58. poglavlje

1.6K 95 27
                                    

Louis


Naglo otvorim oči, zahvalan što sam u krevetu i što opet ne proživljavam onu noćnu moru. Majica mi je bila natopljena znojem pa sam se uspravio u krevetu i bacio je u košaru s prljavim rubljem. Stao sam ispred ogledala i zagledao se u svoje lice. Bio sam blijed i na blijedoj koži su se jasno ocrtavali podočnjaci. Već danima nisam najbolje spavao. Prokleti Alex mi ni u snu ne da mira. Kada god zaklopim oči uvijek vidim njega kako leži na podu i sebe kako pucam u njega.

Umio sam se hladnom vodom kako bih otjerao zadnje oblake te noćne more, a onda sam se presvukao i iskrao se iz sobe. Obuo sam tenisice i izašao iz kuće. Trčao sam što dalje i što brže kako bih razbistrio glavu. To radim već zadnja dva dana. Otkako sam rekao Poppy istinu, pokušavam joj dati malo prostora što se njoj ne sviđa. Znam da želi biti uz mene, ali jedan dio mene mi govori kako ona ne želi biti u braku s ubojicom.

Tko bi želio? Nitko!

Siguran sam da bi njoj i mojoj kćeri bilo bolje bez mene. Iako znam da bi me ubilo kada bih ih napustio, a Poppy bi me zauvijek zamrzila. Kratko me je uvjerila onim svojim riječima koje sam želio čuti, ali nije dugo trajalo. Moji demoni su mi se ponovno zavukli u misli i sva osjetila i sve što sam do sada mislio je da odem iz Manchestera, iz Engleske. Poppy bi mogla živjeti u miru i ne bi je salijetali jebeni novinari zbog toga što joj je muž bio uhićen.

Otkako se pročulo da sam bio uhićen zbog ubojstva, jebeni novinari su stalno kampirali ispred naše kuće. Očito su očekivali nekakvu priču. Morao sam ih otjerati, ali još ih ima par koji se skrivaju okolo i misle da ih ne vidim. Kao upravo jedan koji trči za mnom.

Skrenuo sam prema ulazu u park i nastavio svojim tempom. Nisam se niti trudio kako bih mu pobjegao. Dođe mi da ga razbijem, ali on samo radi svoj jebeni lešinarski posao. Samo ne razumijem zašto me stalno prati. Misli li da ću u međuvremenu ubiti nekoga pa će me opet zatvoriti?

Očito je tako!

Ovakvu grešku više neću ponoviti. Znam da je Alex zaslužio onakav kraj zbog svega što je učinio, ali bolje bih se osjećao da je sada iza rešetaka gdje mu je i mjesto. Svi me tješe riječima da su i oni to htjeli učiniti, ali sam se očito ja jedini usudio ubiti ga. Više ga nisam mogao slušati kako priča o mojoj ženi. Želio sam mu začepiti jebenu gubicu i to sam napravio.

Zastao sam i savinuo se u struku kako bih uhvatio malo zraka. Koraci iza mene su također stali, ali se novinar držao da udaljenosti. Uspravio sam se i zagledao se u sivo nebo iznad mene. Siguran sam da je onaj gad negdje u paklu zajedno s Brianom. Brian je nedavno pokopan, ali nisam htio ići na sprovod. Možda mi je bio otac, ali nije zaslužio da mu se pojavim na sprovodu. Jedino sam mogao doći i zaplesati što je gad mrtav. Sestra i ja smo bili ljuti što je mama otišla. Govorila je da mora to učiniti jer su bili u braku. Možda, ali taj brak i nije bio pravi brak jer se gad usudio varati moju majku. Da sam znao prije za to, sam bih ga udavio.

Počeo sam se istezati, zagledan ispred sebe. Poppy će se opet ljutiti što sam otišao bez riječi. Svako jutro sam se budio prije nje, a onda bih odlazio na trening i vraćao se kasno. Jučer smo se posvađali iako mi je ona samo željela pomoći. Udaljujem se od nje jer ona ne zaslužuje muža ubojicu. Volim je svim srcem i želim da bude sretna, ali nisam siguran da je jedan ubojica može usrećiti. I sam još uvijek proživljavam jebenu noćnu moru. Gad me nikako ne može pustiti na miru i sam sebe mrzim zbog toga. Dozvoljavam da me čini slabićem i kukavicom. Trebao bih se boriti za svoju obitelj, a ja odustajem kao zadnja kukavica. Poppy će me mrziti čitav svoj život zbog toga što sam gad.

Sat u daljini je otkucao sedam sati pa sam se pokrenuo i napravio krug po parku, a onda sam krenuo kući. Umjesto da sam odmah otišao kući, svratio sam do Nialla. Siguran sam da je on sada budan jer se sprema na posao. Pokucao sam i par trenutaka poslije mi je otvorio vrata. Namrštio se, ali se pomaknuo kako bih prošao. Slijedio me je do kuhinje.

The Nanny /L.T./Where stories live. Discover now