51// appelmoes

208 13 4
                                    

Pov Savanna

Ik pak Judith op en wieg haar heen en weer. 'Stil maar.' sus ik als ze begint te huilen. 'Rick ze heeft honger. Ik heb een potje appelmoes in mijn tas zitten.' zegt Aaron. Ik loop naar de tas van Aaron toe en haal er een potje appelmoes uit. 'Savanna nee.' roept Rick. 'Rick doe niet zo. We moeten toch iemand vertrouwen. Judith heeft honger en met haar gehuil lokt ze walkers deze kant op.' zeg ik. 'Hij neemt eerst een hap.' zegt Rick. 'Denk je dat ik je baby wil vergiftigen? Savanna heeft gelijk, ze lokt walkers en ik ben dan de gene die er als eerste aangaat.' zegt hij.

Ik zucht en pak het potje van Rick over. Ik draai het open en neem er een hap uit. 'Het smaakt heel gewoon.' zucht ik. Rick pakt de lepel en neemt er een hap uit. 'Nu overtuigd?' vraag ik. Vanuit mijn ooghoek zie ik Carl lachen. Ik rol mijn ogen en pak de lepel weer over. Ik geef Judith voorzichtig een hapje. Ze stopt met huilen en ik geef haar de rest.

Na een uur komt de rest weer terug. Ze hebben tassen vol eten mee. 'Hij heeft gelijk. Er staat een camper en een auto op de weg.' zegt Michonne. 'Rick we moeten overwegen er naar toe te gaan. Als hij zegt dat het er echt zo goed is, dan vind ik dat we het moeten doen. Denk aan Judith. Je kan haar daar een toekomst geven. Wij allemaal kunnen daar een toekomst hebben. We moeten denken aan onze toekomst.' zeg ik. 'Rick, ze heeft gelijk.' roept Michonne.

'We rijden vanavond.' roept Rick. 'Ben je gek? 'S nachts is het gevaarlijk om te rijden.' roept Glenn. 'We rijden vanavond of niet.' zegt Rick. Ik rol met mijn ogen en zucht even. Ik loop naar Carl toe. 'We moeten daar naar toe. Ik moet weten of Jayden daar is. Als jullie niet willen, dan ga ik zelf wel maar ik moet er heen. Je vader is lastig te overtuigen maar we rijden vanavond.' zeg ik zacht. 'Het komt goed. We gaan met je mee. Je had gelijk we moeten aan onze toekomst denken.' zegt hij en drukt daarna zijn lippen op de mijne. Ik sluit mijn ogen en geniet van zijn aandacht.

Na een tijdje trekt hij terug en ik kijk recht in zijn helder blauwe ogen. 'Ik hou van je.' fluistert hij in mijn oor. 'Ik ook van jou.' zeg ik zacht en hij drukt zacht zijn lippen weer op die van mij. 'Ik hoop dat wij samen aan onze toekomst kunnen denken.' zegt hij lief. 'Ik zou niets liever willen.' zeg ik zacht. 'Ben je bang? Voor vanavond bedoel ik.' vraagt Carl. 'Beetje, je vader wil via een andere route terwijl Aaron zegt dat route zestien al walkervrij is. Dus ik ben wel een beetje bang ja.' zeg ik zacht. 'Het komt goed. Ik ben bij je dus we gaan het redden.' zegt hij lief. Ik knik langzaam.

'Savanna, kun je even helpen? Carl jij ook' vraagt Rick. Ik loop naar Rick. 'Jullie gaan samen mee in de camper. Als er iets mis gaat, niet aarzelen en je wapens pakken. Ik geef om jullie en wil dat er niets met jullie gebeurd.' zegt Rick. 'Pap dat weten we, en we doen heus wel voorzichtig. Maar zo als Savanna al zei, als we moeten denken aan onze toekomst. En ik wil er graag een met Savanna opbouwen.' zegt hij en slaat een arm om mijn middel. Ik glimlach even. Rick mompelt wat en loopt daarna weg. 'Let niet op hem. Hij ziet je aan als dochter.' zegt Carl. 'Hoe weet je dat?' vraag ik verbaasd. 'Dat zei hij toen na de gevangenis we je kwijt waren.' zegt Carl zacht.

'Toen ik je daar met Judith in je armen zag staan, was ik dol gelukkig. Ik was zo blij dat je in leven was.' zegt Carl. 'Ik was zo blij toen je met de rest van de groep aan kwam gelopen. Het enige wat ik nodig heb in deze wereld is jou.' zeg ik en geef hem nog een kus. Hij haalt zijn handen door mijn haar.

'Kom we moeten ons klaar maken voor vanavond. Het wordt een lange rit.' zegt Carl en pakt mijn hand.

Hey hoi,

Ik had een vraagje, kan iemand trailers maken? Zoja, zou je me dan een pm willen sturen?

XxAyella❤️

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu