38. poglavlje

1.6K 102 9
                                    


Prebacim ruku na Louisevu stranu kako bih se stisnula uz njega, ali sve što zateknem je hladna prazna strana njegovog kreveta. Zbunjeno otvorim oči kako bih ga potražila, ali ga nema nigdje. Izgleda da sam predugo spavala jer ponekada on zna duže od mene spavati. Jedino me je začudilo što me nije probudio. Uvijek me probudi pa zajedno ležimo i ljenčarimo u krevetu dok naša kćer ne dođe i kaže da je gladna.

Ali toga nema već četiri dana. Otkako se pojavila ona. Holly.

S njome provodi previše vremena što meni previše smeta, ali sam preglupa da mu kažem da ne želim da se druži s njome. Aurora je presretna što joj se mama vratila i njih troje stalno provode vrijeme zajedno. Baš poput prave obitelji. Ja sam ovdje izgleda jedini višak.

Ova situacija me boli. Razara mi dušu i srce. Svi moji planovi s Louisem i Aurorom su propali jer je Holly sada tu. Poželim otići odavde kako bih im dala prostora jer sam ja jedina osoba koja ih sprječava da oni budu sretna mala obitelj. Možda bi Louis bio sretniji s Holly. Ona bi mu mogla pružiti sve ono što ja ne mogu. Ono zbog čega sam godinama plakala i patila. Jednom kada Louis sazna istinu, znam da će biti razočaran i poželjet će da nije nastavio sa mnom ovaj brak.

On je voli. Iako meni govori nešto sasvim drugo, ja znam da je voli. I to me boli. Moram otići od njih, ali nisam sigurna imam li snage za taj veliki korak. Pronašla sam svoju novu obitelj, a sada je gubim.

Zbacila sam pokrivač sa sebe i ušla u kupaonicu. Bila sam blijeda, a moji podočnjaci su bili vidljivi na toj blijedoj koži. Nisam danima spavala. Stalno sam sanjala kako Louis odlazi k njoj i govori kako smo nas dvoje gotovi. Ako se to dogodi, bojim se da neću moći nastaviti živjeti bez njega i Aurore.

Na brzinu sam se istuširala te se obukla i krenula prema dolje. Zastala sam pred vratima kuhinje kada sam začula vesele glasove iz nje. Holly je već bila tu. Iako je bilo skoro pola devet, ona je već bila tu. Što ako je prespavala ovdje? Što ako joj je Louis dozvolio da ostane ovdje s njime i sa svojom kćeri?

Ona me polako gura iz njihovih života.

Zavirila sam u kuhinju i vidjela ih kako se zabavljaju dok prave palačinke. Svi su bili brašnjavi. Odmah sam se vratila u onaj dan kada smo nas troje pekli palačinke i na kraju je kuhinja završila u neredu i morali smo jesti vani.

Boli me gledati ih dok se ovako zabavljaju. Louis kao da je potpuno zaboravio da ima ženu koja ovu situaciju nikako ne može razumjeti. Nikada neću razumjeti. Aurora je veselo vrištala dok ju je Louis bacao po kuhinji, a Holly ih je posipala brašnom.

Obrisala sam suze koje su odjednom počele padati. Vrijeme je da se izgubim odavde. Ovdje više nema mjesta za mene.

Elsa je došla do mene i počela se maziti od moje noge. Čučnula sam ispred nje i zagrlila je. Čini se da je ona jedina ovdje kojoj je stalo do mene. Već je bila velika. Iznenadilo me je koliko brzo je narasla.

„čini se da me ti jedina ovdje voliš, malena moja", rekla sam tužno i pomilovala je po nježnoj dlaci. Uzela sam svoju torbicu i njezin povodac te je ubacila u svoj auto. Možda će mi šetnja pomoći da razbistrim misli iako sumnjam u to. Najbolje je da odem do Max. Ona me je ovih dana stalno posjećivala, ali sam inzistirala da je najbolje da se nalazimo kod nje. Nisam željela biti kod kuće i gledati Louisa s drugom. Nisam to mogla podnijeti.

Zastala sam malo dalje od Niallove kuće i vidjela sam ih kako odlaze. Potpuno sam zaboravila da ona danas ide doktoru. Tati ne mogu otići jer danas ima jedan jako važan slučaj. Kada sam ispričala tati što se dogodilo, on je bio potpuno uvjeren kako Louis voli samo mene. Nisam bila sigurna otkud takva promjena jer znam da ga nije uopće volio. Mrzila sam tatu što je na Louisevoj strani, ali se nisam htjela s njime raspravljati.

The Nanny /L.T./Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin