2// mis je papa en mama?

720 35 1
                                    

Pov Savanna

'Vio wakker worden.' roep ik en schud haar door elkaar. Langzaam opent ze haar ogen. 'We moeten verder.' mompel ik en sta op. De deur gaat heen en weer en het geluid van de walkers klinkt alweer.

Ze klimt overeind en trekt haar mes. 'Oke we gaan nu.' zeg ik en trek de deur open. Drie walkers komen naar binnen. We doden ze gemakkelijk en lopen verder. 'Vio wacht even.' roep ik en kijk naar de walker op de grond. Ik loop er naar toe en steek hem in zijn hoofd.

Ik haal Violet weer in en samen lopen we verder. 'Sav? Mis je papa en mama?' vraagt ze. 'Natuurlijk mis ik papa en mama. Mis jij ze?' vraag ik aan haar. 'Ja ik mis ze heel erg Sav.' zegt ze. Ze is 11 jaar. Ze is zo jong en moet in deze wereld leven. Ik wil haar een normaal leven gunnen.

'Het komt goed. We hebben elkaar.' zeg ik en pak haar hand. 'Ja we hebben elkaar.' glimlacht ze en we lopen verder. 'Laten we hier voor een aantal dagen blijven. We kunnen vast nog wel wat eten vinden hier. We zoeken gewoon een goede plek uit en daar blijven we.' zeg ik. Ze knikt instemmend.

We zoeken een goede plek uit en maken het walkervrij. Er zijn bedden en ik kan de deur goed afsluiten. In de keuken vonden we nog genoeg eten voor twee dagen. Water hebben we nog genoeg. 'Sav?' vraagt Violet. 'Ja wat is er meisje?' vraag ik en kniel naast haar neer. 'Ik heb me pijn gedaan.' zegt ze en laat haar arm zien. 'Kom maar ik doe er wel even een verbandje om.' zeg ik en rommel wat in mijn tas.

Ik verbind haar arm en ruim de rommel op. De doekjes met bloed verbrand ik. 'Ga maar naar boven. Zoek een lekker bed uit.' zeg ik tegen haar. Ze knikt en loopt naar boven. Ik maak het vuurtje uit en kijk even naar buiten.

Ik kijk verschrikt. Een meisje met een ander meisje op haar arm rent door de straat. Ik open gauw de deur en schiet de walkers neer. 'Kom gauw.' roep ik naar haar. Gehaast rent ze naar me toe. 'Dank je wel.' mompelt ze. Ze loopt maar binnen en ik sluit de deur achter haar.

Ik schuif de bank er voor en laat me erop zakken. 'Bedankt.' zegt het meisje nog een keer. 'Geen dank.' mompel ik. Ik zie Violet boven aan de trap staan. 'Vio ga slapen.' mompel ik naar haar. Ze loopt naar beneden. 'Ik kan niet slapen.' zegt ze. 'Kom dan maar.' zeg ik.

'Wat is je naam?' vraag ik. 'Ik ben Skyler en dit is mijn kleinere zusje Aria.' zegt ze. 'Ik ben Savanna en dit is mijn zusje Violet.' zeg ik. 'Echt bedankt voor je hulp.' zegt het meisje dat Aria heet. 'Geen dank. We moeten elkaar toch een beetje helpen in deze wereld toch?' zeg ik. Ze knikt.

'Hoeveel kogels heb je nog?' vraag ik. Ze legt haar pistool op de tafel. 'Nog 6 en ik heb een zakmes.' zegt ze. 'Ik heb nog een doosje vol en een aantal messen.' zeg ik. 'We kunnen voor een tijdje bij elkaar blijven.' stelt Skyler voor. 'Ja dat is beter.' zeg ik.

En zo begint ons avontuur.

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu