tu. Ako treba razbiti nos Katie, ja sam tu." On se nasmijao. Uzvratila sam mu osmijeh. Katie je samo donijela probleme u živote mojih prijatelja i više joj ne mislim dozvoliti da ih povrijedi. Nisam je nikada upoznala, ali je stvarno mrzim. Niall zaslužuje sreću onu koju mu je ona uskratila kada mu je slomila srce i znam da mu Max može ponovno vratiti tu sreću.

„nikada te nisam pitala što je napravila."

„spavala je s mojim tadašnjim najboljim prijateljem." Trgnula sam se i u nevjerici ga pogledala. Ona je što? „Nick i ja smo studirali zajedno. Postali smo jako dobri prijatelji i družio se sa mnom i s Louisem. Imao sam povjerenja u njega, ali nikada nisam očekivao ovakvu izdaju od njih. Našao sam ih u našem krevetu. Ona se pokušavala izvući, ali nije mogla nikako jer sam ih uhvatio. Na kraju je priznala da se to događalo mjesecima iza mojih leđa. Dok sam ja naporno učio, moj najbolji prijatelj i moja djevojka su se ševili meni iza leđa."

The Nanny /L.T./Where stories live. Discover now