43// het is niets meer dan vier muren en een dak

232 11 2
                                    

Pov Savanna

Na een tijd sta ik op. 'Bob is weg.' zegt Sasha. 'Daryl en Carol ook.' roept Rick. 'Er ligt iets in het gras.' roept Glenn. Ik ren achter Sasha en de rest aan naar buiten. 'Bob.' roept Sasha helemaal overstuur. 'Breng hem naar binnen.' roept Rick. Ik steek een walker door zijn hoofd. Ik sla een kreet en steek er nog een door het hoofd. 'Ga naar binnen nu.' roept Rick en schiet een aantal walkers dood. Ik ren zo snel als ik kan achter de andere aan naar binnen.

'Bob?' roept Sasha. 'Iemand sloeg me bewusteloos op het kerkhof. Ik werd ergens wakker. Het leek op een school. Hij was het, Gareth en vijf andere. Ze aten mijn been waar ik bij zat.' zegt Bob. 'Hebben we pijnstillers?' vraagt Sasha. 'Nee bewaar ze.' roept Bob. 'Nee.' 'Nee bewaar ze echt.' zegt Bob met moeite. Hij klimt overeind en trekt zijn shirt opzij. Een grote bijtwond komt te voorschijn. Ik schrik en begin zachtjes te snikken. 'Het was bij de voedselbank.'

Tyreese tilt Bob op en brengt hem naar het kantoor van Gabriel. Rick en Abraham gaan ondertussen tegen elkaar te keer. 'Hé stop daar mee.' roep ik hard en ga tussen beide staan. 'Waar is dat kleine meisje?' roept Abraham hard. Ik slik even en mijn ogen worden nat. 'Dat dacht ik al. Dood dus. Daarom moeten we nu gaan.' roept hij boos. Ik weet niet wat er gebeurde maar ik werd boos. Heel boos. Ik stamp op hem af en stomp hem in zijn gezicht. 'Durf nog een woord over mijn zusje te zeggen en ik schiet je hier ter plekken neer.' snauw ik in zijn gezicht.

Carl trekt me naar achter. Ik bal mijn vuisten. 'Je weet niet hoe het is om als kind je jongere zusje te moeten beschermen. Dag in dag uit op haar letten omdat ze gewoon weg nog te jong was. Ik heb haar moeten leren schieten. En ik heb haar door het hoofd moeten schieten. Ik heb gezien hoe die monsters haar opvraten. Ze hadden haar gewoon. Ze hadden haar gewoon.' roep ik overstuur. Carl slaat zijn armen om me heen en sust lieve rustgevende woordjes in mijn oor.

Ik adem een keer diep in. 'We moeten hier nu niet ruzie maken. Die mensen lopen daar nog rond. We moeten ze pakken.' zeg ik. 'Savanna heeft gelijk.' zegt Rick. 'We moeten ze gaan zoeken.' zegt Abraham. 'Ik ga mee.' zegt Skyler. 'Ik ook.' zeg ik. 'Maar wacht. Wat als ze hier naar toe komen?' vraagt Carl en zo bedenken we een plan.

'Skyler kom.' zeg ik en we sluipen achter de kerk. Ik wil iets zeggen maar Skyler maakt een stilte gebaar. Ik kijk om het hoekje en zie Gareth en zijn groepje naar binnen lopen. Ik hoor hem praten en rond lopen. 'Laatste kans, kom eruit of we schieten door de deur heen.' roept hij. Ik hoor twee doffe klappen en Rick stapt naar binnen. 'Leg je wapens op de grond.' roept Rick.

'We doe.. aah.' roept Gareth als Rick hem raakt. Ik kijk mee vanuit het raampje. 'Doe wat hij zegt.' kreunt Gareth. Ze leggen hun wapen op de grond. 'Doe wat hij zegt er is geen keus.' 'Jawel.' zegt de jongen die in het hutje was. 'Hij was toch dood?' fluistert Skyler. 'Ik dacht van wel.' mompel ik. Ik loop naar binnen. 'Wil je wedden?' roep ik en richt mijn geweer.

'Je had ons kunnen vermoorden toen we binnen kwamen.' zegt Gareth. 'We verspillen geen kogels.' zegt Rick en met dat haalt hij uit met zijn mes. Ik geef de vrouw een elleboog stoot in haar gezicht waarna Skyler een mes in haar hoofd steekt. 'Dat hadden wij kunnen zijn.' zegt Rick na afloop. 'Ja dat hadden wij kunnen zijn.' mompel ik.

'Wat hebben jullie gedaan?' roept Gabriel die uit het kantoortje te voorschijn komt. Hij zakt op zijn knieën. 'Nee nee nee.' roept hij paniekerig. 'Die kan niet. Dit is gods huis.' roept hij. 'Nee. Het is niets meer dan vier muren en een dak.' zeg ik en loop langs hem heen. 'Ze heeft gelijk.' hoor ik Maggie zeggen.

In deze wereld is niks meer zoals het was. De scholen zijn geen scholen meer, de ziekenhuizen geen ziekenhuizen meer en de winkels geen winkels meer. Alles is nu gewoon vier muren en een dak.

Daar zullen we het mee moeten doen.

He saved me ft Carl Grimes (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu