28. poglavlje

2.1K 109 10
                                    


„mama, imam jednu ideju." Trgnula sam se na Aurorin glas pa sam se okrenula i pogledala je. Sjedila je za kuhinjskim stolom i široko se smiješila. Oprezno sam gledala u nju. Kada god ona ima nekakvu ideju, uvijek joj se to ostvari. Željela je da se Louis i ja vjenčamo, ostvarilo se. Željela je psa, Louis je upravo otišao u grad po jednog psa. Davno ga je tražila od njega i Louis je otišao, ali ona ne zna za to jer Louis želi da to bude iznenađenje. Dakle, strah me njezinih ideja jer su se polako počele ostvarivati. Da nije naša mala nekakva vještica? Ma daj, Poppy, to jednostavno zvuči ludo.

„dobro, koja je tvoja ideja?" upitala sam oprezno. Na tren joj je osmijeh pao s lica pa se zagledala van, a onda me je opet pogledala. Vidjela sam strah i zabrinutost u njezinim očima što me je uznemirilo. Sjela sam pokraj nje i uhvatila je za ruke.

„što je bilo, dušo?"

„želim naučiti plivati. Želim se prestati bojati vode i želim naučiti plivati." Iznenađeno sam se trgnula i raširila svoje oči. Bazen je već mjesecima prazan jer smo se Louis i ja previše plašili. Nismo željeli da se ona nesreća opet ponovi. Njezina ideja je uznemirila mene koliko i nju. Vidim koliko se želi riješiti straha od vode, ali ovog puta nisam ja bila sigurna u vezi toga. Plašila sam se pustiti je blizu vode.

„sigurna si da želiš to?"

„želim, mama. Većina mojih prijatelja zna plivati i želim i ja naučiti. Želim da mi ti pomogneš."

„hoćeš li još malo razmisliti?" upitala sam. Željela sam biti sigurna da je to ono što ona stvarno želi. Ako će je voda prestrašiti, ne želim ići niti blizu bazena.

„razmišljam o tome već jako dugo i stvarno želim to. Hoćeš li mi pomoći, molim te?"

„hoću, princezo. Znaš da ti želim pomoći."

„hvala ti puno. Idem se odmah presvući." Gledala sam za njom, zabrinuta zbog onoga što slijedi. Iako joj u očima vidim strah, odlučna je u tome da taj strah pobjedi. Ako ona to želi, pobijedit ću taj strah s njome. Željela sam da pobijedi taj strah, možda sada napokon i uspijemo.

Izašla sam van kako bih potražila Willa. Našla sam ga u stražnjem dijelu dvorišta kako nešto popravlja na kosilici. Čim me je ugledao, široko se nasmiješio.

„gospođo Tomlinson, lijepo vas je vidjeti." Zakolutala sam očima što je njega nasmijalo. Mrzila sam kada me zovu gospođo. Osjećala sam se staro.

„prestani s time, Will. Ja sam još uvijek samo Poppy."

„drago mi je da se odmah nisi umislila jer imaš tako važno prezime."

„nikada." Odmahnula sam rukom na njegov komentar i nasmijala se. „treba mi tvoja pomoć."

„naravno, samo reci."

„želim da napuniš bazen. Učim Auroru plivati." Iznenađeno me je pogledao pa nesigurno kimnuo glavom. Znam da mu je Louis zapovjedio da ga isuši, a ja ga sada tražim nešto sasvim drugo.

„rado, ali šef mi je rekao..."

„znam što ti je rekao. Malena stvarno želi učiti plivati. Želi pobijediti strah od vode i ja joj želim pomoći u tome. Hoćeš li mi učiniti to?" Ovog puta se široko nasmiješio i odlučnije kimnuo glavom. Rekao je da se odmah baca na to pa sam mu se zahvalila. Srećom pa je ovog puta bazen bio natkriven pa nam neće biti hladno.

Ušla sam u svoju sobu kako bih se presvukla u kupaći kostim. Nemam ni jednog jednodijelnog kako bih sakrila svoj ožiljak, ali srećom pa smo same kod kuće. Još uvijek mi je neugodno nakon što ga je Louis vidio. Pokupila sam sve moguće rekvizite za plivanje kako bi se Aurora osjećala sigurnije. Našla sam je u kuhinji kako gleda u bazen. Okrenula se prema meni i nesigurno mi se nasmiješila. Čučnula sam ispred nje.

The Nanny /L.T./Where stories live. Discover now